ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Мгамишева, много са готини тези лигавници и на добра цена - виж в family-bg - по тел.питай, че ги няма описани. Аз ги взех от магазина им на Гоце Делчев.
Джъмбо ми е наблизо, мога да проверя и там, мога и да взема.
За съжаление не се включвам по темите, че не съм ги изчела.
Днес накупих 2/3 от подаръците и съм доволна, че го свърших.

# 586
Слънчице, Андреа също си и стоят червените петна под веждите/ и на снимки веждите и изглеждат много дебели, а то това са червените петна отдолу/, изобщо не виждам да са избледняли, педито ми каза, че към 1год-1.6м изчезвали, при рев и почервеняват още повече

Днес и вчера  и давах Сънвал, ама на тях пишеше,че няма глутен, днес давах круша, вчера ябълка и морков

Fresh , да ти кажа нямам логично обяснение, защо не смея да давам, може би защото пие един вид АМ и сега в пюретат е друг вида - незнам нямам смислено обяснение!! Трябва да питам педито на следващата консултация!!!

Личи , чие дете е заспало по никое време, нали??!!!! Mr. Green/като се събуди,по някое време ще играем хоро цяла нощ/ #Crazy

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 19:15 от somebody

# 587
Минди в Карфура има и ние се каним да ходим да му купим от там Simple Smile

# 588
Хаха,  и на мен ми личи, че едното ми спи от 2 часа  Laughing което си е направо "лайф из лайф"  Laughing Иска ми се да я събудя обаче, защото после няма да заспи до 2  Crazy
........
Ники свърши "мръсната работа" и събуди сестра си  Sunglasses

# 589
Ех,че хубави снимки.....Аз днес съм най-щастливата мама на света- два пъти чух съвсем ясно "мама", иначе цял ден бърбори и се 'бабосва'...... newsm68  newsm44
Слав заспива рано,към 20.30 най-късно и после хапва в 3 спейки, а сега заспа в 7 часа и незнам какво ще правим...
За килограмите - писах преди и сега положението не се променя-свалих 7 в родилното и оттогава не съм мръднала грам, а 15 отгоре са страшно много и не мога да се гледам.  smile3511
Лека вечер и нощ на всички

# 590
И ние почнахме захранването Simple Smile С домашно картофче и кърма - е, не се хареса много. Утре мисля да дам морков на Гербер да видим.
Аз с килограмите съм +10, но искам да махна и още 5, само незнам кога ще стане. Ииииии нещо, което не ме радва много, но вчера и аз се оциклих Sad Разочарващо е най-вече, защто не очаквах, нали още кърмя на поискване.

# 591
Ето и мен отново Simple Smile

Въпреки идилията, която изглеждаме навъм, у дома сме малка зоологическа градина Mr. Green
ЕЕЕ, малчо ме вика, до после...
Та, за лудницата у нас Simple Smile Започвам да осъзнавам какво имат предвид хората с това "с две момчета........."Големият, който иначе е образцов, понавлиза отново в един пубертет, от който не знам кога и как се излиза...
Разбирам, че трябва да имам още повече търпение и толерантност.
А иначе, Темп, радостта им един на друг е неизмерима и това много ме сгрява. Сега разбирам и родителите си как ни се радваха като си играехме заедно.
Аз имам самочувствието на човек, който се справя, но признавам, че не се харесвам в някои ситуации и знам как би трябвало да реагирам /то не бе самообучение от книгите, то не бе чудо/.
Най-лошото е, че подивяването настъпва, когато навън се появи някой друг - в магазин най-често. Станала съм за смях на 3-4 места в квартала и не ми се ходи вече там.
Проблемът си има обяснение, което аз знам - на големия му се доспива в 16ч, но аз към 15-15.30 ги извеждам в името на съня на малкия, а и ми се струва късно за сън на баткото, който може и да не заспи в много от случаите /стана му навик, но и аз се пренастроих и вечер сме като гаджета с мъжа ми като заспят рано с кокошките/. Та, уморен, съвсем се подклажда желанието у него да побеснее тихо. Безброй пъти от клатушкане върху приставката, на която стъпва, да са паднали и двамата по глави и т.н. и т.н.
Наскоро прочетох, че точно между 3 и 4 години често децата не спят и е нормално да правят някакво занимание по време на обедния сън.
Научих се да приемам деня какъвто се случи. Ама и аз се впуснах в едни оплаквания...ужас.
И се получава вял и отпуснат Стояни и блаженно заспал /защото съм го клатушкала в количката, не за друго, у нас би заспал от прекалена умора чак привечер/ Велин и аз се опитвам нещо да свърша по разни места или да заведа големия на някоя градинка - и се започва "не на тази, на онази; не минавай оттук, искам дамо да се разхождаме Simple Smile т.е. да ги возя. В това лошо няма, ако кротуваше. Е, сутрешно-обедната разходка е супер и за двамата. А утре съм решила да оставя Велин да мрънкоти,а Стояни да вилнее у нас и аз да се опитам да не ми пука кой кога ще ни чуе. Ще приложа и друг опит - съвсем ограничен брой забрани, включващи думата "не" /то те са придружени винаги с обстойни обяснения кое и защо и т.н. - аз съм се обстойна Simple Smile, а и за детето е добре да знае/, че иначе започва да се пазари по разни теми и да отговаря на обратно само и само да му отвръщам дори и ядосвайки ме.

За килограмите - всички ме намират добре. Аз си знам, че съм по-пълна от преди. Сега това не ме гложди. Не, че много се харесвам, но не искам и за това да мисля. Винаги съм можела да свалям килограми, когато поискам. И този път се надявам да е така.

Заспиването
- при нас е винаги на гърда или навън в количката. Не бих се лишила от този ритуал, а и ми е най-лесно. Категорично няма да давам залъгалка. Една нощ го бях взела при мен и е заспал само с погалване по гръбчето /от главицата надолу/ и допрян до мен.

Момичета, и аз обожавах старите ни теми.

А къде е Гъди?

Един-два въпроса: Какво кисело мляко и колко процента ядете, мами кърмачки?
Пюретата на Ганчев с какво мляко са - адаптирано или сухо?

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 21:13 от ayas

# 592
Здравейте сладурки!:))
За бемките - не съм забелязала да има, а относно килограмите - нищо не ми остана...а ми се щеше честно казано 2-3 килца поне да задържа, че съм много слаба newsm78 ама няма Wink

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 20:57 от maiamiii

# 593
По болната тема за килцата - бях качила повече от 30. 3 седмици преди да родя последно ме мериха и бяха 30 така, че за 3 седмици не може да не съм качила. Сега ми остават 10-тина, но не съм пазила диети. За  съжаление покрай Тео и упражненията зарязах.
За сметка на това се оказа, че в читалището до нас има група за народни танци за начинаещи и ходих в неделя и ужасно разтоварващо ми дойде и мисля да ходя редовно.

Ayas магазина на Гоце Делчев и България ли имаш в предвид. Може и на лични да ми драснеш. Ако е там, ще мога и пеша да стигна с количката без проблем, ако Тео реши, че все пак иска да поседи в количката де. Иначе кенгурото ще ни призове.

Хубава и спокойна вечер.

# 594
Ден понеделник. Първи след двумесечно отсъствие от градината. Елена влезе с усмивка. Взех си я в същото добро настроение. Резултат - вика на баща си "приятелче", а аз съм "миличко".

Ден вторник. Втори ден в градината. Влезе с усмивка. Взех я в отлично настроение. Резултат - към момента Т 37,5.

Дано опазя Павел. Много ми беше тежко миналия път да гледам и двете си деца тъжни и унили от температурата.

# 595
Към момичешките майки-подути ли са гърдичките на бебките ви? newsm78
На Емануела са и подутички,има малки цицки.Докторката каза,че е от хормоните,защото я кърмя,но вече започвам да се замислям....

И още един въпрос-как се взема стерилна урина с това "проспособление",което е за бебета,че на мъжа ми не са му обяснили?

# 596
  • Плевен
mgamisheva, това е просто супер за танците. Обожавам да танцувам народни танци, хора. Винаги съм си мечтала да играя в някой танцов състав или ансамбъл. В Свищов, докато бях студентка, си отиграх, защото всяка вечер първо ходехме на ресторант или кръчма, а след това на дискотека. Любимото ми хоро е Ситно влашко. Някой ако го знае ще разбере за каква тръпка говоря.  dance   cow dancing

Мацки, тези, които пишете от по-отдавна, всички имате много поздрави от нашата съфорумка Tzveti. Бях се затъжила за нея и иписах. Каза, че с ученик и бебе и е доста натоварено, отделно равят ремонт и затова скоро не е писала, но ви поздравява и скоро ще "дойде" да ни види.  Heart Eyes

Айяс, и нашата кака кара т.нар. "бебешки пубертет" та ми е напълно ясно за какво говориш.  Crazy

Райя, нормално е за гърдичките. А за стерилната урина задължително да е хубаво озмито детето и се лепва така  нареченото колекторче за урина и след време проверяваш дали има нещо. Много внимавай да не я докосваш при пресипването от найлоновото в плостмасовото контейнерче да не я замърсиш, че много съм си патила с това.  Peace

Полито, съжалявам, ама и тази картинка ми е до болка позната...  Cry

А червените петна .Андреа ги имаше, и както казва Самбоди, при плач ставаха много ярки, с времето избледняха тези по челото, но на тила и вратлето са си още там, добре, че от косата не се виждат.

Хайде лека нощ от нас!

ПП Хахаха Не написах нищо за детето...Браво на мен.

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 22:12 от anyto

# 597
  • София
Рая, ставате сутринта, измивате дупарата и залепваш пликчето. Чакаш да се изпишка и пресипваш в контейнерче за урина. Това за обикновена урина. Те сега стерилна и без това не правят, а и дано не ни се налага  Peace
За гърдичките и на мен ми се стрруваше и утре ако не се панирам заради ваксината ще питам лекаря ни.
Нашите резултати от изследванията са много добри според мен, ще видим и лекаракво ще каже утре де.
Резултат - вика на баща си "приятелче", а аз съм "миличко".

superuu

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 22:07 от Geraldine

# 598
raia 123
за момиченце е доста сложно, трябва така да го напаснеш и залепиш че да пишка в него . Много е гадно защото найлона убива нежната кожа. Може да сложиш памук в памперса и като се изпишка да го изстискаш - урината няма да е стерилна, тя така или иначе няма как да е стерилна за толкова малко бебе.
Аз на Вики не успях да й взема с този колектор за урина и с памуче го направих.

# 599
  • Пловдив
Ние направихме един голям сън с Марина от 18,00-20,30. сега сме изкъпани и нахранени и си играем с разни дрънкалки.
За пюретата на Сънвал-не съм купувала и давала, но като съм им чела съдържанието пише, че не съдържат глутен.
За кг-колкото оставих в родилния дом, повече не съм свалила. Но не си давам зор, колкото и да ми е мъчно, че не мога да си влезна в старите дрехи. Има време да отслабвам, като спря да кърмя.
raia123 нащи гърди не са подути. Чела съм, че е нормално да се подуват от хормоните, но мисля, че това беше за първите месеци. Не съм сигурна  newsm78 Мисля, че щом педи ти е казала така не трябва да се притесняваш. А това за урината не се ли залепва някак си? Аз не съм купила, че на нас ни е рано, но все съм си мислила, че трябва да се лепне и да стои докато се изпишка бебка.
polito_87 дано Ели се оправи бързо.
anyto това за Свищов за кръчмите и после дискотека ми е много познато. И ние доста често правихме така.  Laughing Какви безгрижни години бяха.

Общи условия

Активация на акаунт