Какво правят жените в менопауза когато....

• 680 700
  • 1 118
  •   1
Отговори
# 855
Здравейте момичета! Хубава тема. Ще споделя моето положение. Първите признаци на климакса при мен се появиха на 51 годишна възраст - намаляване времето между менструациите, по някога ми ставаше горещо/рядко/, чуствах някаква особена умора. Отидох на лекар и той ми каза, че няма смисъл да взимам медикаменти за регулиране на цикъла. Даде ми някакви витамини /вече не помня какви/. Това продължи половин година и цикълът ми съвсем спря. Засилиха се обаче другите симтоми - безсъние, нервно напрежение, горещи вълни /това е най-неприятното/. Борих се с тези неприятни усещания 4 години и се надявах това да отшуми. Никакви добавки не ми помагаха. Накрая попаднах на една лекарка, която ми изписа ФЕМОСТОН КОНТИ. Много ми помага, но го пия вече 3 години и трябва да го спирам. Не ми се мисли какво ще ми се случи като го спра.
И още нещо много неприятно - напълняването. Не съм качила много килограми /5-6/, но всичко ми се натрупа на талията и бедрата.  Иначе се чуствам добре и съм си жена.

# 856
ndimitrova и аз съм на фемостон но не конти,а 2/10.Аз само вълни нямах,всички други симптоми бяха на лице.Откакто съм на ФЕМОСТОН съм много по добре ,но не е идеално.Мисля ,че Фемостон Конти е по слабия вариант,но понеже аз съм на 38години ми казаха ,че тези хормони  ми трябват.Аз съм от година и половина на фемостон и си мисля,че ей сега ще минат три години и ще трябва да го спирам.При мене ,защото годините са ми малко ендокринолозите казват ,че мога и 5години да го пия ,но на мен нещо не ми стиска.Чесно казано в повече ми идват всички прегледи,гърди,черен дроб,геникологични.

# 857
skela , аз ще направя 60 години. Мамологът ме предупреди, че само да има и най-малко съмнение за нещо нередно трябва да спра Фемостона незабавнол Преди правех много кисти на гърдите, но като настъпи менопаузата това престана. Сега, когато взимам Фемостон има вероятност пак да започнат да се образуват кисти. Много си млада, за да се отказваш да го пиеш. На мен ми го препоръча лекарка гинеколог, която го е пила 10 години и е спряла когато е станала на 62.
Не е идеалният вариант, но като знам какво беше... Аз имам и заболяване на щитовидната жлеза и проблемите се преплитат. Доволна съм, че още съм с нормално кръвноналягане, защото и това е следствие от тези женски страдания.

# 858
На 60 години не бих пила никакви хормони . Naughty
И въобще съм против ХЗТ . Освен в много млада възраст .
Менопаузата е естестен период .

# 859
happy mama и аз така мисля,че след една определена възраст няма смисъл от хормони.Аз ги пия ,защото пременопаузата ми започна на 37години.Имам намерение да ги пия до 40-41години,малко по прилична възраст,въпреки ,че пак е много рано.

Хубав ден на всички Hug

# 860
happy mama и аз така мисля,че след една определена възраст няма смисъл от хормони.Аз ги пия ,защото пременопаузата ми започна на 37години.Имам намерение да ги пия до 40-41години,малко по прилична възраст,въпреки ,че пак е много рано.

Хубав ден на всички Hug

Точно за твоя случай е уместно да се пият . Peace
Но на 60 освен да си докараш рак , за друго не знам . ooooh!

# 861
  • Бургас
Здравейте момичета. Някои от вас посещавал ли е мамолог в Бургас. До сега се рових из нета и не открих нищо, а се налага да отида май. Тази сутрин под душа си напипах една бучка в гърдата, не ме боли, което си е притеснително и е доста голяма, може би колкото черешка...........притесних се, честно казано.  Моля за съвет за добър мамолог.......или въобще мамолог на първо време.

# 862
д-р Хрусанов ти препоръчвам.

# 863
  • Другата България
Лили, съжалявам, дано всичко е ок, ще пишеш какво е станало после..... Hug
Така изведнъж ли я напипа?  ooooh! Имам предвид досега не си имала никакви подобни, мастопатия?
Беше ли на ХЗТ, че не си спомням?

# 864
  • Бургас
Тази сутрин, случайно я напипах. Никакви проблеми не съм имала до сега. Не съм била на ХЗТ, пиех няколко месеца Мирифемин, след това минах на Мабел, все природни средство уж.
Изчетох нета днес, но нали е събота не мога да взема мерки. В понеделник ще звънна на Хрусанов, но разбрах, че той няма апаратура и сигурно ще потърся лекар в София. За съжаление се оказва, че при нас няма мамолог.
Ще пиша, какво се случва.
Благодаря ви за загрижеността момичета.

# 865
  • Другата България
Не губи време, понякога то е от първостепенна важност....
И в моя град няма мамолог, какво да ти кажа ooooh! ooooh!, ходят жените при гинеколог с добра апаратура да ги гледа, направо сме трагедия, но пък всяка събота в единия медицински център идва Гаврилов да преглежда частно и се записваш седмици преди това. Confused

# 866
  • Бургас
Обещах да ви пиша за резултатите. Поради липса на мамолог, отидох на ретгенолог.
Оказа се, че това образувание е киста 3 см., а зад нея още една 2 см. и една т.н. гроздовидна.
Тъй като са по-големи и няма да могат да се резобрират сами, ме препратиха при онкохирург да ги изтегли със спринцовка. Записала съм се при Хрусанов в сряда за манипулацията.
Докторът ми каза, че щом съм в менопауза, ще е добре да спра да пия, каквото и да е, тъй като прогестерона е противопоказан в тези случай. Но това означава, че отново ще ме почнат неприятните симптоми, като вълни, прималяване и пр. екстри. Ще говоря и с гениколога си за това.
Така да се каже, оказа се малкият дявол. Ще спя спокойно тази нощ.
Днес докато карах до болницата изпаднах в много странно състояние. Сърцето ми щеше да изкочи, получих свиване в корема и ушите ми започнаха да бучат. А когато слязох от колата, коленете ми се подгъваха. Предполагам от притеснение. Не ми се беше случвало до сега. Уж се имам за силна, пък......

# 867
Обещах да ви пиша за резултатите. Поради липса на мамолог, отидох на ретгенолог.
Оказа се, че това образувание е киста 3 см., а зад нея още една 2 см. и една т.н. гроздовидна.
Тъй като са по-големи и няма да могат да се резобрират сами, ме препратиха при онкохирург да ги изтегли със спринцовка. Записала съм се при Хрусанов в сряда за манипулацията.
Докторът ми каза, че щом съм в менопауза, ще е добре да спра да пия, каквото и да е, тъй като прогестерона е противопоказан в тези случай. Но това означава, че отново ще ме почнат неприятните симптоми, като вълни, прималяване и пр. екстри. Ще говоря и с гениколога си за това.
Така да се каже, оказа се малкият дявол. Ще спя спокойно тази нощ.
Днес докато карах до болницата изпаднах в много странно състояние. Сърцето ми щеше да изкочи, получих свиване в корема и ушите ми започнаха да бучат. А когато слязох от колата, коленете ми се подгъваха. Предполагам от притеснение. Не ми се беше случвало до сега. Уж се имам за силна, пък......
Хрусанов е най добрият в Бургас.

# 868
  • Другата България
Лили, радвам се, че няма нищо притеснително. Hug
Но съвета ми е все пак да намериш начин да те види мамолог, за твое успокоение.....
И защо прогестерона да е НЕпрепоръчителен, аз бях чела за естрогена? newsm78

# 869
  • Бургас
Ще попитам генеколожката си за това.

Да ще отида на мамолог в София, записах се за 17.02., чак тогава има свободни часове - за д-р Гавраилов.

Общи условия

Активация на акаунт