ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, включвам се набързо с един небебешки въпрос. Вчера следобяд бях на зъболекар. Оказа се, че има пулпит. Пробиха зъба и сложеха арсен, който ще махнат на третия ден. От денс на обяд, обаче, венецът ми се поду леко и много ме сърби. Някоя от вас има ли представа дали това е нормално и на какво може да се дължи?

# 301
може ли някой да ми прати парола за снимките да видя и аз бебоците
Момичета, включвам се набързо с един небебешки въпрос. Вчера следобяд бях на зъболекар. Оказа се, че има пулпит. Пробиха зъба и сложеха арсен, който ще махнат на третия ден. От денс на обяд, обаче, венецът ми се поду леко и много ме сърби. Някоя от вас има ли представа дали това е нормално и на какво може да се дължи?
хм това е странно - да боли знам че е нормално ама да сърби ... newsm78 а друг път арсен слагали ли са ти?

# 302
Аяс, имам по малко от всичко, което си купила за бебо. Лъжичките и купичките на Томми Типпи са страхотни, но гумираният лигавник е много груб и ги изнервя. Може би след време ще ми влезе в употреба, но засега  Naughty

Гъди, благодаря за съветите за ПейПал! Пак си имам карта за шопинг  Sunglasses

Маями, на Памперс сме. Опитах почти всичко и тези са добри (макар че нощем понякога пропускат)

the1, ЧЕСТИТО ЗЪБЧЕЕЕЕ!!!!!!!!  Grinning

А боли ли те? При всички случаи утре се обади на зъболекаря. Имала съм случаи да ме боли и сърби дълго след манипулацията и се е оказвало "нормално", но не знам как е при пулпит  newsm78 Не помня...

# 303
mil_kuzmanova не се ходи на мамограф без причина. Имам няколко снимки, защото ми е  оперирана млечната жлеза по мнение на доктори във Враца и Козлодуй и да знаеш как ми се караха в София за това. Много са вредни и са забранени за до 30 г. жени, само в краен случай. Ако имаш притеснения ходи на мамолог, а не на мамограф.

# 304
То и аз не съм сигурна дали ме сърби. По-скоро имам неудържимото желание да захапя нещо и да го стискам между зъбите си.

# 305
То и аз не съм сигурна дали ме сърби. По-скоро имам неудържимото желание да захапя нещо и да го стискам между зъбите си.

Аз бях така към 6-тия - 7-ми месец от бременността  Crazy Не че има връзка, ама малка среднощна шегичка! Simple Smile Дано да мине скоро, мисля, че е от арсенът, който е започнал да действа...

# 306
  • София
може да изпитваш разпъване и като сърбеж, ако са ти наблъскали много цимент в зъба и това да дразни венеца. Не е нормално оабче да ти се е подул. Отиди утре да го видят да не са го инфектирали нещо. Аз минах вече по този път миналата седмица.

# 307
От Пуфис нещо не съм доволна, много са ми "оцветени". А Муцуната беше споменала тук за пъпки, че се появили при Румен от тях. Ние имахме 2-3 пъпчици също, но мисля, че бяха от Хъджис и сега сме с Памперс.

Гърнето и аз мисля да го включа щом започне да седи по-стабилно.

Петър вода не пие. Все още.

polito_87, ти да не останеш по-назад от бебчовците Wink шегата настрана, но се консултирай.

maiamiii, хващай нещо за ушите и давай смело. Сама ще разбереш кой е правия път.  Hug Аз съм в кюпа на млечните още, ама ми е кеф да се тикам навсякъде Wink

На мамолог съм ходила, и са ми правили преглед с нещо като ехограф, което според мен е мамограф newsm78. И какво от това, ехография на млечна жлеза?! mariiana, защо са много вредни? Планирам да посетя пак задължително след като спра да кърмя. Напипвам бучици от 3 месеца насам.

Милена, честито зъбче и на вас!

Миленка, (бре че все адашки се събраха) де се губиш ти? И аз давам чай на ХИП, направо ще го предам на Гъделичкова (мерси за включването по Коледния въпрос  Hug) да ти ги даде и двата. Аз повече харесвам българския лактогонен.

Аяс, имам чувството, че всеки ден купуваш нещо Simple Smile което никак не е зле, даже тънка завист се обажда в мен ама се правя на глуха Simple Smile

И сега не разбрах, Аморето ще прави ли тест или няма?

Близначкова, на мен НДК ми е далеч Sad

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 23:35 от gmarinova

# 308
mariiana- това за мамографа е пълна глупост, че е вреден за жени под 30год, ходих на профилактичен преглед преди 3г , значи на 27 съм била при една професорка, не си спомням как се казваше- няма такова нещо,като вреден мамограф/съвременните мамографи,няма вредно въздействие върху организма, това са приказки на хора с остарели разбирания/, каза,че ако стоиш на слънце 20 мин е много по -вредно, отколкото 20 сек преглед с мамограф, който се равнявал на 10 мин стоене на слънце. Бях и с приятелка,коята беше бременна в 2-ри месец и тя си прави- е роди си живо и здраво дете, вече е на 2год Simple Smile Всяка жена в детеродна възраст трябва да си прави такъв преглед на 2 или 3 год, а ако има някакъв проблем 1 път годишно!! Peace

С пюретата и аз карам на принципа на Полито, давам от всичко, само,че няма кой да го яде! Mr. Green Защото и ние сме от отбора на никнещите зъби и то два на брой, които още не са избили,но прозират и е някакъв ад- от 5 дена, почти не яде, направо ми е ужасно,като стане време за хранене, яде по 30 мл мляко на хранене и по 2-3 лъжички пюре и пищи неистово през деня, съкратихме още храненията 3-4 на ден/не иска проста да яде/, сигурно този месец може  и да отслабне, така,както го е подкарала добре,че поне продължава със стабилния нощен сън и не се буди, иначе през деня сме само на ръце, когато не сме навън!!

Полито според мен е нормално, да те сърби и леко да ти се подуе венеца, нали съм  патила доста от зъби , мисля, че не е проблем, щом не те боли, но за всеки случай се обади на зъболекаря си,ако те притеснява!! Peace

За гърнето за момента не го мисля, мисля, че още и е рано и смятам, след годинка да се пробваме т.е, като се затопли времето!!!

Едно въпросче, замалко да забравя, като правите домашно картофено пюре, става ли ви, разтегливо,като сопол, всеки път така се получава- правя го с Ам и с пасатор???!!!- и ако не ,кажете как става фокуса, да не се разтегля newsm78

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 23:35 от somebody

# 309

maiamiii, хващай нещо за ушите и давай смело. Сама ще разбереш кой е правия път.  Hug Аз съм в кюпа на млечните още, ама ми е кеф да се тикам навсякъде Wink

Ти и затова ме кефиш, да знаеш!  love001

# 310
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Муцуната пак да каже, че Румен само по времето, в което е бил с Пуфис на гъзето си е имал през живота си пъпки и то не на дупето, а по пишката, топките и всичко около тези му атрибути... (ще рече, че не е от ако забравено) Peace Тия от Пуфис, ако дебнат из мамешките форуми дали няма да ми пратят някой на вратата да ме гръмне след тази масивна "антипуфис" кампания, 'дето провеждам от месеци Joy

Аз да споделя/ оплача се, че Р-то не яде нищичко друго освен ранните морковчета на Гербер. Вече ми се плаче с това захранване/ незахранване и все повече ме връхлитат лоши мисли като "ще заместя ли хранене до годинка", "ще прояде ли някога нещо различно от моркови герберски", "кога се очкава да пооранжавее" и т.н. По препоръка на приятелка дадох пюре тиква и пилешко (мнгоо вкусно било), но на третата лъжица маймуната се усети, че не е неговото си и се почна отново с до болка познатото ми плюене, давене, хапане на лъжицата - с две думи все неща, които пораждат агресия у иначе милото и усмихнато на вид мамче на Ру. Отделно слюноотделянето му е еднаквопропорционално на количеството мляко, изпивано за денонощие и се чудя дали няма да се обезводни това дете. Памперсите пълни здраво, в устата погледнат е като Ниагара и направо е изумително как остава течност и за растежа му, но на тази тема още не съм развила параноя, защото "гюлето" сигурно вече е ударило десетака Whistling

Брат му днес ми го върнаха от градина с Т и "дауата ме бои" (главата го боляла) - дано не е свински грип, 'щото и на гореспоменатото свинче ще да е лепнал след страстните целувки ала "гордата Аси" днес и вчера и онзи ден, а може би и утре... Crazy

На мамолог и гинеколог всеки месец ходя, ама все не стигам. Нещо все не успявам да съобразя второто с козметичката и месечният си цикъл, а първото ми е второ по ред в приоритетната листа.

На гърне опитах да сложа Александър, когато беше на 9 - без успех. После на година и няколко месеца - пак без успех, вече знаеше, че това е каска за глава и отказваше да сложи дупето си в нея Mr. Green. Тази година юни месец (2г. 4м.), махнах памперса за 4 дни. Досега няма злополуки в гащите. В градината още има случаи да се напишка по време на сън, но са рядкост. Нощем още е с памперс, но това, защото няма кой да го буди и приканва, но като цяло пак рядко му е напишкан памперса сутрин. По този повод пак ще ви насова вниманието към ТАЗИ книжка, за която споменавах още, когато бременеехме Peace

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 23:41 от Муцуна

# 311
Утре съм на мамолог-пък да видим.Нещо ме наболява едната гърда.
Някой ползва ли детегледачка?
Моята братовчетка е в издирване на такава, и се е измъчила горката(и тя е с близнаци),какъв екземпляр й се е появил.Мале какви хора има по този свят,дето повече пречат отколкото да помагат.Че и не малко пари искат затова

# 312
Добро утро, книжката която е препоръчала Муцуна я има и за сваляне в нета, ама не си запазих адреса. Свалиля съм я и уж всеки ден почвам да я чета Blush

# 313
  • София
Добро утро!
Снощи отпразнувахме на Мони месечинката и сега майка и ще изяде другата половина от тортата за закуска  Mr. Green (тортата беше с 10см диаметър)
Заместих хранене на обяд.  Днес сме на консултация за надявам се последен път при тази лекарка и този месец ще я сменя.
 На мамолог и аз трябва да ида...
Памерси съм купувала всякакви- Либеро, Хъгис, Молфикс, Еви бейби, но сме си на Памперс. Вече от месец не слагам крем против подсичане и от тогава не се подсича  Peace 
Ако Муцуна пусне петиция срещу Пуфис, първа ще я подпиша   Mr. Green Имам един пакет от 82 памперса Пуфис, които миришат на прах за пране и правят на Мони дупето като на маймунче.

# 314
  От тук може да се изтегли съдържанието на книгата "Изкуството да бъдеш родител" Peace(11-та по ред е в списъка)

Общи условия

Активация на акаунт