Какво правят жените в менопауза когато....

• 685 386
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 810
Blue Rose, лекарите какво казват за миомата, не трябва ли да се махне?

# 811
  • Балчик-Сливен
В момента проучвам и този въпрос-най-вероятно утре ще запиша  час при проф.Горчев,за да се посъветвам и най-вече,ако може да не е коремна операцията.
Лъчезарна,от 13 години се лекувам с класическа хомеопатия,но там ти определят хомеопатично лекарство,което се дава еднократно,т.е. налага се консултация с хомеопат-аз лично съм доволна,овладявали сме много здравословни проблеми,но...миома не може да премахне,поне не нараства от 10 години.Ако някой се интересува-ще дам координати на лични. Peace

# 812
  • София
Blue Rose, дано да успееш лапароскопски да я махнеш, но ако оставиш матката нямаш гаранции, че няма да има нови миоми. Затова разпитай добре доктора за рисковете и ползите от всяко едно предложено лечение. Успех! Hug

# 813
  • Другата България
Какви други симптоми имате на пременопауза?Освен игра на цикъла? ooooh! Praynig

# 814
  • Балчик-Сливен
Благодаря ,Моргана Hug

# 815
  • Бургас
За Мабел- пия го вече около месец, до 15 тия ден нищо, направо се отчях. РЕЗУЛТАТЪТ ДОЙДЕ СЛЕД третата седмица. Всичко отшумя- няма вълни, няма потене, просто супер чувство или както казвам аз МЛадостта се върна, дори този месец имам и цикъл, след двумесечно отсъствие. Така че, който е на зор,  да не се чуди.

# 816
  • София
Да споделя впечатленията си от мака. Вземах 1/2 от дозата за около месец. Определено по симптоми ми повиши естрогените. Аз съм с понижен прогестерон /един от симптомите на пременопаузата/ и се надявах да ми балансира женските хормони, но най-вече пробвах заради хипофункция на щитовидната. Започнаха да ме болят гърдите, получих газове, задържах вода и всички зрехи започнаха да ми стягат. Изобщо не ми се отрази добре на състоянието, аз от година и нещо мажа с прогестеронов крем за да компенсирам дисбаланса. Появила ми се е и киста. Едва след трети цикъл без мака и с мазане на прогестерон съм във форма, кистата намаля значително- за сега отказвам да ми изписват противозачатъчни. При мен определено не се получи желания баланс но естрогени и прогестерон, само засилих естрогените с този корен. Може би в пременопауза мака-та не е много добро решение, едва в по-късната фаза на недостиг на естрогени може да е опция.

# 817
 Здравейте! Имам една молба към момичетата от София.  Препоръчайте ми гинеколог, който е по - тесен специалис в  областта на менопаузата/разбира се на лични/.

# 818
За Мабел- пия го вече около месец, до 15 тия ден нищо, направо се отчях. РЕЗУЛТАТЪТ ДОЙДЕ СЛЕД третата седмица. Всичко отшумя- няма вълни, няма потене, просто супер чувство или както казвам аз МЛадостта се върна, дори този месец имам и цикъл, след двумесечно отсъствие. Така че, който е на зор,  да не се чуди.

А това лекарство възстановява ли нормалната функция на яйчниците ?

# 819
Записвам се да се подготвям.На 45 съм.Засега само цикълът ми намаля като интензивност и продължителност.

# 820
  • Бургас

А това лекарство възстановява ли нормалната функция на яйчниците ?

Ако питаш за репродуктивната функция - съмнявам се. Но като цяло, щом цикълът се завръща, означава, че действа по някакъв начин на функцията на яйчниците.

# 821
  • Добрич
А аз трети месец приемам Мака /по 20 дни и по 2 таблетки дневно/ и определено съм доволна. Нямам страничните ефекти, които neba описва. При мен кръвотечението е доста изобилно /особено втори-трети ден от цикъла/ и губя желязо, от което започва да ми се спи. Особено есента и пролетта. Предните пътища компенсирах с Малтофер. Явно ще трябва пак да си взема.

# 822
Здравейте,на 38години съм и нямам цикъл от няколко месеца.Пих Дуфастон 6 месеца и всичко беше нормално,но сега отново се върнаха проблемите. От направените изследвания стана ясно,че прогестерона ми е нисък.Мажа се с крема Муун Райз,пия Див ям,но за сега без резултати.Имам въпрос към neba с прогестероновия крем който използва цикъла и редовен ли е? Идали е имала същите проблеми?

# 823
  • София
antoaneta75, аз почнах прогестерона заради ендометриозни болки.  Цикълът ми беше редовен. Имах само един пропуск за 3м и тогава с Дуфастон ми дойде. Тогава питах докторите и ми казаха, че изписват прогестерон докато помага. После просто спирал цикълът и природата имала последна дума. После за 3-4 год ми е пропускал само с по 1м. и се дойде от самосебе си.  Аз си очаквам по-ранна менопауза понеже съм с 1 яйчник от 12г вече. При един яйчник си е нормално да пропуска. От както съм на крем ми е пропускал само при формиране на кисти.   

# 824
Благодаря за отговора,neba.Ще видим при мен как ще се развият нещата

Общи условия

Активация на акаунт