ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 122
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Момичета да ви почерпя виртуално  newsm38 , днес детенцето ми става на 6м. !!! Честито и на другите, които празнуват месечинки Simple Smile 

Dnd, не си луда ти и аз побеснявам от такива наглеци.

# 631
Честита ви месечинка Слънчице! Живи и здрави и много усмивки!

# 632
Бънджито е хубаво нещо, ако не са ви мили касите на вратите. Гипсокартона над касата е пробит от бънджито на Елица, бях се засилила да купувам на стойка за Боян, ама 150 лв. е на Чиполино, 300 и отгоре на Фишер Прайс. Е, нема нужда, за 2-3 месеца ползване... поне аз тъй мисля де.

# 633
dnd, непременно прати снимката и се свържи с БТВ - с репортерите или нещо подобно. Поне ще знаеш, че си опитала да направиш нещо и не си стояла безучастно! Иначе на мен почти никога не ми идва отвътре да викам по непознати, само правя забележка доста кротко, даже прекалено кротко, ако мен питате. Но се старая да си търся правата. А ако бащата на малкия е там - ще го направи на бъз и коприва, който е спрял така; той е по-гневлив от мен  Grinning

Амореволе - съвсем възможно е и моето момче да е казвало амамамамам - нали сега го захранваме и често чува този звук. Но то амам и мама на този етап при тях са почти синоними!

И аз много често се замислям какъв човек ще стане детето ми и обръщам внимание на всякакви неща. Даже твърде често го мисля - когато мрънка много - да не стане мрънкало; когато баща му му разправя колко гаджета ще има (доста често му говори такива неща, хм) - да не стане женкар и прочие, и прочие Simple Smile. Иначе аз много вярвам в личната свобода и все си мисля, че няма да му се меся много. Но каквото и да си мисля сега, убедила съм се, че от такива разсъждения за далечното бъдеще няма много смисъл. Просто човек прави най-доброто на което е способен в момента и това е.

# 634
"Слънчице" честит ви празник!
Абе аз си излях душата и сега ми е по-спокойно ама все пак писах на БТВ да ги питам като дават за лошо паркиралите коли пред  детски градини, техните коли какво правят? Съмнявам се, че някой ще ми отговори. Иначе да знаете, че са опасни такива ситуации. Лятото минавахме с количката,баткото и бабата и дядото между две спрели на сфетофар коли и изведнъж предната тръгна назад. Щеше да ми смачка количката , защото растоянието между двете коли беше не голямо. Щях да я убия направо шофьорката. Тряснах и няколко пъти колата и отделно баща ми трябваше да и удари по стъклото, за да спре. Онази ми вика "Аз ви видях!" Абе.... И аз съм шофьор ама гледам да внимавам и мога да кажа, че никога не съм паркирала по тротоарите и така че да преча!

# 635
  • Germany
Бънджито е хубаво нещо, ако не са ви мили касите на вратите. Гипсокартона над касата е пробит от бънджито на Елица, бях се засилила да купувам на стойка за Боян, ама 150 лв. е на Чиполино, 300 и отгоре на Фишер Прайс. Е, нема нужда, за 2-3 месеца ползване... поне аз тъй мисля де.

Мдааа и мен това ме притесняваше. Май ще я пропуснем тази покупка..

# 636
И аз неведнъж съм се изкушавала да звънна на някой "паяк", за да мога да мина с количката по тротоара, без да застрашавам живота на бебо и моя собствен.

А като говорите за жени шофьорки, се сещам за един случай от по-миналата пролет (ако не се лъжа). А може и по-отдавна да беше, защото София Ленд работеше още. Та спираме ние на паркинга и какво виждаме. Бременна жена, мъж и още едно момиче. Изведнъж една кола тръгва назад, събаря бременната жена на земята (добре че нищо не й стана) и отвътре се чува женски глас, който нарежда: "Малоумница, защо не гледаш къде ходиш..." и т.н. А другото момиче, което беше с мъжа и бременната, отиде до колата, отвори врата, извлече жената за косата и й дръпна един бой. Та такива ми ви работи...

Моето дете днес е добре. Нито температура, нито кашлица. Само акото й сутринта беше като водичка, но не мисля, че е разстройство, защото повече не е акала оттогава. Вчера са яли супа от спанак. Тя такова нещо не е яла никога - надявам се това да й е разстроило организма, а не някой вирус. Но по-късно като се наспи, ще я водя до педито да я види и после пак ще пиша.

Благодаря на проявилите внимание към моята лъвица.

# 637
  • София
Здравейте, мами! Hug
Помагайте, че нещо съвсем се обърках. Преди малко се връщаме от консултация и имаме някаква схема за захранване. Досега на Антон съм му давала само сок сутрин и слетобяд и от 10 дни по няколко лъжички картофено пюре наобяд.
Сега лекарката каза обедното хранене да го замествам с млечно-зеленчуково пюре, а слетобяд да редувам каша и кисел, защото ако е само на каша ще наддава много.  Купих млечна безглутеинова каша, но каква е разликата между плодовите пюрета и кисела, защото никъде не намерих кисел, а  съм накупила доста плодови пюрета.  ooooh!

# 638
Здравейте,
Честити месечинки на всички дечица!
dnd, и аз избеснявам когато трябва да заобикакалям някоя кола с количката. Неодавна на тротоара беше спряла кола, вътре седеше един мъж, а на задната седалка имаше бебенце. Въпреки, че заради неговото паркиране се наложи да мина по улицата само ме изгледа и толкова, за съжаление културата липсва. И също съм на мнение, че жените шофьори са по-нетолерантни не само на пътя , а и когато съм пешеходец и то с количката , ще минат през мен, но път не дават и това е. И аз съм шофьор, не винаги съм на кеф да давам път, но винаги съм давала и давам път на жени с деца, деца, хора с бебешки колички, бременни и възрастни. Вярно, досадно е понякога да се спира, но са тази група хора винаги давам път Peace В този ред на мисли, понеже главно се разхождам в центъра ми прави впечатление, когато пресичам пешеходците винаги гледат да минат първи и често успявам да кача количката на тротоара, когато е червено, много се дразня и на тези ситуации #2gunfire
Lsb, кисела е нишесте, което се разбърква с топла вода /незнам дали се вари, ако някой по запознат знае нека пипе/ и към това се прибавяло плодово пюре. Аз лично такъв тип каша по-скоро няма да давам. Peace

# 639
Привет от мрачно Търново, но с коледно настроение! Simple Smile Честито на всички с първи зъбчета и на месечинковците!
В понеделник с бебчо бяхме на консултация. Лекарката ни препоръча да правим едно упражнение, при което детето се хваща за дланите и се придърпва до изправено положение като се опира на краката. Щях да полудея като я видях как го направи  Crazy
Смятате ли, че е уместно и правилно да се прави това на тази възраст?

# 640
Lsb забъркваш малко каша и добавяш едно цяло плодово пюре. Няма смисъл да правиш кисели, мен ако питаш.
Иначе кисела е нишесте с вода и плод или плодово пюре, нишестето се вари както пише на опаковката Laughing

# 641
Кисел- 2 пълни чаени лъжици царевично нишесте
                     пресни плодове или плодово пюре
                    1/2 чаена чаша АМ или кърма

І вид:
Млякото се слага да заври, след което в него се изсипва нишестето и се вари до сгъстяване. Оставя се да изтине и в него се изсипва половин бурканче плодово пюре;

ІІ вид /с предни плодове/:

Плодовете /например ябълка/ се сваряват с малко вода. Отделно се сварява гъста каша от нишестето и млякото. Към нея се прибавят намачканите плодове и сместа се слага отново да кипне.

# 642
Франческа, кисела не е ли без мляко Thinking  На Благо съм му правила няколко пъти и все попадах на рецепти без мляко.
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=401 ето тук има рецепти.

Сега като поразгледах има и с мляко и без мляко.

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 15:16 от АлиенТа

# 643
С мляко е.
Ако му предлагаш на детето след това да суче или АМ о.к.
Но ако това ще бъде цяло негово хранене млякото е задължително, не само за кисела става въпрос.

Рецептите са от книгата на Лиляна Трифонова.
Същите такива ги чета в момента в една книга за отглглеждане на детето от ` 73 г., но АМ е заместено с прясно мляко.
В линка, който си дала и ма и рецепти за млечен кисел.

# 644
В понеделник с бебчо бяхме на консултация. Лекарката ни препоръча да правим едно упражнение, при което детето се хваща за дланите и се придърпва до изправено положение като се опира на краката. Щях да полудея като я видях как го направи  Crazy
Смятате ли, че е уместно и правилно да се прави това на тази възраст?

Да така правят всички педиатри.
Трима съм сменила и доста съм била по болници и бая педиатри са минавали
да преглеждат децата ми и всички това правеха.
И доколкото знам го правят с цел детето да свиква да си стои стабилно на крачетата
и проверяват за хипотония по този начин.

Общи условия

Активация на акаунт