Аз го приготвих сама
. Гледам, че има въпроси за приготвянето - ами то приготвянето на зеленчуковите пюрета не е голяма философия, или поне аз не си давам много зор да меря вода, кърма и т.н. Сварих картофа с обелката с вода, колкото да го покрие, после го обелих, минах 3-4 парченцата през пресата за чесън (много по-удобно, отколкото да цапам целия пасатор за 2-3 лъжички), и добавих кърма на око, така че да стане редичка консистенция. Стефан с готовност си отваряше устата, въпреки че правеше доста учудени физиономии...Дадох му 2 лъжички, и после си досука.
Утре смятам повече да му дам. Остатъкът от сварения картоф, непасиран, го увих във фолио, и в хладилника, утре ще му го пасирам. Така като чета, че някои деца се хранят само 4-5 пъти, а Стефан сигурно още му се събират 7-8 хранения през деня и вечер (вечер докато заспи яде по-малко, но често)
А нощем - още 2-3 пъти...Но нали веднъж в седмицата яде от шише, аз като ходя на курс, и знам че не изяжда повече от 70/80мл, а често и само по 60 мл...Явно му дотяга да суче, и после след 2 часа пак е гладен. Така че не се притеснявам - пък и наддава съвсем нормално - последните 2 месеца по 400 г, така че не се прехранва в никакъв случай. Но пък хубаво би било да яде по-малко пъти, че и за мен да е малко по-лесно, но не мога да си вкарам детето в такъв режим засега, за мое голямо съжаление (не че се и опитвам де
)А сега съм се разхвихрила в кухнята, че ще ни идват едни много добри приятели на гости
! Приятна неделя от мен!

Аз лично не мисля да ползвам. Мисля че с тях по-скоро се затруднява процеса на прохождане, отколкото обратното. Детето свиква да има постоянна опора на дупето. Освен това две наши комшийчета на по 2 годинки и половина още ходят на пръсти в резултат на прекомерната употреба на проходилка. Вярно че децата в повечето случаи се забавляват и майките си почиват, но все пак...
банана не е хубаво да се дава при деца с дерматит, при другите няма проблем