ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Айде и нас можете да ни махнете от списъка - Стефан днес опита картофено пюре newsm68 Аз го приготвих сама   chef. Гледам, че има въпроси за приготвянето - ами то приготвянето на зеленчуковите пюрета не е голяма философия, или поне аз не си давам много зор да меря вода, кърма и т.н. Сварих картофа с обелката с вода, колкото да го покрие, после го обелих, минах 3-4 парченцата през пресата за чесън (много по-удобно, отколкото да цапам целия пасатор за 2-3 лъжички), и добавих кърма на око, така че да стане редичка консистенция. Стефан с готовност си отваряше устата, въпреки че правеше доста учудени физиономии...

Дадох му 2 лъжички, и после си досука.  feedingУтре смятам повече да му дам. Остатъкът от сварения картоф, непасиран, го увих във фолио, и в хладилника, утре ще му го пасирам.

Така като чета, че някои деца се хранят само 4-5 пъти, а Стефан сигурно още му се събират 7-8 хранения през деня и вечер (вечер докато заспи яде по-малко, но често)  ooooh! А нощем - още 2-3 пъти...Но нали веднъж в седмицата яде от шише, аз като ходя на курс, и знам че не изяжда повече от 70/80мл, а често и само по 60 мл...Явно му дотяга да суче, и после след 2 часа пак е гладен. Така че не се притеснявам - пък и наддава съвсем нормално - последните 2 месеца по 400 г, така че не се прехранва в никакъв случай. Но пък хубаво би било да яде по-малко пъти, че и за мен да е малко по-лесно, но не мога да си вкарам детето в такъв режим засега, за мое голямо съжаление (не че се и опитвам де  Whistling)

А сега съм се разхвихрила в кухнята, че ще ни идват едни много добри приятели на гости   food002!

Приятна неделя от мен!

# 76
Здравейте Simple Smile
Честити месечинки на всички празнуващи! Да растат здрави и усмихнати бебенца!
Mariiana, браво за проходилката и аз на шега сложих бебо, а то взе че му хареса!
Moni, Somebody и Петър беше минал на 4 пъти хранене на ден с голяма нощна пауза от 22.30 до 8.00 сутринта, но по съвет на педи увеличихме на 5 хранения, но голяма борба човека си свикна изведнъж по 4 пъти да яде, сега 5 хранена е плодово пюре и след него 30 мл мляко изпива newsm78
Снежи, извинявай аз явно съм се объркала, че има и ваксина за свински грип за бебета Embarassed

Момичета, много съм притеснена за прочетеното за банана ooooh! Та то няма марка детски храни, която да не предлага бананова каша! А и в комбинация с други плодове пак има каши с банан, а и сокове с банан има  ooooh! Вече съм тотално объркана с това захранване, а бебо толкова обича бананова каша, но ще я спирам и ще питам и педи по въпроса. То се оказва, че също като ягодите има хестамин, а с ягодите шега не бива ooooh!

# 77
  • Germany
Благодаря за мненията   bouquet
За банана инфото съм го пропуснала, може ли някой да повтори, моля. Аз от 1 седмица си му давам междинно плодово хранене с ябълка с банан на Хип и освен че акото му стана зелено друга промяна не виждам.

# 78
Мони, на стр. 3. А аз се притесних...защото бебо колко бананова каша е изял newsm78

# 79
Аз днес му дадох намачкан банан,хареса му!И ние се храним по 7/8 пъти на ден и изяждаме по много.Искам да попитам,дали е правилно да се слагат на проходилка докато не почнат да пълзят!? newsm78

# 80
  • Germany
Мони, на стр. 3. А аз се притесних...защото бебо колко бананова каша е изял newsm78
Благодаря, прочетох, но мисля, че след като не се е получила реакция до 72 часа не е проблем. Аз например дадох банан за да го позапека малко и сега няма да прекалявам. Иначе с Бобо избягвах банановата каша, защото тя доста помпа, а той си беше едричък.

# 81
Момичета това за банана е за деца с дерматит, иначе няма проблем да се яде Peace

Сенайде, проходилката като почне да седи стабилно, 6,5 -7 месеца, с пропълзяването няма общо, не всички пълзят.

# 82
Момичета това за банана е за деца с дерматит, иначе няма проблем да се яде Peace

Сенайде, проходилката като почне да седи стабилно, 6,5 -7 месеца, с пропълзяването няма общо, не всички пълзят.
Благодаря,мен ме беше страх да го оставя по рано на проходилка  bouquet

# 83
Галинка, виждам, че Нинчето ти е отговорила, но все пак и аз ще го направя - да, сигурно е, че Джъмбо ще е до новото Метро, сградата вече е готова, в четвъртък е откриването.
Минди, провери в магазин на Мадъркеър, въпреки, че в България цените в тези магазини са безбожни, за разлика от Англия. Мисля, че и в и-бей съм виждала.
Сноууайт и при мен положението е същото - режим никакъв. През деня яде през три часа, но нощем положението е неконтролируемо. Тъкмо имаше 2-3 нощи, когато се будеше само по два пъти да яде, аз взех, че се похвалих и тази нощ се будеше през два часа, мрънкаше, въртеше се, напъваше се, докато сутринта така се изака, че се омаза до врата, та чак на матрака имаше петно hahaha
Аз нещо понастинах, ама като навън е над 20 градуса човек се лъже да се облича по-леко и ето го резултата. Сега пия витамини, Терафлу и мнооого чай. Дано само да не заразя Ицко.

# 84
И нашия режим е наникъде. Поне откакто ядем пюрета правим пауза от 3-3,5 часа. През останалото време да не заслабнем хапваме в повечето случаи по-честичко.
И ние ядем бананово пюре, което след като не забелязвам да ни действа неблагоприятно мисля да продължавам да давам. Същото се отнася и за банановата каша в случай че я проядем Peace
 Senayde9, проходилка най-добре след като детето започне да стъпва самостоятелно на крачета макар че ги дават от по-рано. Освен това май не трябваше да се оставя на нея повече от 30 минути дневно Thinking Аз лично не мисля да ползвам. Мисля че с тях по-скоро се затруднява процеса на прохождане, отколкото обратното. Детето свиква да има постоянна опора на дупето. Освен това две наши комшийчета на по 2 годинки и половина още ходят на пръсти в резултат на прекомерната употреба на проходилка. Вярно че децата в повечето случаи се забавляват и майките си почиват, но все пак...

Последна редакция: нд, 22 ное 2009, 17:24 от ivi_81

# 85
Пак да ви напиша, щото гледам не четете много  Wink банана не е хубаво да се дава при деца с дерматит, при другите няма проблем

# 86
  • София
Пак да ви напиша, щото гледам не четете много  Wink банана не е хубаво да се дава при деца с дерматит, при другите няма проблем
Да, и до колкото знам с Атопичен дерматит. Моника е със себореен и не са ми казвали да ограничавам храна.

# 87
 Senayde9, проходилка най-добре след като детето започне да стъпва самостоятелно на крачета макар че ги дават от по-рано. Освен това май не трябваше да се оставя на нея повече от 30 минути дневно Thinking Аз лично не мисля да ползвам. Мисля че с тях по-скоро се затруднява процеса на прохождане, отколкото обратното. Детето свиква да има постоянна опора на дупето. Освен това две наши комшийчета на по 2 годинки и половина още ходят на пръсти в резултат на прекомерната употреба на проходилка. Вярно че децата в повечето случаи се забавляват и майките си почиват, но все пак...
ivi_81   И аз така мисля но смятам,че като стане поне на 8м ще го оставям за малко понеже той е пълничък и много мързелив yes

# 88
  • София
по принцип при деца с алергии. Тогава се избягват алергените, които мисля си ги знаете и плодовете с много хистамин-банан и домат. Те по своему не са алергени, но ако детето е с алергия към нещо се избягват, защото по време на алергична реакция се отделя хистамин, а те го съдържат.

Пак да ви напиша, щото гледам не четете много  Wink банана не е хубаво да се дава при деца с дерматит, при другите няма проблем
Да, и до колкото знам с Атопичен дерматит. Моника е със себореен и не са ми казвали да ограничавам храна.
ами не са, защото е съвсем различно нещо. При СД по-скоро се касае за повишена мастна секреция в областта на окосмяването.

# 89
Днес Емануела става на 6м.

Благодаря на Господ за това щастие!

Черпя всички за здравето на детето ми  party023 Two Hearts

Общи условия

Активация на акаунт