ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
Момичета, защо толкова се шашкате с това захранване (като изключим предразположените към алергии)? Аз установих за себе си, че колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Затова карам смело и се водя по бебо. За около 5 дена въведох първия зеленчук. След това на всеки ден-два включвах нов. Две седмици по-късно почнах плодовите пърета, като първия нов плод го давах само два дена и после включвах по един нов на ден. След още две седмици започнах да давам и месни пюрета.
добре де, не се ли притерсняваш с това бързо включване на нови неща, че ако ти реагира няма да знаеш от какво е? Все пак много често на организма са му нужни два-три приема от нещо, за да развие имунен отговор, а не един.

Ами нашата педиатърка ми е казала, че ако развие непоносимост към нещо, до 24 часа ще си проличи. Точно поради тази причина изчаквах по ден-два, за да следя за реакции. Пак повтарям - слушала съм само педито без да се ровя в допълнителна информация, затова и не съм се притеснявала. Предполагам, че ако преди това бях прочела стотиците различни мнения, най-вероятно щях да захранвам много по-бавно. С каката действах по същия начин, проблеми не съм имала. Но и ние с мъжо нямаме алергии, та и затова не съм имала страхове.

Някой питаше за вода - давам му откакто се е родил. Друг е въпросът, че не му се услажда особено и затова наблягам на сокчета.

# 271

snowwhite, Боян се набира да сяда отпреди повече от месец. Никога не съм го спирала да го прави, дори му помагах, като си давах ръцете, той се хващаше за тях и се вдигаше до седнало положение. Но го държах така само за няколко секунди. От 2-3 седмици обаче го слагам да седи в мен, а и вече сме с летния вариант на количката, като много често я нагласям в почти седнало положение  newsm53  Онзи ден питах лекарката да не би да му вредя, а тя каза, че няма нищо страшно, щом детето само си иска да сяда  newsm10  Дори преди месец баща му го носи и на раменете си на конче  smile3521

О, аз не го спирам. И сме на летния вариант на количката, откак навърши 40 дни. Хич не съм толкова внимателна, колкото препоръчват ортопедите в БГ, т.к. тук лекарите са на друго мнение. По-скоро въпросът ми е къде да го оставям да си играе сам - преди си играеше в шезлонга, или легнал по гръб&корем на земята. Ама сега хем иска да седи, и затова е опасно, ако е в шезлонга, че ще се обърне, хем не може още сам, да го оставя на земята....

аз и подлагам възглавници на леглото - да е в полуседнало положение и така не се напъва да става. също съм надигнала шезлонга в полуизправено положение. дано да съм ти била полезна  Peace

Мерси, Слънчогледче. За съжаление нашият шезлонг няма степени. Сега ме е яд, че не взех този на Фишер Прайс, дето се трансформира на столче  ooooh! А леглото не върви, т.к. ние през деня не стоим в спалнята. А като му подложа възглавници на дивана, той  с два подскока вече се е обърнал я по гръб, я по корем...

Ако знаете тук какво е тъмно  Tired Без да е светната лампа в стаята не става - едни мрачни сиви облаци, ужасно е. Ще взема да извадя коледната украса, та поне тя да ми стопли малко душичката....А още няма сняг - толкова топла зима не си спомням в Швеция! Как искам да завали хубав, бял пухкав снежец, а стига с тоя дъжд, че изгних направо!

# 272
Здравейте Simple Smile днес ТЕДИ става на 6 месеца и да ви почерпя   party023  ura  bigdance2

Сутринта бяхме на консултация и да ви се похваля момчето вече е 74 см. и тежи 8,140 кг Simple Smile))))))
ехххх колко бързо растат Simple Smile

Честито и на другите бебчовци с месечинки днес   bouquet

# 273
  • София
Здравейте Hug
Днес отново претърпях голям провал с картофеното пюре. Инатчето само си отваря устата, помирисва го  и чака да изтече от устата му.
 И такива физиономии прави, все едно съм му дала да яде гущери. ooooh!
Иначе вода си пие от самото начало, макар че напоследък май само си чеше венеца на биберона.

# 274
snowwhite, извинявай, не бях разбрала въпроса. А няма ли колани на шезлонга, с които да го връзваш за по-голяма сигурност? А можеш и самия шезлонг да слагаш на земята, като го оградиш за всеки случай и с възглавници, ако ще пада, поне да пада на меко  newsm78

Lsb, да не би и на него да му растат зъби и затова да отказва пюрето. При нас със сигурност в момента това е причината.

Кога мислите да започнете да приучавате бебоците да си вършат работата на гърне?

Ей, Миленка, видях, че четеш и се сетих, че ти бях обещала чая  ooooh!  Много съм отвеяна, направо бях забравила. Дай да се видим някой ден, за да ти го дам, още го пазя  Peace

# 275
здравейте..........сори че не пиша ама при нас със София все една и съща.....растем и хубавеем.....

Гъди благодаря за чая аз все още кърмя и ще чакам да звъннеш кога искаш да се видим.....на мен всеки ден ми е удобно.....

Да ви се отчета София е вече 63 см и 6,500 кг......не се е разболявала......яде по 4 пъти на ден през 5 часа и ядем вече всякакви пюрета......месни и даже дъвче трохи със сирене......вчера ходихме на консултация....всичко и е ок само дето имама малко по сухи петънца по кожата и ни дадоха едно лекарство да и слагаме във водата за банята......ходихме на очен лекар профилактично и всичко е ок.......почти не плаче вече само като нещо не и изгодно.....все иска да е седнала и права.....още не е много стабилна като седи седнала но всеки ден е все по стабилна.....още не се обръща сама от гръб на корем и обратно......само се чекне....непрекъснато се върти.............

Аз го раздавам цял ден по градинките и по улиците.....смъкнах 5 кила ама имам още 5...........ама вече се чуставам по добре....онзи ден ми дойде за 3 път.........ама след раждането много ме боли а преди какъв цикъл имах не го усещах....а сега не стига че по много ми тече ами и ме боли......айде оплаках се......
най-накрая ми оправиха документите от работата и утре чакам първите пари от нои че сме го закършили.......само със заплата на мъжо......не сме останали гладни ама е гадно да се стискаш......

пюрета и правя и зеленчукови и плодови ама само събота и неделя като имам повече време.....че иначе кой ще кръстосва улиците......тука сме една банда от три колички много сме бойни......... Joy

днес ходихме да и вземат кръв на София да похваля жената в лаборатория Рамос.....изобщо не разбра София че и взимат кръв......нито плака нито нищо....даже се закачаше.....на мама геройчето Embarassed

ооооооооооо я кажете къде да отида на преглед гинекологичен и мамограф ама с направление.....че на часно ще ми излезе бая пари всичките прегледи и цитонамаска а трябва да ги направя........

до скоро..........и  целувки....

# 276
Кога мислите да започнете да приучавате бебоците да си вършат работата на гърне?

аз мисля да започвам с гърнето веднага след като започна да я слагам да посядва, което не съм сигурна кога трябва да е - чувала съм че момичетата се слагат на 5 месеца, а сега ми казват да изчакам поне на 6 да стане - май ще питам педито, пък да видим какво ще каже newsm12

# 277
Сега се връщаме от консултация, наддава добре, вече е завдните 8,200 и 70 см Laughing
Пращат Никата на детски хирург в Пирогов за отлепване на патката, нямало никакъв отвор, и трябва да се отлепи. Дайте препоръки за лекар.

За гърнето мисля като с Благо, на 2 години махам памперса, стана буквално за 1 ден.  Два пъти се  напикал и два пъти наакал и край.

# 278
На гърне сложих Кати, когато стана на 6-7 месеца.
От тогава не е акала в памперса. Обикновено акаше сутрин и следобед и започнах да я слагам редовно по това време.
Сравнително доста рано се разделихме с памперса през деня, после с този за следобеден сън, и на година и 8 вече спеше и без памперс през нощта.
Със Симона мисля да процедирам по същия начин.

Днес направих домашно пюре от тиква и картоф. Симона го прие така  Sick
Да живее индустриалното производство и в частност Хипп.
Ходих до Била и купих и пюрета на Ганчев и утре това ще яде. Скрупули, предразсъдъци и срам нямам.  Sunglasses

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 20:05 от Франческа Салиери

# 279
Франческа я кажи какво против ХИПП имаш, ти повече четеш. Може и на лични.

# 280
  • Пловдив
Честита месечинка на всички бебета! Да са ни живи и здрави!
mil_kuzmanova поздравления за София. Може да се родихте малки, но сте ни задминали.  smile3501
За гърнето-аз не мисля да бързам. В смисъл нека стане поне на 1 год-1,5 год, че да започне горе-долу да разбира. И съм чувала, че детето не трябва да се насилва на гърне защото се стресира и после е много по-трудно да се научи.
АлиенТа, Jana Georgieva  и вие сте големи. Поздравления!
snowwhite и аз бих те посъветвала да го вързваш. Аз Марина я вързвам вече на люлката, че тя пък се избутва с краката и ако не е вързана ще падне с главата надолу. И на въпроса - аз извеждам Марина всеки ден. Тук времето е като пролет. Вярно, че това не е нормално и не е хубаво, но пък е много приятно, защото по цял ден сме в парка, а и компанията ни е страхотна. Нели и Аморе могат да потвърдят това.  Wink
Аморе, страшен сън.Разсмя ме.  Grinning

# 281
Благодаря на всички за отговорите. Аз го връзвам в шезлонга - винаги е бил вързан. Проблемът е, че шезлонгът ни е най-простия, и просто ще му се изуби баланса, той като се надигне да седна, и ще се прекатури напред - и ще си падне баш на челото...Май ще го ограждам с възглавници на шезлонга, докато почне да сяда сам (от немай къде ще се научи по-рано, като е дивчо).

# 282
Това за гърнето е много интересно, аз мисля Нико да го слагам към 7-8 месец.  Така или иначе той още не може да седи.  Само не ми е ясно как точно ще стане, защото  засега той ака сутрин към 7, аз толкова рано не мога да стана.

# 283
  • Germany
Да кажа и аз за гърнето. Бобо започна да го ползва на около годинка. Дневния памперс свалихме за 2 дни на около 2 г., нощният на 4г. Смятам и с Брани така да процедирам. Привърженик съм на съзнателното махане на памперса и няма да го натискам.

# 284
Сега се връщаме от консултация, наддава добре, вече е завдните 8,200 и 70 см Laughing
Пращат Никата на детски хирург в Пирогов за отлепване на патката, нямало никакъв отвор, и трябва да се отлепи. Дайте препоръки за лекар.

В Пирогов водих сина ми при д-р Момчилов, детски хирург-уролог, много е добър. Ако те интересува, пиши на лични.

Общи условия

Активация на акаунт