Задача?

• 1 165
  • 5
  •   1
Отговори
Моля ви запомощ , никога несъм била добра по математика а сега брат ми има задача за която немога да помогна за решението а му е домашното за утре! newsm78
Много ще съм ви благодарна ! Praynig Hug

А ето и условието на задачата

Автомобил потегля със скорост 80,5 км/ч в същия  момент, 5 км преди него в същата посока  тръгва камион . След 0,5часа автомобила настига камиона. С каква скорос се движе камиона?  newsm78

# 1
По мои изчисления, камионът се е движел със 70,5 км/ч.
Единствената формула, която се ползва тук, е S=V.T или пътят е равен на скоростта по времето. Замествате по формулата даденото в условието, а неизвестното е х. И се получава обикновено уравнение с едно неизвестно. Първо за да сметнете на какво разстояние колата настига камиона и после за да сметнете скоростта на камиона.
Дано брат ти да успее да реши задачата.

# 2
mogo blagodarqqqqqqqqqqq   bouquet  bouquet  bouquet Praynig Hug Hug Hug  

но те са още 8 задачиии Sad какво ще правим незнам

може ли да ми помогнете поне за още 2 -3 задачки пък  другите ... каквото стане

# 3
Сигурно и останалите се решават по същия начин, а са осем, за да може детето като им хване цаката, да ги упражни достатъчно пъти, че да може да ги решава.
Замествайте по формулата и едва ли ще ви е особено трудно.

# 4
Ох голям смях е тази задача. Докато светна , че камиона е пред автомобила а не преди бях ей тъй  Crazy Не стига , че не ми беше ясно как автомобил може да тръгне с повече от 80 км/ч, а и да настигне камиона , които е след него  #Crazy

# 5
  • София
Ох голям смях е тази задача. Докато светна , че камиона е пред автомобила а не преди бях ей тъй  Crazy Не стига , че не ми беше ясно как автомобил може да тръгне с повече от 80 км/ч, а и да настигне камиона , които е след него  #Crazy
И аз така. Може би условието е написано малко неправилно. Иначе отговорът е 70,5. А колкото до пълното решение:
1. Смяташ колко км е изминала колата за половин час: 80,5х0.5=40,25км
2. Вадим от тези км 5, защото камионът е спестил 5 км и излиза, че камионът за същото време е изминал  35,25 км
3. Неговата скорост е пътя разделена на времето 35,25/0,5=70,5 км/ч.

Общи условия

Активация на акаунт