ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Имам още един въпрос. Синът ми има коледно тържество и търсиме народна носия. Естествено под наем, а не за закупуване. Ако някой се е сблъскавал случайно с такова нещо, моля да ми помогне! Hug

# 661
За многократните пелени да кажа - на мен в началото ми беше трудничко, но след като свикнах вече е добре. Аз взех комплекта на ImseVimse, където пелените не се закопчават, а отгоре има непромокаеми гащички  http://babykind.co.uk/imsevimsefulltimekit.htm .
Имам и 2 пелени тип джоб http://babykind.co.uk/wonderoos.htm , те са по-удобни, но са и по-скъпи, тях ползвам за нощно време, защото попиват по-добре и не мокрят на дупето. Imse Vimse изискват по-честа смяна. Тези, които Аяс ползва предполагам са още по-хубави. Кате за двете бебки ще ти трябват между 28-36, зависи кои ще предпочетеш. ( Между другото много сте готини на снимките в списанието Simple Smile ) Аз избрах многократните пелени по 3 причини - финансови, опазване на околната среда и с идеята, че е по-добро за кожата на бебка.

# 662
Многократните пелени - поради съите при§ини, като Фантазия. Щом веднъж свикнеш, е лесно. Но с еднократни е по-лесно в психологически смисъл - т.е. не мислиш дали бебчо се е напишкал, и има нужда от смяна. Докато с многократните повече се вглеждаш в сигналите на бебето (Аяс беше описала преди как повече забелязваш, ако му се пишка или ака, т.к. повече се заглеждаш). Та от тази гледна точка, е по-изискващо. Личното ми мнение е, че с близнаци ще е по-трудно, но пък защо не? Айла от майската тема използва такива, ама не знам дали с близначките е ползвала.

Финансово - особено ако е по-евтиният вариант с Имсе Вимсе, какъвто и аз използвам, се равнява на 4-5 месеца ползване на хартиени памперси. Аз имам 20 Имсе Вимсе и 2 непромокаеми гащи, и пера през ден, но напоследък не ги изхразходвам и 20-те за 2 дни. Може би около 10/12 изразходвам за 2 дни.

Още един плюс - майките с опит казат, че детето по-лесно се научава на тоалетна - дали поради факта, че свързва ходенето по нужда в пелената с некомфорт, или поради факта, че родителите по-лесно се научават да разпознават сигналите - не знам. Пък и на мен ми е рано да споделя опит за това....

# 663
Snowwhite, всичко си казала за пелените. Кате, виж и прочети в сайтовете Естествено, Еко мама, Естествени идеи. Greenlife преди време ме насочи там и особено в първия сайт има много отзиви и една страхотна Олга, която може да ти отговори на всички въпроси Peace
Аз съм много доволна, живея нов живот с тези пелени.

Кисел въобще не съм давала /само един-два пъти предложих на Стояни, но на мен ми стана лошо докато гледах и бърках желираната маса в тенджерата Simple Smile и той не я близна. И сега ще го прескоча. А и каши въобще няма да забърквам. Харесвам някои от преди и на тях имам вяра. Все пак и бебо ще си каже думата Wink

Моята втора душичка Велинчо е голям сладур - лъчезарно ми се усмихва, обожава ме и все протяга ръчички да се гушка. А е един такъв пухчо, че как да не го гушкаш...
А сутринта така сладко си играха, че аз само си лежах от умиление до тях и галех ту единия, ту другия по косицата.
Отивам да правя един ориз със зеленчуци и разни други неща Simple Smile
А и си накупих едни хубави кулинарни книжки.

Лека вечер.

Аз само писах за нас, а май пропуснах някои запитвания...
АААА, никога не съм правила разни подобни упражнения у дома. Лекарят да си "изпитва" бебо. А този ми бебо е по-пъргав /макар и дебелчо, както казва мъжът ми - тежчо Simple Smile/, защото е оставен доста сам да се справя и не успявам да отреагирам на мига Wink

Ани, честито! Преславчо е голям хубавец!

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 21:39 от ayas

# 664
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
ayas, и моя вторичкия е много по- подвижен, пъргав и сръчен ако щеш, въпреки, че за точно това определение  рано, но нали не им е голяма разликата, Г бързо ме забремени отново, та ми е прясно и сравнявам непрекъснато. А иначе гюлето е с близо 2 кила по- тежко от брат си за същия месец от живота му Whistling Тоз дребния вече седи - по 10-тина минути издържа без да се килне в някоя посока. От една - две седмици се придвижва доста успешно с ръце, въртейки се около оста си, а от 2 дни дори и краката включва (избутва се) и всече се придвижва сам от точка А до точка Б, ако разстоянието м/у двете е не повече от метър, защото ако е повече се отказва от така желания предмет ( в повечето случаи количките на баткому) Mr. Green Прави боц, дава 5 (не съм аз учителят), протяга ръце на "дай ръчички", знае си името и всичките му вариации... Абе изобщо съм смаяна като го сраванявам с Александър ooooh! Най- голямата ми изненада обаче е, че е толкова кротък, усмихнат, сладък и т.н. и т.н. Часк не вярвам, че аз съм му майка и брат му му е брат Joy

# 665
Моите наблюдения от близки и познати, са че вторите деца се развиват много по-бързо от първите. Аз си го обяснявам, че дете от дете по-бързо прихваща.
И Нико е доста по-едър от брат си, и по кротичък, но баткото си беше по-подвижен определено.

# 666
Добро утро...

минавам да пропочета нещо ново във форума. Браво на майчетата които ползват многократни пелени. аз щях да ходя на една лекция за такива но не успях и си продължавам с пампитата. а относно гърнето - от сега уча Калоян какво е това, в последствие ще разбере и за какво е  Laughing

Сама с  правя кисели, каши и пюрета. Не съм много съгласна че купените имат "всички минерали" - те на си ги сложили допълнително, а са ги извлекли от продуктите, т.е ако дам царевична каша от царевично брашно детето ще поеме същите минерали и др.вещества, които ги има и в готовите каши!

Купешките кисели съдържат глутен и не ги ползвам!
Някой давал ли е кисело мляко? / домашно подквасено имам предвид.

Франчи моля те пиши ми твоите рецепти на лични!

# 667
Честит рожден ден, snowwhite!  smile3525 newsm59 ura

Снежи и тук да ти пожелая много здраве, щастие и повече слънцеви дни! =)

# 668
Шарки, когато Кати се отби /малко преди годинката/ купих АМ- една седмица рев и повръщане щом усети и капка в устата си. Майка ми й подкваси мляко- ефектът беше същия. За това започнах да давам купено. Така изкара до 2 г. и 6 м., когато  започнах да й давам и прясно мляко.

За толкова малки бебета като нашите киселото мляко, независимо дали квасено или купено, не само не е полезно, но може да се окаже и опасно.

П.П.Шарки за рецептите за кисела ли говориш?

snowwhite, Ч.Р.Д.! Много здраве и любов!

# 669
snowwhite, ЧРД и от мен, всичко най-хубаво ти желая   bouquet

mishelle как сте, одавна не си се появявала Hug

# 670

- DA

Na tvoiata dashteria ima li i neshto sled kato e iala mliako?

# 671
Снежи,честит рожден ден  bouquet

И аз мисля,че е рано за кисело мляко,въпреки че познавам майки,които вече дават. newsm78

Тази сутрин Емануела се събуди хваната за решетките на леглото,по корем.Много и беше интересно как се повдига Laughing

В каква последователност се въвеждат различните видове месо?  Мисля да започна с пилешко.. newsm78

Давате ли пресен плод-например пасиран банан или настъргана ябълка?

Петя,как се приготват тези зърнени каши,за които говориш? Добавяш ли плод или захар?

# 672

- DA

Na tvoiata dashteria ima li i neshto sled kato e iala mliako?

Мисля че, не.  Mr. Green

# 673
  • Germany
Snowwhite, честит рожден ден и от мен! Много здраве и късмет!

# 674
snowwhite честит рожден ден, много любов щастие и сбъднати мечти ти пожелавам  baloni

една от майските майки, с която лежахме в болницата ми каза, че първото си дете е отгледала само с кисело мляко, сега с второто пак така ще процедира. Имам предвид от самото раждане - не АМ, а кисело мляко Shocked Нас на времето така са ни хранили с кисело мляко и тя така щяла да прави. Сега се сещам, че козе мляко можеше да се дава май  newsm78 ама хич не съм сигурна.

Общи условия

Активация на акаунт