ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Нямаше ли нещо такова, че Ам не се вари и дори не се разтваря при Т над 37 градуса, защото пробиотиците нам к'во си.... Предполагам и с кърмата трябва да е същото...
Чудя се защо си усложнявате живота да варите кисели, като сега има готови каши, в които спокойно може да си добавите няколко лъжици АМ и плодово пюре/ настърган суров плод или варен на пара, печен и т.н.?! Да не говорим, че вместо само нишесте, детето ви ще получи вит., минерали и ако се зачетете в съдържанието им (на кашите), може би всички елементи от менделеевата таблица Whistling

# 646
  • София
за кисела, това е много добър начин да се въведе царевицата, която по принцип е трудно смилаема. Царевичното нишесте е най-подходящия начин за въвеждането и. Peace

Аз днес купих безмлечна оризова каша и няколко плодови пюрета, каквито нямам възможност в момента да приготвя сама. След като захраня с нея, мисля да купя от Биомага или диетичния магазин до нас елда и кафяв ориз, да си направя брашно и да давам такива каши. С Габи подхождах по същия начин и мисля и бебо да го храня така, по-здравословно. Simple Smile

# 647
  • Сред лисици
Здравейте и от мен!
Честита месечинка на всички дечица, празнуващи днес!
Natalli , ние редовно така си се забавляваме с Бела и то от доста време насам, без някой да ни препоръчва това. Да не описвам пък таткото какви упражнения си измисля с мъничето...Притеснявам се понякога, но като видя бебка колко се кефи почти се успокоявам, че не повреждаме детето.
А на нашите консултации никой нищо не ми препоръчва за добро или лошо. Може би, защото личната ни лекарка отсъства и вече втори човек я замества. Та заместниците не се престарават особено на ЗК и освен, че измерват, преглеждат и ваксинират бебка не се задълбочават в захранване, упражнения и т.н.. Но аз съм доволна. Така нямаме никакви пререкания за това какво яде или прави бебка.
Относно паркираните не където трябва коли и "толерантните" шофьори...и аз имам безброй неприятни случки преди с каката, а сега и с Бела. За да съм по-маневрена в промушването между колите по тротоарите последния месец излизам само със слинг. Голямо улеснение ми е, особено когато излизам с недолюбваната (и от двете ни) количка.
А относно киселите, акъли не давам, защото никога не съм правила подобно нещо за каката. Давах си от готовите каши.

# 648

В понеделник с бебчо бяхме на консултация. Лекарката ни препоръча да правим едно упражнение, при което детето се хваща за дланите и се придърпва до изправено положение като се опира на краката. Щях да полудея като я видях как го направи  Crazy
Смятате ли, че е уместно и правилно да се прави това на тази възраст?

Симона няма нужда да я издърпвам. Тя сама се набира до седнало положение от вече две-три седмици.
От няколко дни пък от седнало положение се изправя на крака със съвсем лека помощ.

За кисела- от мен рецептите, а вие сами си знаете.  Peace

# 649
Благодаря за отговорите, момичета! Поразрових се малко в интернет и реших да не правя подобни упражнения. Оказва се, че този тип упражнения могат да навредят на ставите, тъй като развитието на мускулите изпреварва това на ставите. Има риск и от луксация.
Разбира се, когато детето само се научи да го прави, не е вредно.

# 650
  • Плевен
Ехоооооо УРААААААААА Спечелих Фото-рамка от Нестлето!!!!

Брагодаря Ви, на тези, които се отзоваха за огромната помощ, която ми оказаха, като гласуваха за нас!!!   bouquet Имам много да си връщам!  Heart Eyes

Нямах шанс, но явно са дисквалифицирали гадните хакери, дето си бяха написали по 1000 и кусур точки  ooooh! Много се радвам, че организаторите са се усетили и са ги резнали!

Ох, много съм щастлива  newsm44 newsm44 newsm44

И сега да почерпя виртуално за моя голям Преслав, който днес навършва 6 мес. Честито и на Йордан на Слънчице и на другите ни астрални близначета   bouquet Ех, преполовихме първата годинка!!!
Ето вместо почерпка ще ви покажа мойто порастнало мъжле:

Приятен ден на всички!

# 651
  • Пловдив
Анито, честита ви месечинка. Бъдете много здрави и щастливи!
Слънчице и на вас.
Ани, личи си от поста ти, че си много щастлива. Радвам се, че Преси е спечелил награда.
маринова, Калето ми беше любимо.  Wink

# 652
Честити месечинки на сладките бебоци  bouquetда са живи и здрави!                                               

# 653
  • София
Благодаря на всички, отговорили ми за кисела Hug

# 654
Анито, и на вас честит 6-ти месец!

Да попитам Франчи или някой, който знае къде мога да купя чисто нишесте. Аз кисели едно време съм правила и смятам и сега да правя, само че купувах нишесте от БИЛА, а сега там няма чисто.

# 655
Анито, ха честито! Simple Smile

Да са живи и здрави месечинковците!

# 656
Да попитам,защо повечето мами предпочитат пелени за многократно ползване?По практични ли са или излиза по евтинко!?   newsm78

# 657
Муцуна и аз знам, че АМ не се вари.
dnd11174 за царевично нишесте ли става въпрос? Имам в нас за една марината за месо, или е от Била или от Пикадили, най-често там пазарувам.

# 658
АМ категорично не се вари!!!

И аз исках да попитам за многократните пелени - лесни ли са за употреба колко ми трябват на мен с две бебки?

Анитооо, бравооооо!  newsm44

# 659
Честити месечинки на порасналите бебоци!
Анито,радвам се че сте спечелили такъв хубав подарък.

Кисели,изобщо нямам намерение да давам.Днес се опитах вместо каша да дам пюре ябълка и банан с гриз,но на Еми не и хареса(може би защото е нов вкус)

След няколко дни ще пробвам да дам плодово пюре с бисквитки,или попара.Или бисквити с АМ-да разнообразим малко закуската.

Натали,аз това упражнение отдавна го прилагам на Емануела,и много и харесва.Незнам какво те притеснява?
Пък и сега трябва да свикват на краченца и да ги укрепват.

Тази вечер съм на женско парти в една приятелка newsm44 Drunk
Мъжът ми се прибра и ще си полегна за 30 мин,че пак не сме спали цяла нощ #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт