Ирак и Ориента, който не познавате: за майки, бащи, деца и всички любознателни !

• 47 927
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
Ур ми напомня за разрушения Ерусалим.Стиховете по точно,има подобен еквивалент в Бибилията.
Хадил,мерси,но не намирам инфото за черния камък,нямам и много време да търся повече,нали имам една малка Ели,която е палава за трима и ненавършила 9 месеца направи първите 5 крачки като се придържаше за от външната страна на проходилката.Няма как да намеря време за подробно търсене,ако нямаш време за писане,дай ми линк на бг.език,руски,френски или немски.
ще напиша едно инфо тук за всички и ще дам и линкове с повече подробности, но малко по-късно.
Не честитя Рождество Христово, защото е рано, а и защото чакам хубави снимки от Коледата в Ирак, за да видите нещо от нашенско.

# 496
  • по пътеката
дядо хаджи, да ти кажа благодаря, за милия жест! и да нама4каш от мене малката жасминка( ясминка) по арабски! много мир и спокойствие,след здравето и любовта,  ви желая на вси4ки в темата, както и на 4етящите под прикритие! смелостта е за тях да се вклю4ат през новата година!  Peace Praynig
на криси, 4естито проходила ели! да бяга бързо от белите,4е да не я застигат маминото недоволство! Mr. Green Peace
хадил,  Hugпоздрави майка си, специално от мене! за мене , 4овек, оцелял в бурния живот като нея и възпитал децата си, специално тебе ,каквато си- е, няма по-голяма награда за родителя!   bouquet Peace
астарта, и вси4ки болни да ви пази бог и да ви дава здраве! свеар, да ти се слу4и събитието и да забравите теглото и малкия герой да се радва на цялото си детство занапред! за другите малки и големи по едно гуш , наистина от сърце!  Hug Hug Hug Hug..........................................................
за вси4ки, спокойни празници и много ,много усмивки, пращам ви цялото слънце събрано в една длан!  bouquet  bouquet Hug Hug

# 497
  • Varna
ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ!!! МИР И ЛЮБОВ ВЪВ ДОМОВЕТЕ ВИ!!!

Ей, много сте писали, не мога да чета сега, че трябва да подготвям трапезата и ще ми се сърдят.  Ще видя кога ще прескоча отново пак. КЪк тъй, аз Мара подробната да не прочета .
ХАДЖИ-
и от тука да кажа, че се редвам, за това че ни се обади  bouquet

# 498
Според Библията Авраам принася в жертва не Исмаил,а Исаак.Синът от жена му Сара

# 499
Според Библията и според Тората е така, според Корана - не е  Mr. Green . Не пропускайте факта, че Мохамед (сааас) е потомък на Исмаил, а Иисус (ас) на Исхак, както и Моисей (ас). Мисля, че е ясна причината за различията. Не заради принадлежността ми към исляма, но има много документи, които са в подкрепа на твърдението, че Исмаил е бил нарочен за жертвоприношение, а не Исаак, но това е друга тема.

# 500
  • София
Според Библията и според Тората е така, според Корана - не е  Mr. Green . Не пропускайте факта, че Мохамед (сааас) е потомък на Исмаил, а Иисус (ас) на Исхак, както и Моисей (ас). Мисля, че е ясна причината за различията. Не заради принадлежността ми към исляма, но има много документи, които са в подкрепа на твърдението, че Исмаил е бил нарочен за жертвоприношение, а не Исаак, но това е друга тема.

Едва ли някога ще се установи как точно са се развивали нещата. Все пак голяма част от Тората и Библията първо са били предания и чак след това написани. Да не говорим, че много от събитията там са били взаимствани от други народи (например от шумерите или пък например историята с Мойсей).

Доколкото си спомням Авраам е изгонил Исмаил и майка му още докато последния е бил много малък и невръстен, а в историята с жертвоприношението синът на Авраам е бил голям и е разбирал какво е правил баща му и дори сам е легнал на жертвеника.

В религиозните свещени писания не всичко трябва да приемаме като приказка и разказ или да ги четем дословно. Много и от нешата там са алегория и имат характер на изясняване на идеи и постъпки. Христос например много често си е служил с притчи.

Така, че не е важно кой точно син е бил, а важно е деянието и готовноста на Авраам да го извърши.

# 501
Абсолютно правилно. нещата с Исмаил (ас) стоят малко по-различно - баща му е дошъл да го вземе по-късно, но както казах това е друг въпрос. Лошото на псевдо-религиозните хора е дословното тълкуване на свещените писания, без това да е смисъла.

# 502
               ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!
                                     ВЕСЕЛА КОЛЕДА!МИР,ЛЮБОВ И БЛАГОДЕНТСТВИЕ!   bouquet  bouquet  bouquet

# 503
Честито Рождество Христово! Пожелавам ви здраве, мир, любов и хармония на вас и семействата ви!

# 504
Честито Рождество Христово

Исмаил е бил нарочен за жертвоприношение, а не Исаак, но това е друга тема/и така любопитна съм да разбера за тези документи,ако човек има достъп до тях.Малко и това не ми е ясно,все пак Бибилията и християнството възникват преди исляма,би трябвало обратното да е истина,историята за Исаак.Моля да ми обясните,наистина ако е научно доказано

# 505
  • Varna
ЧЕСТИТА КОЛЕДА!!! МНОГО ЛЮБОВ, ТОПЛИНА, РАЗБИРАТЕЛСТВО, ДА НЕ СЛИЗАТ УСМИВКИТЕ ОТ ЛИЦАТА ВИ!!! МИР И    РАЗБИРАТЕЛСТВО МЕЖДУ ХОРАТА!!! babydust7
КРИСИ-
честити ви краченца newsm10 Ей, сега ще ти се разправи играта, щом на 9 месеца е хукнала Joy
Моля, и кажете нещо повече за тоя черен камък. Какъв е, що е и защо точно той е вграден във Кааба-та.

# 506
# 507
Астарта  благодаря   за идеята  

Криси   аз  вече писах  че  За  раждането на Исхак    ,сина на Ибрахим ,мир ему   е  станало  известно    когато  на   Ибрахим  се праща и    жертвения  овец ,  като благодарност за    силната вяра и подчинение на  пророка към бог     Според някои ислямски  учени  въз основа на  хадиси     Джибрил казва  на ибрахим    ,цитирам по памет ,  и  Зарадва те  бог с  раждането на  син от Сара  ,но  се  извинявам нямам време да търся    точно   хадисите     Това са  съм го чувала на    урок   по  петъчна молитва    в  джамия тук  Peace

като  коментар към   статията    която пусна  фаима   мога да   само да  кажа        че има и много истина          и     черния камък      е  цел  на  някои  еврейски  течения              както  и  копаенето  под  джамията  Акса  в днешно време  но  толкова  по въпроса  повече не ми се  коментира   Stop

един поздрав за всички  които празнуват  раждането на  пророка  Исус ,мир ему
http://www.youtube.com/watch?v=fn8mhw2dDoI

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пт, 25 дек 2009, 17:48 от svear

# 508
Честито Рождество Христово !
Нека рождеството на Месията - приносител на най-мирното от Божиите слова, донесе мир в домовете и сърцата ви ! Мили приятели и читатели, пожелавам ви никога да не опитате горчивия плод на изгнанието и винаги да намирате в сърцата си място за състрадание и сила за велики дела !

За съжаление интернета в Мосул нещо запъна на Коледа и не мога да получа снимките от тамошната Коледа, но това не пречи да дам няколко линка за коледни песен, изпълнени от Файруз. С оглед на някои различия в религиите и приемането като богохулни на някои християнски канонични вярвания, моля прекалено чувствителните на тема религия да не отварят линковете   bouquet .  http://www.youtube.com/watch?v=dGPhc_kLxcM    http://www.youtube.com/watch?v=6I3HYnnQI9w   http://www.youtube.com/watch?v=SrKPP4FU8fE&feature=related   http://www.youtube.com/watch?v=ZiFughDcx74&feature=related
За Файруз казват, че Бог я е създал, за да слуша гласа й. Една жена с неземен глас и изключителна личност.

Криси, трудно е да се каже дали религиозните вярвания имат или не научно доказателство, тъй като е известно, че историята не е наука в пълния смисъл на думата, но все пак ще се постарая да ти намеря източниците или да помоля брат ми да сканира от моите книги в Багдад информация по въпроса. Ислямът се осланя главно на думите на Пророка /сааас/, който казва, че той е потомък на двукратно откупване. Откупване в смисъл, че е трябвало някой да бъде принесен в жертва, но е бил "откупен" с жертвено животно. Имайки предвид, че баща му е бил откупен, а той е потомък на Исмаил, се приема, че Исмаил е бил откупен с жертвения агнец.

Освен това в някои старозаветни текстове е написано, че Авраам трябва да принесе първородния си син, а това е Исмаил. Освен това, аз вече споменах, че за това на колко години е бил Исмаил при началото на изгнанието не е известно, защото има противоречие. Едни казва, че е бил бебе и е ритал с крачета, за да избликне водата, други твърдят, че е бил около 11 годишен, а водата избликва след като Архангел Гавраил тропва силно с крак по земята. Втората версия е по-вероятна, тъй като Сара изисква от Авраам да отпрати Хаджер, едва след като вече  се е сдобила с Исаак.

За да сме точни Свещеният Коран никъде не споменава, че Исмаил е бил нарочен за жертва. Това предположение се прави на основание няколко неща: в старозаветните текстове е Йехова (Бог) е поискал от Авраам да принесе в жертва ЕДИНСТВЕНИЯ си син - а Исак никога не е бил единствен, докато Исмаил като първороден в един период е бил единствен; освен това Ангелът донесъл новината за раждането на Исаак е казал на Авраам, че синът му ще има син Иаков (Якуб), което автоматично изключва моментът на изпитание, на което е подложен Авраам.

Интересно е, че в Стария Завет на синовете на Ишмаел (Исмаил) са обещани 3 неща: да станат велика нация, да живеят винаги във вражда с братята си и да живеят винаги на изток от братята си.  Mr. Green - писано ни е !

Черният камък

Накратко за черния камък. По отношение на произхода си този камък се счита за тектит или за метеорит - неуточнено поради известни съображения. Счита се, че този камък в паднал от Рая, за да отбележи мястото, където прокудените Адам и Ева да построят земния си храм. В началото този камък бил бял, но с течение на времето греховете на човешкия род, са променили цвета му.

Първоначално построеният от Адам храм е бил изгубен с Потопа и Авраам получава заръката да пренесе камъка от Канаан, където е бил съхраняван, за да го вгради в храма в Кааба. Вторият път, когато камъкът е вграден вече за последно е по времето на Мохамед (сааас).

# 509
  • Varna
Благодаря ти Хадилче  bouquet
СУпрУжието ми беше казал, че камака е метеорит ама аз исках да питам и вас тука. Така и не съм го питала от къде знае, от къде е научил. Сигурно и той е питал така навремето, като мене.
Благодаря за песните-наистина неземен глас има тази жена!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт