ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Germany
Здравейте,
Да попитам - вчера дадох 2 лъжички карфиол с морковите на Брани и вечерта ми направи впечатление, че бузките му са леко зачервени / може и от топло да е било/ и на челото има едно червено петънце. Тази сутрина петното почти го няма, а бузките са си нормални - дали е направил реакция от карфиола, според вас или се вглеждам прекалено? Чудя се дали и днес да дам за да съм сигурна...

Иначе, ние сме на 2ката на Нутрилона от 1 седмица, като го яде 2 пъти по 180гр., вечер по 200, а на обяд след пюрето около 100-120гр.

# 241
Ами аз съм още на 1. На двойката пише, че се дава 3 пъти на ден, което предполага 2 сменени хранения, а ние нямаме такива. Може би ще започна с двойката от 7-ми месец. Иначе съставът е същият, но в различни количества.

Млякото и аз ще го сменям от 1-ца на 2-ка по-късно, защото не всеки ден замествам следобедното хранене с каша, не искам да помпам Ралица излишно, и без това сме си пухкави. Simple Smile

Сокчета и вода пием по много.

Хубав ден от мен!

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 09:24 от vili_diankova

# 242
Добро утро ,  Hug Hug

Ние хапваме Фризовом и той е до 12 месеца , така че няма да сменям млякото .  Peace

Сокчета пие и му се ослаждат  Peace

Някой беше питай за люлка на Фишър прайс , незнам за сервиз , но може да отскочиш до магазина от където си я купила , нашата люлка откакто Юли натежа се люлее доста трудно  Joy може да е това , но щом и рибките са спрели да се въртят явно има повреда  Peace

# 243
  • София
Има ли някоя мама тук, която да се ръководи по някаква книга за захранването -  да сподели каква е книгата и описано ли е всичко вътре подробно?  smile3529
какво ти е притеснението около захранването? Прочети в кърмаческата библиотека нещата за захранването. Много е важно да се захранва бавно и постепенно: в началото по 2-3 лъжички и всеки ден се увеличават като максимална доза се достига до две седмици(това, ако си решила да заместваш кърмене, ако ли не, колкото иска да яде, после суче). После през 2-3 дни въвеждаш нов продукт като го добавяш пак по няколко лъжички към старата храна, а не изцяло само него. Ако си решила да захраниш с зеленчук, цял месец е добре да даваш само зеленчуци, после и каши, после и плодови пюрета(макар че аз сега се принудих да давам и плодови, за да яде нещо с нас, че е страшна работа като се храним). Ако не мислиш до годинка да заместваш кърмене, в началото може да смесваш с кърма, за да свикне по-лесно и после може само с вода и даваш пак да си суче на поискване. Виж си в библиотеката кои неща, от кой месец е добре да се въвеждаш и спокойно започваш. Ако не срещнеш желание за ядене, спираш и предлагаш пак след 1-2 седмици.

Алиента, това за първи път го чувам, а и няма много логика, защото гените се комбинират по много сложен начин и се унаследяват някои неща и през поколение. Все едно да кажем, че всички първородни момченца приличат само на майките си, а момиченцата на бащите си.

Кате, тая книжка доцентката я е писала много отдавна и аз лично много от съветите и не харесвам, защото са на старата школа педиатри. Но пък майките, които са избрали този път, много я харесват. Wink

# 244
Петя, по-скоро като вероятност, но права си, няма много логика.

Днес Нико става на 5 месеца, по случая ще го боцкат  Laughing почерпете се за наше здраве

И аз за захранването мисля да го действам като Поли 87, вече са големи какво ви е толкова страх, алергените се избягват и няколко дни между въвеждането на нови храни.

# 245
Момичета, защо толкова се шашкате с това захранване (като изключим предразположените към алергии)? Аз установих за себе си, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Затова карам смело и се водя по бебо. За около 5 дена въведох първия зеленчук. След това на всеки ден-два включвах нов. Две седмици по-късно почнах плодовите пърета, като първия нов плод го давах само два дена и после включвах по един нов на ден. След още две седмици започнах да давам и месни пюрета.

# 246
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА НИКО!

Полито, от много четене, тази нощ сънувах схеми на захранване и последователност на въвеждане на храните.  Mr. Green
Но нали ми се носи славата на перфектна, та няма да се оплаквам.  Laughing

Алиента, некой ми не верва, че сум вече пето поколуение софианка. Е па родословно дървО нема да вадим.
А село си имам, оти сме си купили вила.

# 247
Днес пак имаме много празнуващи.  Wink
Честити 6ти месечинки на сладката Моника на Geraldine, на Ицко на Нана, на Теодор на Jana Georgieva и 5та месечинка на Нико на АлиенТа!

Мони, според мен може от хладничкото, ако си го извеждала и после като си го прибрала на топло, да са се зачервили бузките му. Щом няма обрив, не се притеснявай!

# 248
  • София
Честита месечинка на Ицко, Теодор и Нико и разбира се на моята Мони! Да са ни живи и здрави!
Сипете си довечера по едно вице за здравето на нашите бебоци! Wine Glass

Мони и аз мисля, че не е от храната.

# 249
Честити масечинки, бебковци!  newsm67 
Geraldine, малката Мони е такъв сладур Simple Smile

Мони, нямам идея дали е реакция от храната, но наистина има вероятност да е от Т разлики или вятъра. Яна вечер като пусна печката (оставям я голичка преди баня) и се зачервяват бузките.

# 250
Poly87 със захранването и аз така действам...от толкова четене смисъл няма..

Мони
и според мен зачервяването не е от храната  Peace

Хайде ние излизаме на разходка, че е грейнало едно слънце  Nature Sunny

Честито на всичките ни месечинковци! Hug

# 251
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ПОРАСНАЛИТЕ ВЕЧЕ ПОЛОВИНГОДИШНИ МОНИКА, ИЦКО, НИКОЛА, ТЕОДОР и ФИЛИП, както и 5-месечието на НИКО! Слънчеви усмивки желая на всички!

Минди, вие само Фризовом ли ядете? Ние го месим с Фризолак. Казаха ми, че запича и за това.

Geraldine, винцето ще го пропусна, ама една глътка ракия ще ударя, че ни донесоха от специално издание и не мога да удържа Wink

Добре явила се вече официално *sunflower* Hug и малката бебка с прекрасното име Адриана.

Май няма много желаещи да актуализират първа страница, за разлика от юни месец  Joy Надявам се не мислите, че съм обсебила пространството  ooooh!. В този дух скоро мисля да актуализирам коледно като натъпча колкото намеря забавни снимки с коледни трубити на бебчовците. Тези временно ще ги махна. Който е против да свирка бързо Wink до идната тема.

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 10:54 от gmarinova

# 252
Шемета забрави Embarassed

Честити месечинки на всички празнуващи днес  bouquet

Май и аз ще засънувам схеми, нямам спомени от Благо да ми е било сложно и трудно, не се притеснявайте толкова момичета. Основните правила спазвайте и бебоците вече са големи, няма страшно.

Франческа с вила не се брои Naughty трябва кръвна връзка Laughing

# 253
Схеми че сънувах, сънувах, ама ако ви кажа преди няколко нощи какво сънувах ... Някаква маса, отрупана с много и различни сладки, а аз като ламята Спаска бързам от всички да нагъча, че и за из път да си взема. Някой се осмели да ме попита каква е тая лакомия, а аз невъзмутимо отговорих: "Аааа, сега ми е простено - не стига, че кърмя, ами съм и бременна, така че - полага ми се - няколко души храня ..."  ooooh!

# 254
Амореееееееееееее, кви готини сънища сънуваш Simple Smile Wink

Общи условия

Активация на акаунт