ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
И аз да кажа,че малката яде вече и пюрета с месо,а нямаме 6 месеца,но това ни е по план от лекарката.И всъщност вече си хапва всичко,а първото захранване с плодово пюре беше в третия  месец.Сега като чета,че повечето сега ги захранвате и почва да ми става странно newsm12

# 466
Monka84, да беше попрочела повече инфо за захранването
та да не ти става странно или поне твоята лекарка да си беше актуализирала
наученото преди 30год.

# 467
  • Плевен
Здравейтеееее

Много ми е мъчно за вас! Двете ми деца бяха на АБ, баща им довлече грипа вкъщи, и той вече 3 седмици се влачи, бронхити, снимки, луда станах с тримата, на кой по-наред лекарства, сиропи, чайове и капки да слагам и правя  smile3514 Добре, че вече са на оправяне!

Добре дошли на новите момичета! Радвам се, че редиците ни се увеличават!  newsm51

Петя, много се зарадвах, като видях, че отново пишеш тук. Определено липсваше!  Hug

Сега съм с 15 стр. назад с изчитането, но ще наваксам и тогава ще се включа по немите.

От бънджито съм страшнооо доволна!!! Не се замисляйте! Преси стои там по половин час, умира си от кеф, и най-важното не ми е на ръцете. Голямо удобство е! Пък и ортопеда каза, че така се радвиват мускулите на крачетата и се подготвят за предстоящото прохождане по-натам.

Честито и на всички озъбили се и новозахранили се! Преси вече доста неща хапва - зеленчуково и плодово пюре, домашни. Купувах и готови няколко - на Сънвал, Едно Хипче, На Ганчев, на Овко, да има разнообразия. Купувам тези по-изкилифирчените (ох каква дума), дето нямам продуктите, ама за тиква с картоф или морков 2-3 лв. не бих дала - слагам на котлона и след 1/2 час си имам вече готово пюре за 2 дни. Изяжда по цяло бурканче, прибавям малко кърма към него и му давам да си досуче, ама той е наяден и не иска много. Затова пък нощем си наваксва  Crazy

И не на последно място:
Имам нужда от помощта ви при гласуване в един конкурс! Моля, ви да ме добавите в скайпа си и там да ви дам линка, че тук е спам и не може. Много ще съм ви благодарна!
annaangelova1980

Благодаря и на момичетата, които вече ме подкрепиха! Много имам да се реванширам  Hug Затова ви обичам!  Heart Eyes
Приятен ден на всички!

# 468
Добре дошла и от мен на monka84 Hug
Ние продължаваме със захранването. Кашата на Хип малкия я прие много добре и днес вече трети ден ще ядем като постепенно от утре ще започна да увеличавам количеството. Може би това ще е първото хранене което ще заменя Thinking После май ще е зеленчуковото пюре без добавка на мляко. До този момент яде 60-70 гр зеленчуково и после  си досуква. И там ще увеличавам количествата. Бях я докарала до едно бурканче, но малкия след като мине половината вече не яде с желание (не си отваря устата) и реших да не го насилвам на този етап с количества. Така или иначе след това суче.
С интерес чета за лекарствата за спиране на кърмата. Ако имам възможност мисля да го кърмя до март или април, но не и след това Naughty
Днес нашия татко почива и ще си направим една голяма разходка семейно. Не че напоследък сме се спряли. Нямам спомен времето в края на ноември да е било толкова хубаво Grinning

# 469
Добро утро на всички Simple Smile

Благодаря на всички които писаха за темрературата след ваксината . Вчера цел ден поддържаше 37,5 но беше по-добре. Давах му панадол и нурофен ( от който започна да повръща на фонтан Sad ). А снощи ми разказа играта направо ... много му се спеше ама от 19 до 23 часа ми вися на гърдите и в момента в който заспи и се дръпна почва да реве и мрънка, което ме навежда на мисълта че вече започнаха да го мъчат зъбки. Днес го водих до поликлиниката при дежурната педиатърка че пък почна да покашля , след прегледа се установи че наистина са зъби и от лигите се задавя, та затова кашля.
Много неща накуп му се струпаха на милото ... Не им е лесно и на тях горките  Hug

Слънчице , нещо се обърках от поста ти... захранила си малкия в понеделник и мислиш да му дадеш скоро месо или  е вече захранен и от понеделник мислиш да му даде месо ?

Да ви кажа че времето е много топло и приятно Simple Smile

# 470

Анелия,'много хубаво посрещане' на новата мама. Не всеки има възможност да се информира от нета.
Монка,не се притеснявай и Слав ще яде днес пуешко, вече яде пиле. Преди 11 год. захранвахме в края на 2 месец със сок. Сега започнах от 4,5 мес., защото постоянно дърпаше нашата храна и се водих  от детето.
Приятна разходка на всички.

# 471
  • Germany
Monka84, да беше попрочела повече инфо за захранването
та да не ти става странно или поне твоята лекарка да си беше актуализирала
наученото преди 30год.
Мацки аз искам да попитам нещо  newsm78 имам някакъв спомен, че през бременността май не можеше да ядем пастет, не разбрах защо....но въпроса ми е сега като кърмя мога ли да ям, че много го обичам ??? Crazy

а в никакъв случай не яж
ще предадеш на детето през кърмата свински грип

Joy Joy Joy

Ееее, пак някой си избива комплексите във форума... Спрете се бе хора! Като не сте на кеф, що си го изкарвате на непознати?!?

Maiamii, не си спомням защо не трябваше да се яде пастет, но аз не бих рискувала и докато кърмя.

Monka84, както може би си прочела всеки има различно виждане и разбиране за захранването. Според мен не е проблем, че ядете вече месо след като няма реакция при детето.

# 472
Гъди ти Сънвал пюретата ли казваше че са добри?

Монка, ако си захранила рано, нормално е вече да яде месо бебока.  Hug
Някои тук захраниха рано, други захранваме по-късно, въпрос на личен избор, информираност, съвети от лекаря, да не се повдига пак спор, излишно е моля ви Peace

# 473
  • София
аз не искам да нагрубявам никого, но все пак Анелия е права. Не може в наши дни човек да се доверява на 100 % на мнението на един човек. Щом се отнася за нашето здраве и за това на децата ни е напълно нормално да се чете, търсят различни мнения и гледни точки. Това във всички цивилизовани държави се нарича информиран избор. Peace

monka, ако по принцип си си избрала ранното захранване, всичко е ОК. В такъв случай е нормално по това време да яде месо.

# 474
Мацки аз искам да попитам нещо  newsm78 имам някакъв спомен, че през бременността май не можеше да ядем пастет, не разбрах защо....но въпроса ми е сега като кърмя мога ли да ям, че много го обичам ??? Crazy

До колкото си спомням беше нещо свързано с  това че се прави от черен дроб в който може да има бактерията lysteria ( същото важи и за меките сирена ) http://bblackpearl.moetodete.bg/blogpost_2953_0.html . Попринцип не мисля че  чак такива лишения са полезни за нас . Аз лично съм яла и синьо сирене , пастет и други храни които не се препоръчват ( все още кърмя) . Само не прекалявай Simple Smile

Добре дошла на Monka  Hug

Въпросъ за захранването вече става бойно поле ... Всеки си решава сам ( както сватята казва  Hug ) Аз захраних на 4 месеца и не съжалявам , но не казвам тук вече нищо защото когато се зададе въпрос както Монка е задала вместо да й се отговори се започват нападките . Не е много коректно.   Peace

# 475
maimii, за пастета  и за всички сурово-пушени колбаси /луканки, наденици, суджуци/казват, че не било хубаво да се консумират през бремеността и по време на кърмене ,защото можеш да се заразиш с листериоза т.е болест предавана от животните, но аз пак бях наопаки и изобщо не съм се ограничавала през бремеността и докато кърмех, защото това са единствените меса,които консумирам/особено ловджийски деликатес, па 5 пръчки/ние му казваме маймунски пишки Mr. Green/ на ден съм изяждала и до ден днешен продължавам.  И незнам лъжа или истина е това твърдение,защото все пак преди да се произведат колбасите, месото минава през санитарен контрол и би трябвало да няма по него наличие на болестворни микроорганизми!!Е аз си родих живо и здраво дете, както и докато кърмех си ядях и не видях да има проблеми!!!!Сама си прецени да ядеш или да не ядеш пастет!!!! Peace

# 476

Слънчице , нещо се обърках от поста ти... захранила си малкия в понеделник и мислиш да му дадеш скоро месо или  е вече захранен и от понеделник мислиш да му даде месо ?

ама и аз съм написала едни  ooooh!.. явно много ми се е спало. Той е захранен от приблизително 1 месец, а от понеделник смятам да му да м да опита месно пюре.

Някой питаше за пастета и бременността. Пастет не се яде по време на бременност заради листерията, много гадна бактерия и опасна за плода. За кърмачка  би трябвало да няма проблем.

# 477
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Мацки, давайте насам някоя бременна позната за снимки или прясно новородени бебоци, правя сайт, а нещо галериите с бременните и новородените не мога да напълня ooooh!

# 478

ама и аз съм написала едни  ooooh!.. явно много ми се е спало. Той е захранен от приблизително 1 месец, а от понеделник смятам да му да м да опита месно пюре.

Аз мисля другата седмца някъде да му дам месо , попринцип мислех днес ама след като вдигна температура от ваксината го отложих малко Simple Smile А жълтък кога мислиш да даваш ? Аз якъде на 7 навършени , поне така мисля за момента . Педиатърката ми каза като му дам месо 2 седмици след това да започна с жълтъка ( о мисля да изчакам )

# 479
Ех, пак с това захранване!
Наистина всяка майка сама си решава кога и с какво да захрани детето си - дали ще започне със сокчета, зеленчукови или плодови пюрета си е нейно лично решение, стига вече критики и груб тон. Peace

Добре дошла на Monka84! Hug

Anyto, успех в конкурса! newsm10

Общи условия

Активация на акаунт