ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Ай, Geraldine, с нетърпение чакам и вашата фотосесия Simple Smile

Доста често използват очите за причина Wink

# 61
Честити месечинки на Емили на bellaa, Янита на mrk 79 и Стефан Александър на Snowwhite - да са здрави и усмихнати бебоци и да ви радват многоооо!
и Честит ден на християнското семейство!
Имам 1 въпрос към мамите, които хранят бебчетата си с АМ:
Кога/на каква възраст/  преминахте от 6 на 5-кратно хранене?

# 62
Писахме днес писмо на Дядо Коледа и ЕМа каза ,че иска рокля, а за Нора мъж  Mr. Green.

Laughing

# 63
  • Варна
galinkacat нашата бебка на 4 месеца пиеше мляко или 4 или 5 пъти на ден. Първото й ядене беше около 8ч и след това правеше по 5-6 часови паузи до следващото. Тогава пиеше по 100-140 мл, а понякога и само 60мл. Бях се притеснила, че е много малко, но накрая беше наддала за месеца малко повече от половин килограм. От тогава не се притеснявам много по колко яде, щом наддава и се чувства добре значи е достатъчно Simple Smile

# 64
Моят Крис започна да яде 5 пъти още от 3тия месец.
Аз също се бях претеснила, че няма да наддаде, но той си наддаде и вече не се притеснявам Simple Smile

# 65
Здравейте,юнски мами, рядко пиша, защото не успявам да изчета темите. Светослав е постоянно на ръце и не мога нищо да свърша. Много е любознателен и активен. От три седмици ядем пюрета, защото всичко дърпа от ръцете ни и трябва да се крием да ядем. Вече му омръзнаха зеленчуковите и мисляда дам жълтък и месно. http://media.snimka.bg/4904/016062955.jpg
http://media.snimka.bg/4904/016062965.jpg
Знам, че е рано, но на шега го сложих в проходилка и само като я види-притреперва от радост. Ето как изглежда и вече прави бели из къщи-скубе цветята и разтребва.http://media.snimka.bg/4904/016062973.jpg
Момичета, има ли някоя като мен да не е свалила нито грам от родилното,надявам се да е на хормонална основа, защото нямам цикъл, но това на нищо не прилича.
Прегръщам ви и лека нощ

# 66
Здравейте, на всички малки, големи и още по-големи сладури и сладурани smile3521
Много хубава първа страничка newsm10
Петя, добре дошла .Постовете ти винаги са ми били интересни. Пиши как са децата..........
Благодаря на всички които ни поздравиха с Янитка по случай петата и месечинка newsm51 Присъединявам се към поздравите за Емили на bellaa и Стефан Александър на Snowwhite  - да растът здрави и усмихнати.
При нас много нови неща - вече се захранихме с плодово и зеленчуково пюре.Ядем предимно пюретата на Ovko и Ганчев- засега нямам оплаквания от тях и  Янитка си ги хапва с кеф,направо обожава банановото пюре .От зеленчуковите е яла картоф,морков и броколи.Другата седмица сме на консултация и за третия Пентаксим.Нали отмениха вече грипната ваканция и не вярвам да ни върнат от детската консултация.Янита вече се обръща и на гръб и по корем,направо е като пумпал.Постелила съм и на ламината/ че няма килим/едно дебело одеяло и една олекотена завивка и  когато много се разкиселее я слагам да си играе там и да се търкаля на воля.Нямаме зъбчета но много се криви и вечер ме вдига по пет ,шест пъти-много неспокойно спи.Само снощи спа цяла вечер и се чудя дали задето вчера и дадох от хапченцата Дентокинд.Четох че съдържат беладона и мисля че това май действаше упояващо.Сега да не се окаже че съм я дрогирала с тези хапчета Joy Joy Joy.
Я кажете има ли и други като нас на които може да са подействали хапченцата?
В количката вече сме на средно полулегнало положение и Янита определено се кефи че вече вижда повече неща по време на разходката.
А аз като циганките да се похваля че почнах да ходя на фитнес,че много килограми имам за сваляне ,почти нищо не свалих откакто родих.Освен това на  мъжът ми му прехвалиха едни термо дрехи със сауна ефект от Метро и ходихме да си взема от тях и в къщи карам велоергометъра с тях.Да ви кажа какво потене пада ,определено има ефект.Така съм се заинатила да отслабна поне малко, че да си влезна в старите дрехи smile3518
Ям черен хляб,спрях газираното и сладкото ама ще видим какво ще излезе накрая.
Хайде сега лека вечер ,че аз като не пиша дълго време и после направо се оливам  love001

# 67
  • Варна
Добро утро Simple Smile
Влизам да почерпя за половин годинката на нашата сладурана Simple Smile и да честитя петите и шести месечинки на всички бебчета, които празнуват днес. Да са ни живи и здрави и да не ги мъчат много зъбките Simple Smile

# 68
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС newsm51

# 69
Честити месечинки на всички празнуващи днес  Hug Hug

Юли също се храни 5 пъти на ден от 3-тия месец , но си наддаде добре . Сега вече като яде пюренца , не качва много грамчета , но нека така си е добре  Peace

Аз все още издирвам коледно костюмче за Юли , много ми се иска да го облека като джуденце , но не мога да открия  Confused

# 70
Минди коледни костюмчета има в сайтовете на Next и Matherеcare и аз много искам да го облека като джужеде.За съжеление трябва да се поръчва от Англия от тези сайтове и е доста сложна процедурата поне за мен....оглеждам се дали няма в България, но не намирам.
Явно че трябва от там да поръчам

# 71
  • Germany
Леле, малко се притесних, като ви чета, че децата ви ядат по 6 пъти още. Брани от поне 2-3 седмици яде по 4 пъти... Аз споменах на педиатъра и той каза, че не е проблем само да не е по малко  Rolling Eyes
Честито на всички празнуващи!

# 72
Moni какво облекчение да прочета, че още някой яде по 4 пъти на ден, и Андреа яде така от две седмици, но на консултацията показа, че е качила само 150гр за месеца, което е много малко и лекарката ми каза, да пробваме по 5 пъти на ден да я храним и да увелечим дозата, че тя ядеше по 150гр, сега сме на 180, но много рядко ги изяжда, а когато ги изяде повръща след това, явно и е много!!Но се стремя от 5 дена, да докарвам по 5 ядения по 150гр, защото когато яде пюре около 60-80гр, след това изобщо не иска мляко, много злояда взе да става и млякото го ядем в повечето случаи,като и пея, иначе изяжда 30-40гр и спира да яде и не иска!! ooooh!

# 73
Здравейте, имам питане към мамите, които приготвят домашни пюрета. Малката ще започвам да я захранвам от утре, точно при навършването й на 5-ти месец. Взехме уред за приготвяне на пюрета, засега се упражнявам с картофите. 1-ви опит странен, не се свари добре картофа. Питането ми е друго, АМ или кърма колко слагате на пюрето/навсякъде чета 30 мл/ и накрая ли се слага, в смисъл нали АМ трябва да се изпива до 1 час от приготвянето, в тази връзка, ако съм напраивила пюрето 2 часа преди ядене след като го претопля ли да добавя и добавката? Малко объркано стана. И варенето на пара колко течност слагате, според мен 100 мл не стигнаха, не ми се свари картофа добре.

# 74
s3m_ зеленчуковите пюренца ги варя със 300мл.вода, а плодовите със 100мл. АМ го добавям направо сухо с лъжичката, а при пасирането наливам малко от водичката, с която са се варили зеленчуците. Моята не благоволява да яде пюре с АМ, тъй като не яде АМ и явно изобщо не й харесва вкуса. Давам й чисти зеленчуци без мляко, но не замествам хранене и пак си суче на поискване.
Леле аз докато се тюхках, че се храним по 10 пъти на ден, с това зъбоникнене вече май са 15. Sick През половин един час ми се буди нощем и с нищо др. не се успокоява, направо луднах вече. Crazy
Марияна и аз каката я сложих в проходилка на 5.5 мес., много й харесваше да обикаля с нея и на 6.5мес. се държеше изправена на оградката на леглото си. Сега смятам малката след НГ т.е.около 7мес. да я пускам, не мисля че с нещо може да й навреди. Опасно е само да не се обърнат.

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 11:41 от vanny_76

Общи условия

Активация на акаунт