ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Да кажа и аз за гърнето- слагах там каката на около годинка, но само от време на време за да свиква, а на 1.5год.вече всичко разбираше и за около седмица махнахме памперса, нощния малко по-късно. И сега не смятам да насилвам малкото да седи там още от малките месеци. Племенниците ми ги натискаха постоянно на гърнето още от около 6мес., но не са махнали по-рано пелените си, така че не виждам смисъл да карам детето да прави нещо, което не разбира. Но разбира се всеки си решава дали отрано ще го привиква или ще изчака детето да осъзнае какво се иска от него.

# 286
На гърне се каня да слагам Стелиян най-рано април или май месец ако преценя че е достатъчно топло времето. Живот и здраве на лято ще се учим да си вършим работата там  Peace

# 287
ами аз всъщност изобщо не знам кога е най-удачно да се слага детето на гърне, но смятам да пробвам като започне да сяда - ако не се получава ще изчакам малко да порасне и пак ще пробваме. в никакъв случай не искам да насилвам детето за нещо за което не е готово. наистина то само ще си покаже кога е готово, но няма как да разбера без да пробвам. имам позната, която от 6 месеца слага детето на гърне и за около 1 месец се научи детето, а след 3 не ползваше памперс изобщо), докато племенника ми е на 2 години и половина и не можеш да го накараш нито на гърне, нито на тоалетна - инати се и това е, а също. 

# 288
И аз да се изкажа по темата с гърнетата. Започнах да слагамЕлена около годинка и половина. Нямах особен успех. Изведнъж детето започна да проявява неописуем ужас към гърнето. Купих ново, купих и детска вц чиния - нищо не помогна. След време пак пробвах - резултат нулев. В крайна сметка на годинка и 7-8 месеца отново пожела да го ползва. За няма и седмица махнах дневния памперс. След месец и нощния. Но то детето ще си покаже само дали е готово или не.

# 289
По въпроса за гърнето - който практикува ЕБХ, смятат ли да ползват гърне? Аз се опитвам да практикувам ЕБХ, и напоследък доста успешно - например Стефан почти на 100% напоследък го хващам да се изака в тоалетната. Знам, че иска сутрин като стане и след сутрешното и следобедното кърмене, така че го взимам и го държа над тоалетната, и той там свършва работата. Та се чудя дали да се занимавам въобще с гърне, или да си караме по тоя начин, с ЕБХ, докато не почне сам да си сяда на тоалетната (с детска тоалетна чиния, разбира се). С пишкането не ми се занимава засега, че той пишка по 20 пъти сигурно на ден, но всеки път като му сменям пеленета, си пишка навън. Ще се радвам практикуващите ЕБХ да споделят мнение за гърнето...

# 290
Айде докато сте на тема гърнета.... да попитам какви памперси ползвате и специално за Pufies се интересувам?

# 291
snowwhite, моята практика с Кати я водя като ранно тоалетно обучение или нещо като ЕБХ.
Ще ти пусна линк към моя тема- там подробно съм описала етапите на махане на памперса при нея.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=303629.0
След като практикуваш ЕБХ къде детето щи си свършва работата? Не е хубаво да го приучваш към постоянно издържане.
Кати сама отиваше и сядаше на гърнето в тоалетната /била е на около година и 5-6м./
Симона рядко се изхожда в памперса- просто не й е комфортно. Започва да мрънка и да се гърчи, което за мен сигурен знак, че трябва да сваля памперса.

Франческа я кажи какво против ХИПП имаш, ти повече четеш. Може и на лични.

Нищо, напротив много си ги тача като марка. Така както уважавам и пюретата на Ганчев.
Започнах да захранвам с тях, защото имат повече пюрета, в които има само една или две съставки.
Не мисля да се ограничавам в даването на пюрета само от една марка.

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 20:07 от Франческа Салиери

# 292
  • София
за мен пък гърнето е абсолютно излишна вещ, а и не ми допада идеята детето да се привиква да се изхожда из апартамента. Аз издържам, докато детето е в състояние да стои на детската седалка на тоалетната. Габи на година и три месеца беше без памперс и то само, защото беше студено преди това. Напишква се по 10 пъти на ден три дена и това е. Много рядко ми се е напишквала след това, а да се нааква не и се е случвало откакто започнах да я издържам. Изключвам случаите на разстройство. Според мен, кокото по-рано, толкова по-лесно. Марти си дава сигнали от тримесечен и смятам най-късно на годинка да махна памперса.
В тази връзка вече се чудя дали да не купя вече гащички. Thinking Всяка смяна на памперса и изпитание за мен. Щом го оставя по гръб и моментално се обръща по корем. По 10 минути се борим. Давам му да си играе с кремовете му, но той ги поглежда и ги мята на някъде.

# 293
за мен пък гърнето е абсолютно излишна вещ, а и не ми допада идеята детето да се привиква да се изхожда из апартамента.

Ами не позволявай на детето да разхожда гърнето из апартамента. Мястото му е в тоалетната.
Кати дори и вече на пет години не подозира, че гърнето може да се носи из апартамента, т.е. не й хрумва, че някое дете може да се изхожда в хола например.

# 294
Здравейте! Simple Smile

Аморе, пожелавам ти да реализираш съня си!

Искам да се похваля - запалих една мама от квартала за многократни пампи и тя е само на тях от 2 седмици!

Съгласна съм с две ръце, че трябва да се действа спокойно с това захранване! Аз до момента си живея живота. Днес след 5 дена само морков му смесих и ябълково пюре. Смятам да давам тази комбинация известно време. Въобще не си поставям цел да гоня буркан и то от големите както мисли моят, иначе готин, лекар. Бебо си суче колкото иска, но и искам да го запознавам с вкусовете!

Децата много ме радват и съм щастлива, че ги имам. Времето без тях ми се струва толкова странно...

Днес баба ми ми даде карт бланш да купя на бебо подарък за коледа и аз избрах това:http://www.tommeetippee.co.uk/images/product/decorated_plates_and_bowl_500.jpg  - чинийката /по две са в комплект, че си нямаме Simple Smile
http://www.piggyshouse.com/bg/gallery/ - гумираният лигавник
http://www.mambaby.com/index.php?StoryID=11142&RefStoryID=11 … amp;ProductID=184 - има комплект от по две такива лъжици

Даа, вярно е Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 21:37 от ayas

# 295
Имаме зъбче.  :2tooth:newsm44 от чера е непоносим, а то си имало причина!

# 296
Имаме зъбче.  :2tooth:newsm44 от чера е непоносим, а то си имало причина!
newsm10ЧЕСТИТО да ви е бяло и здраво smile3525

# 297
The 1 честито зъбче Hug

Аяс гледах снимките, сега и за подаръците, явно си голям фен на панички и лъжички за бебоците Heart Eyes

Благо още си ходи на гърне, неиска да седи на тоалетната чиния, не му е удобно, 3 различни приставки купувах и пак същото. Гърнето си му стои в банята, не го разнася, не го е и разнасял.
Честно да ви кажа, то знам че всичко си е до дете, но преди 2 годинки едници деца познавам да им е махнат успешно памперса. След 2г и 3-4 месеца вече също става сложно, защото по-разбират  и се инатят.

# 298
Има ли някоя мама тук, която да се ръководи по някаква книга за захранването -  да сподели каква е книгата и описано ли е всичко вътре подробно?  smile3529

Да от 2 "книги" Google и БГ МАМА

И аз тях ползвам  Laughing

# 299
  • Пловдив
the1 честито зъбче! Вече започнаха да излизат доста зъбчета на юнчетата ни. Дано излизат бързо и безболезнено. И да споделя нещо което ми казаха когато излезе зъбче. Купува се нещо бяло-да са бели зъбките. Пукат се пуканки-да се пукат т.е. излизат лесно др зъбки. Яде се царевица за да са наредени зъбките.
maiamiii темата с памперсите сме я обсъждали, но пак ще кажа-ние сме с Памперс от рождението. Друга марка не съм ползвала и за това не мога да се включа за Пуфис, но и без това не разбирам от въпроса ти какво те интересува за тях.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт