ЮНСКИ юначета. Тема № 96.

• 19 124
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, благодаря ви много за отговорите. Днес на обяд съм при зъболекарката. Аз си мисля, че ще ми сменят арсена с нов, защото този май не подейства - все още си усещам лека болка, когато натисна зъба. А иначе установих, че венецът ми явно е прокървил малко, защото има много фина коричка между него и зъба. Ама това от какво ли е.....  newsm78

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 09:31 от polito_87

# 316
Добро утро !

Тази книжка съм я прочела, но искам да ви препоръчам и ето  тази  .

Памперси ползвам само на Памперс,от тях съм най - доволна. За подсичането и аз забелязах това което е написала Geraldine .Подсича се когато й слагам крем  newsm78 .

somebody , пюрето става такова защото го пасираш,ако само го намачкаш няма да се получи така. Аз домашни пюрета все още не съм приготвяла.С голямата ми дъщеря имах голям мерак да приготвям пюренца, супички, но сега ме мързи нещо да се занимавам с това.Времето ми е доста ограничено/нали си имам и първокласничка/ и затова предпочитам да купувам, а тя си ги хапва с голям апетит Grinning .

Ние днес сме на консултация . Хубав ден на всички  Hug

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 09:43 от marieta79

# 317
честит имен ден на Стелиян да е жив и здрав и много да радва мама и тати   Two Hearts
Честито и на всички останали които имат подод денс   bouquet
Ние няколко дни не сме се спрели по цял ден сме на вън с Тони81, Павел е голям сладур и с Гого много приятно си изкарват  Heart Eyes

# 318
Добро утро момичета,

Днес най-накрая и ние ще стигнем до консултация Simple Smile да видя колко е пораснал Тео и дали ще го захранвам вече.

ayas не казваш какво става с блистерите. Оправиха ли се?

somebody не съм правила домашно пюре, но наистина по това което съм 1ела е заради пасатора. Също така четох, че може да  го пасираш, но да сложиш повечко водичка от тази, която се е получила при варенето на картофчетата и после да компенсираш рядкостта с АМ. Пак казвам, че аз не съм правила до сега.

Муцуна Поздравления за прекрасните снимки. Аз тъкмо се наканих да ти пиша да ни включиш в листата на чакащите ... Здраве да е Simple Smile
За книгата много ми харесва и аз се чудя как да процедираме с гърнето. Но за сега мисля да не чакам до 2 годишна възраст. Може би на годинка и нещо ще пробваме и както пише там, ако не стане ще изчакаме няколко месеца и пак проба ... Определено не искам да го насилвам, когато тогава. Аз започнах да чета и "Как да приучим децата си към дисциплина", но нещо времето ми е кът.

Имаше още нещо но .....

Хубав ден от нас двамата с Тео Simple Smile

ПС. Сетих се ... Пуфис съм ползвала и не сме имали никакви оплаквания. Дори ми харесваха повече от Либеро. Лятото ги ползвахме много, защото са по-тънички от Либеро. А сега не, т.к. Пуфис 4-ка не мога да намеря.
Ползвала съм и Памперс, но не ми харесват въобще, миришат страшно силно и съм ги оставила, ако случайно остана без други да имам резервни ... Да уточня, че са Памперс Active baby, а не Premium, за които съм чела много добри отзиви.

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 09:57 от mgamisheva

# 319
snowwhite, моята практика с Кати я водя като ранно тоалетно обучение или нещо като ЕБХ.
Ще ти пусна линк към моя тема- там подробно съм описала етапите на махане на памперса при нея.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=303629.0
След като практикуваш ЕБХ къде детето щи си свършва работата? Не е хубаво да го приучваш към постоянно издържане.
Кати сама отиваше и сядаше на гърнето в тоалетната /била е на около година и 5-6м./
Симона рядко се изхожда в памперса- просто не й е комфортно. Започва да мрънка и да се гърчи, което за мен сигурен знак, че трябва да сваля памперса.

Франчи, мерси   bouquet Ще прочета!

Сомебоди, аз не го пасирам картофеното пюре - само го намачквам с вилица, или минавам през пресата за чесън. След това добавям малко кърма, така че да стане доста рядко, почти течно. И така го харесва

# 320
Здравейте,момичета, на мамолог и аз ходя 2 пъти год. след операцията. В Майчин дом на един от прегледите казаха това за мамографа.
Днес и ние сме на консултация и за 3-тия Пентаксим. Светослав започна да спи повече и да седи в количката след като сложихме летния кош. Вчера му дадох пюре с пилешко и мн. го хареса, зеленчуковите вече му омръзнаха.
javascript:void(0); да ви кажа, че падна от спалнята. АЗ съм заспала след сутрешното хранене и въпреки, че съм долепила кошарката до нашето легло,той си е играл докато се изтърси между двете. Размина се само с лек уплах, на една колежки си счупи главата.......
Бях ви писала, че има хидроцеле и след 6-тия мес. трябва да се оперира, защото според доктора е голямо и няма шанс да се разсее, но вече сме добре и док. каза, че сме от малкото щастливци.
Усмихнат ден като времето и javascript:void(0);
ПП.Не мога да сложа емотикони.

# 321
Много ви благодаря за отговорите, ще се опитам да го направя така без пасиране, но все пак не се ли притеснявате,че остават по-твърди топчета от картофа, от които могат да се задавят/аз поради тази причина почнах с пасатора/??!!!!

Имам още един въпрос да ми препоръчата столче за кола, от гледна точка на сигурността до 250лв??!!-нашата кошница ни е много тясна вече/като в менгеме е/, и мисля веднага щом почне да седи да я слагаме в стола, няма да купувам нова кошница сега за 5 месеца

# 322
Много ви благодаря за отговорите, ще се опитам да го направя така без пасиране, но все пак не се ли притеснявате,че остават по-твърди топчета от картофа, от които могат да се задавят/аз поради тази причина почнах с пасатора/??!!!!

Имам още един въпрос да ми препоръчата столче за кола, от гледна точка на сигурността до 250лв??!!-нашата кошница ни е много тясна вече/като в менгеме е/, и мисля веднага щом почне да седи да я слагаме в стола, няма да купувам нова кошница сега за 5 месеца

Спмебоди - имаш ли преса за чесън? Те са с едни малки дупчици, и съм сигурна, че не остават парченца картоф, но пък не става като дъвка, като с пасатора. За мен сега е даже по-удобно, т.к. правя миниятюрни количества и не цапам цял пасатор.

# 323

Спмебоди - имаш ли преса за чесън? Те са с едни малки дупчици, и съм сигурна, че не остават парченца картоф, но пък не става като дъвка, като с пасатора. За мен сега е даже по-удобно, т.к. правя миниятюрни количества и не цапам цял пасатор.

Ами нямам, дори за първи път чувам за такова нещо/сега в гугъла, ще погледна как изглежда/ newsm78 Embarassed

хммм, видях го, много странно изглеждащ  уред, за първи път виждам такова нещо #Crazy http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … p;products_id=179

# 324
ЗА ГЪРНЕТАТА-мисля да слагам Йоанка още този месец,че тя вече почна седми и трябва да се пробваме.
МИЛ,ЗА МАМОЛОГ-препоръчвам ти в Полимед,д-р Перчева-много е добра.
Иначе на Йоанка още не може да и избие зъбчето и го чакаме. Simple Smile

# 325
Сомбади вземи си от домашни потреби има едни като решетка специално за картофено пюре с тях много добре се пюрира а колкото до парченцата аз на Гого правих ориз но не го пасирах много и оставих малко по-едри частици яде си ги

# 326

Ами нямам, дори за първи път чувам за такова нещо/сега в гугъла, ще погледна как изглежда/ newsm78 Embarassed

хммм, видях го, много странно изглеждащ  уред, за първи път виждам такова нещо #Crazy http://www.pazaruvai-lesno.bg/index.php?main_page=product_info&a … p;products_id=179

ооо, ки аз за пръв път виждам такова, пък и цената му!!! Shocked

аз имам ето такова, което си го купих от хранителен магазин и е супер евтино

ама не знам дали го има и в БГ

# 327
И аз захраних преди 2 дни - с пюре от моркови на Хипп. Детето го посрещна с голям ентусиазъм - като свърши количеството, което съм си отделила за даване следва рев! Тия дни ще го пробвам и с домашно картофено пюре, че след написаното от Муцуна не бързам да се радвам.

Обикновени преси за чесън като тази на snowwhite определено има и в БГ. Добра идея ми давате да ползвам. Нашата мисля е купувана в Метро.

# 328
Аз се завръщам от зъболекар. Оказа се, че част от арсена е попаднал във венеца и го е разранил. Извадиха ми нерва (поне не боля) и във вторник ще ми запълват зъба. Ох, и да не казвам колко кариеса се оказа, че имам  ooooh! А като чувам какви са цените, направо  #Crazy Защо ли не наблегнах на химията като ученичка...... Бая пара пада от тая професия.

Пропуснах, обаче, да питам колко време не трябва да ям. И дали мога да пийна кафенце...

Somebody, ще се въздържа за съвет относно детското столче. Все пак става въпрос за спасяването на човешки живот. Само ще ти кажа да не се хвърляш на най-скъпото, защото това не значи най-сигурно. Огледай добре столчетата - има специални, на които различни специализирани списания за коли или известни фирми (пак за коли) са им правили краш тестове. На етикета с цената им пише кои са тествани...

Вчера приготвих картофено пюре за гарнитура към вечерята. Дадох на върха на лъжицата и на Павчо. Е, няма друга такава физиономия. Имах чувството, че ще повърне. А пюрето ми беше станало страхотно на вкус. Но явно мъничето ми беше на друго мнение.

Франчи, отивам да чета темата за гърнето. Дано намеря нещо и за себе си, че не ми се купуват памерси цели две години и половина.

# 329
Хайде и аз да се разпиша , Нора заспа и не можах да я облека за да излезем. Повърна пюрето на Хип - тиквивчки с картоф  Rolling Eyes и сега не знам ще яде ли като се събуди или не.

За гърнето
и аз смятам към 2 години, нямам нерви по- рано  smile3511. То не бяха обяснения , събличания , слагания , обличания , а резултата - на две години за един ден  Peace. Струва ми се по-удачно за мен, по-добре това време да го използвам за по-полезни занимания , а не да вися в тоалетната  Stop.  Но има дечица , които рано се научават. Другата мъка е вътре без памперс, навън с, е объркваше се. Затова да е достатъчно голяма и да стиска .

Мамографията е снимка, т.е. тя не се препоръчва, а се прави преглед с опипване и ехография и ако има съмнение тогава снимат.

Мерси за идеята за пресата за чесън, ще пробвам някой път, но като се поразвали времето .

Вчера и ние бяхме на консултация - 65 см и 6 600 май беше, вече и мерките не помня точно , но е добре. Казах й , че съм въвела само зеленчуковите , без плодовите, както беше планът. Та педито каза тогава да започвам месните , защото са по-важни на този етап, а след десетина дни да включа плодовите. Така и ще направя. Дано успеем днес да стигнем до магазина да поогледаме какво се предлага.

Мил, радвам се за София и най-вече за очния преглед, сега да не го мислиш  Hug. А че хубавее не се съмнявам  Heart Eyes.

Аморе,
и Нора много се върти като я кърмя, беше споменавала. Даже вече съм забранила да има човек при нас по това време , иначе е мъка - само се върти и оглежда и я храня половин час.

За памперсите съм пас , какво ли не използвах и като че ли нищо не ме удовлетворяваше напълно  Confused, но и Нора акаше вода, не знам коя марка би се справила  ooooh!, беше винаги омазана до врата. Сега с пюретата положението е овладяно .

Общи условия

Активация на акаунт