ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
За хубавото - хубави са, ама дали им е сега времето?  newsm78

# 256
    Признавам си и аз се бях сдухала покрай това захранване  #Silly
   Както всички въпроси свързани с бебетата,отговорите и по тази тема са абсолютно разнопосочни  doh
   По мое мнение библиотеката в кърмаческия е претрупана с объркваща информация и влязох в нея любопитна-излязох тотално объркана  #Crazy.Да не говорим,че в  "модерна" литература  са категорични,че до 6 месеца не трябва да се дава нищо различно от кърма/АМ  newsm78.
    Аз му намерих цаката - чисто и просто послушах педиатърката си,така или иначе съм й поверила здравето на детето ми.Предложи ми една схема,в първия момент реагирах остро,защото не е от "модерните" подходи за захранване,но засега проблеми ( Praynig)нямаме,следователно ще се придържам към нея.
  Умишлено ще се въздържа да я споделя,за да не бъда опровергавана и разколебавана. Peace
   Плаче ми се като слушам как са ме хранили от втория месец с кисело мляко и захар  Cry Embarassed,но каква жена съм станала само - 1.77 м,явно не ми е повлияло на развитието Laughing   hahaha

Живи и здрави ,много целувки на бебоците и най-много на празнуващите.
          Все някак ще ги захраним ,не познавам НЕ захранено дете  newsm51

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 11:28 от LEILA BEL

# 257
Амореееееееееееее, кви готини сънища сънуваш Simple Smile Wink
Joy Аморе ти да не пазиш диета, я си хапвай спокойно, ми правилно-две душички храниш... Laughing
Аз и да искам, с моята злоядка не мога да прилагам някакви схеми. Ще се водя по нея, каквото забележа, че харесва повече, това ще й предлагам да хапва. Месните пюренца и жълтъка ги оставям за след НГ. Оризовата каша категорично я отказва, даже и с кърма като е. Решавам ден за ден какво ще хапва, а някои дни си караме само на кърма. Не ги мислете толкова тези схеми, момичета, наистина няма незахранено дете. Само, ако има алергии, трябва да се въвеждат много внимателно храните.
Тази заран около устичката й гледам няколко червени петна, уплаших се че е алергия към храната/вчера й давах банан и кайсия/, а тя нашата си одраскала лицето и след известно време изчезнаха. ooooh!

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 11:23 от vanny_76

# 258
Аморе, страшен сън hahaha  Я, дайте насам тази маса със сладки пък нищо че не съм бременна. Много ми се е прияло сладко, че наистина като изключим 1-2 бонбона на един рожден ден не съм вкусвала ни сладкиш, ни шоколад Sad
Ние сме добре. Ядем пюрета, каши не. Тия дни ще го замъча отново с някоя нов модел bowuu

# 259
ИМА ЛИ ЖЕЛАЕЩИ ЗА РАЗХОДКА В ПЕТЪК В ГРАДИНКАТА НА НДК?

# 260
  • Germany
Благодаря за мненията   bouquet. Ще дам и днес и ще видим.
Честити месечинки на всички празнуващи!

# 261
Здравейте

ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА

Амореволе хубави сънища сънуваш Laughing

За водата и аз бях питала по рано,но никой не ми отговори Георги пие по 200-240 мл вода дневно
докато го кърмех не пиеше

Може ли някои да ми каже в плодово пюре колко АМ да сложа за да заместя хранене и след него да не додавам мляко?Иначе му давам горе долу 50-60 мл пюре и след това 140-150 мл АМ, но той като яде пюре после не иска мляко и се чудя какво да правя(малко объркано го описах,дано ме разберете)

# 262
  • София
Момичета, защо толкова се шашкате с това захранване (като изключим предразположените към алергии)? Аз установих за себе си, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Затова карам смело и се водя по бебо. За около 5 дена въведох първия зеленчук. След това на всеки ден-два включвах нов. Две седмици по-късно почнах плодовите пърета, като първия нов плод го давах само два дена и после включвах по един нов на ден. След още две седмици започнах да давам и месни пюрета.
добре де, не се ли притерсняваш с това бързо включване на нови неща, че ако ти реагира няма да знаеш от какво е? Все пак много често на организма са му нужни два-три приема от нещо, за да развие имунен отговор, а не един.

# 263
Момичета, много нещо сте изписали, големи спорове-заформили... Доста имам да изчета, ама все не остава време, с това слънце навън почти не се прибираме, колкото и да ми е трудоемко да излизането!
Гледам, много пораснали и все по-хубави бебоци си имаме в албумите! Някой вече сме се сдобили с невероятни снимки! /   bouquet за Муцуна   bouquet/
Ние все така добре си растем /вкл. и аз  Embarassed/, децата си хапват добре-няма да казвам какво, че да не ме линчува някой! Всичко си върви нормално, слагам ги в проходилки, да щъкат, че ръцете не ми стигат, пък и те са като хеликоптерчета, няма място на което да не достигат, и много се забавляват със заобикалящия ги свят!
Здрави и усмихнати нека да са ни децата, пък все ще успеем да ги нахраним и изкъпем, кой по-рано, кой по-късно!
Честити месечинки на порасналите ни юнчета и добре дошли на новите мами!

# 264
добро утро и от мен - то май не е много утро, но ние сме си поспаланки и двете Blush за сметка на това вечер преди 12 не заспиваме.

gmrinova  Hug
исках да ви питам дали някой знае каква е разликата между обикновения физиологичен разтвор от банка и капките за нос физиологичен разтвор. Ади е с много лоша хрема и ни изписаха тетрисал, на който пише само физиологичен разтвор (не видях други съставки да има), а аз досега с обикновения физ. р-р съм почиствала нослето само newsm78 както и да е де, просто ми е любопитно - все пак важното е детенце да се оправи по-бързо - този малък нос големи проблеми ни създава  Laughing.

за захранването аз си мислех и аз така да започна джаста-праста, че нямам нерви да чакам, хич не обичам така бавно да стават нещата, но все повече се отказвам от тази си идея, защото и с обличането така сгреших - мислех си няма да навличам, досега съм я обличала най-дебело със суитчер и грейка, но само като я духне вятъра и се простудява, така че сега със захранването ще се започва бавничко, за да не се обвинявам после  ако направи някаква реакция Thinking

а и за малко да забравя - честити месечинки на всички, които празнуват днес

# 265
Аз за захранването се водя по майчинския си инстинкт и по детето и предпочитам по-бавното и постепенно въвеждане Peace

# 266
Amore, да не е пророчески сън  smile3521  smile3534

Да питам, вие извеждате ли бебоците всеки ден? Аз се опитвам, и ако вали (както днес) и не го изведа, се чувствам много гузно - все едно лишавам детето...  smile3506

И още един въпрос - Стефан се набира да сяда вече. Като го сложа в шезлонга, той се надига да сяда. В упътването пише, че шезлонгът не бива да се използва, ако детето се опитва да сяда, т.к. има опасност да се обърне. Но той още не може да седи съвсем сам, а пък се ядосва да лежи. Та в този преходен период, докато се научи сам да седи, къде да го слагам? Някакви идейки или споделен опит?

# 267

И още един въпрос - Стефан се набира да сяда вече. Като го сложа в шезлонга, той се надига да сяда. В упътването пише, че шезлонгът не бива да се използва, ако детето се опитва да сяда, т.к. има опасност да се обърне. Но той още не може да седи съвсем сам, а пък се ядосва да лежи. Та в този преходен период, докато се научи сам да седи, къде да го слагам? Някакви идейки или споделен опит?
аз и подлагам възглавници на леглото - да е в полуседнало положение и така не се напъва да става. също съм надигнала шезлонга в полуизправено положение. дано да съм ти била полезна  Peace

# 268
Аз изчаках само първите 2 дни и давах само картоф, след това започнах всеки ден да добавям нов продукт, но пък изчаквах да се изака, за да видя дали няма нещо притеснително. Както се казва - добре е да се следи какво влиза през входа и какво излиза през изхода  Mr. Green

Да чукам на дърво, досега не е проявил алергия към нещо  Praynig

А за ошашкването е нещо нормално - всяка от нас тук е на различно мнение, което споделя и някой, който се интересува от нещо конкретно, като прочете 100 коренно различни неща, не ще се ошашка, а ще му иде да се самоубие  #Crazy  Затова и спрях да чета форума, точно когато започвах захранването и си ми беше екстра  Peace

*sunflower*, и на мен са ми объркани. Аз впръсквам на Боян Стеримар, който също се води физиологичен разтвор  newsm78

snowwhite, Боян се набира да сяда отпреди повече от месец. Никога не съм го спирала да го прави, дори му помагах, като си давах ръцете, той се хващаше за тях и се вдигаше до седнало положение. Но го държах така само за няколко секунди. От 2-3 седмици обаче го слагам да седи в мен, а и вече сме с летния вариант на количката, като много често я нагласям в почти седнало положение  newsm53  Онзи ден питах лекарката да не би да му вредя, а тя каза, че няма нищо страшно, щом детето само си иска да сяда  newsm10  Дори преди месец баща му го носи и на раменете си на конче  smile3521

Гретхен, може да ти помогна и аз с коледното оформление на първата страничка. Не ми е толкова кеф като преди, но ще помогна, щом е за добра кауза  newsm47

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 13:26 от Gydelichkova

# 269
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ newsm51Ние сме със проблемно носле и го почиствам със Стеримар.Нашият педи е хомеопат и е малко против да се използват каквито и да е лекарства!Използвам и адреналинови капки от който съм много доволна PeaceА колкото до сядането и Алиджан напира но още не му позволявам нали казват,че трябва да навърши поне 6м за това.А иначе големи упражнения прави кляка, става Joyголямо шоу е newsm62

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 13:38 от Senayde9

Общи условия

Активация на акаунт