Колкото сме по-красиви,МАЙчетата ще са по-щастливи. N8

• 21 295
  • 731
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Tinaina , аз подкрепям идеята за анкета. Поне на менби ми била моного полезна такава информация.

# 586
Честно казано не посмях да орежа списъка така, както бих искала, за да не ме вземете за някаква крайна радикалистка.  Blush Ако желаете, ще ви го направя отново.  Wink

# 587
и аз бих намалила този списък на половина. Поне аз половината неща съм ползвала. Ако искате можем да направим списъка като анкета и мамите които всече имат опит да гласуват за нащата които са имали и са плозвали. По този начин новите мамита сами ше решат после кое да купят и дали наистина ще им трябва.

Това е много добра идея

# 588
По този списък:

•лични документи + на съпруга - ъъъъъ само вашите документи! след раждането мъжа ви ще донесе акта за граждански брак, ако имате такъв, ще удостовери самоличността си, ще припознае бебето ви, ако нямате брак и ще се подпише, че е съгласен с името на бебето.
•картонче с кръвната група + ксерокопие - това трябва да влиза в комплекта документи
•обменна карта от Женска консултация  и направление - да
•чехли за баня - най-прости джапанки вършат работа и за банята, и за стаята, и за коридорите.
•ластик за косата
•мокри кърпички да се освежавате - имате вода на разположение
•1-2 памперса за бебето - за бебето всяка болница ще ви каже колко памперса искат, но са повече от 2
•тоалетна хартия - да

след раждането:

•пелена-чаршаф еднократна 2-3 бр. - мисля, не, това е от болницата
•нощници 1-2 бр. - в Шейново дават нощниците
•гащи 5-6 бр. - в Шейново забраняват долно бельо, но няма как да ходите насам-натам без гащи. вземете си някакви бабини, които да хвърлите после
•няколко сутиена - не, но ако желаете, нека да са спортни или кърмачески, без банели
•подплънки за кърма - не, в болницата няма да имате "течове", те започват няколко дни по-късно
•лигнин,превръзки - да, по-добре лигнин, но зависи дали кожата ви ще се дразни от превръзките - чувствителността е различна след раждане.
•хавлия за баня и за лице - ок
•четка и паста за зъби - ок
•сапун + сапунерка - ок
•тоалетна хартия - това казахме, да
•гребен, четка за коса, ластик, фиби - ....
•дезодорант, гримове - чак пък, не отиваме на конкурс за най-красива родилка, но ако не можете без грим...
•зарядно за мобилният телефон - да, както и самия мобилен
•фотоапарат - да, снимките от първите часове на бебето са незабравими
•тефтер/ тетрадка + химикал - от какъв зор?
•прибори за хранене и чаша - не
•салфетки или носни кърпички - може
•стотинки за телевизора - според болницата
•крем за зърна (Лансинох или Авент, Гармастан или Дефламол) - дефламол е за изгаряне, не правете грешка да се мажете с него.
•несесер за нокти или поне пила - брех, не
•шише минерална вода - да
•някакви бисквити, солети - не, след естествено раждане се препоръчва шоколад, заради кръвозагубата
•обезболяващо нещо - Парацетамол, Аналгин, Аулин, макар че ако си поискате може и да ви дадат, но си правете сметка, ако ще кърмите) - не
•самобръсначка - не
•помпа за кърма - да
•чорапи 2 бр. - божке!

За БЕБЕТО
•пакет памперси за новородено - да
•мокри кърпички - да
•крем против подсичане - не
•три комплекта пелени (ползвам ги и като чаршафчета) - не
•три комплекта дрешки  (боди, ританки, чорапки, терлички, горна дрешка) - не
•одеалце, може и две (тези в болницата са ужасно грозни и скъсани) - не
•хавлия за баня и малка хавлийка - не
•един брой бебешки сапун + сапунерка - не
•залъгалка за бебо - не
•шише с биберон за всеки случай - и пак, не
•ръкавички - не
•ако ще стерилизирате – 2-3 таблетки + съд - не

Дори бебето да е при вас постоянно, за тоалета му грижа има персонала...

За ИЗПИСВАНЕТО

•дрехи за майката и обувки, връхна дреха, ако е студено - да
•дрехи за бебето + пелена - да
•столче за колата - да

В болницата, в която раждате предварително ще ви дадат списък.

# 589
Според мен момичетата бяха ясни: Само най-необходимото и това, което е за в началото. А вече всеки сам да преценява. Макар, че всичко което обсъждате на мен ми е полезно. Така че и анкета да пуснета аз ще съм пак доволна  Например за АГ-то в Русе със сигурност трябват някой от нещата, за които бръмбазелка е написала "не" -например прибори за хранене, стотинки за ТВ, мисля че и самобрасначка. Т.е. навсякъде е различно Simple Smile Чудех се, когато четях списъка за болницата за майката и бебето... сигурно с бая багаж ще се понесем.  С по 2 сака Crazy Ужас направо!

Последна редакция: пт, 27 ное 2009, 13:06 от sinq pti4ka

# 590
  • Sofia
Tinaina, аз коментирах с една майка от другата ни отчетна - тя е фармацефт в Англия. Каза,че чай от салвия действал подтискащо, но не можело при бременност. Според нея природата си знае работата (а и според мен). Хапчета не бих пила. Кафето действа леко дехидратиращо и каточели малко намалява слюноотделянето. Искаше ми се да разбера причината за това, за да търся евентуално някое безобидно "спасение", но уви - в никой БГ или английски сайт не пише нищо. Хормонално ли е, с храна ли е свързано... никаква идея нямам  ooooh!

Лелеее, тези залъгалки - винаги съм мразила да видя бебе с такава, а и аз дадох на моето, та я дъвка чак до 2-годишен. Обаче сега пак бих дала  Embarassed Не се притеснявам за отказването - нашата я загубихме на едно море и в цял Несебър не можах да намеря същата (каучуковата на Chicco). Реших,ч е това е краят - 2 нощи помрънка и на третата забрави. Пръстче е много по-лошо  Praynig Praynig Praynig Сред чужденците виждам страшно много големи деца с "биби"  Rolling Eyes

Змейче, щом не ти е трудно, на мен ми е по-добре ти да ми поръчваш  Hug Не знам дали с Ивон видяхте поста ми за третата сливица - с две думи - детето е осезаемо по-добре от ваденето и.

В болницата не трябва много багаж, з'то те местят насам-натам. Моят беше 1 сакче Wink

# 591
... Чудех се, когато четях списъка за болницата за майката и бебето... сигурно с бая багаж ще се понесем.  С по 2 сака Crazy Ужас направо!

Не е нужно всичко да се мъкне наведнъж, още повече, че в Шейново, специално, те оставят сама с корема да си пренасяш сака.  Rolling Eyes Например, консумативите за бебето + нещата за изписването, могат да се донесат от таткото по-късно. Не се шашкайте отсега.  Hug

В този списък, обаче, липсва разтвор за промивки, който е задължителен за добра хигиена след вагинално раждане. След всяко ходене до тоалетна трябва да си правите промивка (лайка и май още нещо имаше) докато ви свършат лохиите. Не е шега работа, може да стане опасно замърсяване. Ако имате шевове и чувствате болка, придръпване или дискомфорт, имаше едно спрейче, което сега не се сещам как се казваше и върши чудесна работа.

# 592
В нашия град сградата е от преди 100 години. Асансьора е един такъв открит, с въжета и отстрани с мрежа. На него се возят само докторята ама и те рядко го използват. И ако все пак се качат се чува из коридори едно зловещо бавно скърцане. Като ми се е налагало да влизам за няколко дена по време на предишните ми бремености си спомням, че близките почти не  ги пускат, а всички момичета слизат до входа и в една стая 3 на 3метра се провеждат свижданията и се предава багаж и храна. Абсолютен кошмар  Whistling  Tired

# 593
... Чудех се, когато четях списъка за болницата за майката и бебето... сигурно с бая багаж ще се понесем.  С по 2 сака Crazy Ужас направо!

Не е нужно всичко да се мъкне наведнъж, още повече, че в Шейново, специално, те оставят сама с корема да си пренасяш сака.  Rolling Eyes Например, консумативите за бебето + нещата за изписването, могат да се донесат от таткото по-късно. Не се шашкайте отсега.  Hug

В този списък, обаче, липсва разтвор за промивки, който е задължителен за добра хигиена след вагинално раждане. След всяко ходене до тоалетна трябва да си правите промивка (лайка и май още нещо имаше) докато ви свършат лохиите. Не е шега работа, може да стане опасно замърсяване. Ако имате шевове и чувствате болка, придръпване или дискомфорт, имаше едно спрейче, което сега не се сещам как се казваше и върши чудесна работа.
Смрадлика също(разтвор според указанията на опаковката), а спреят се казва Бивацин. Аз искам само да добавя, че има едни гащи за еднократна употреба на Кампол мисля, че бяха - аз изкарах в болницата с тях и бях много доволна, освен това ползвах едни превръзки, които изглеждат като памперси беж ушичките и също много добра работа ми свършиха. В Шейново искат прибори за хранене и чаша, преди може и да не са искали newsm78. Минералната вода в началото е добре да е в малки бутилчици - по-удобно е, особено веднага след раждането, като ви преместят в стаята - поне на мен 2 часа не ми даваха да ставам и ми беше по-лесно с малко шише
Аник, мен ме настаниха в една стая с родилка от същия ден и с такава от преди 2 дни, а след това настаниха едно друго момиче при нас - егати как се променят нещата. Явно голям отбор за Шейново се заформя!

# 594
  • София
Аз бях с 2 чанти в родилното... Половината неща въобще не съм ползвала, само дето събираха място. Сега мисля да съм по-скромна, но съм решила да си взема мой чаршаф. Не знам как ще е положението след ремонта в Окръжна, но преди чаршафите не бяха особено "опретни". Една лекарка ме видя, че кърмя Марти легнала и ми каза, че не било хигиенично в тия техните чаршафи... Та сега мисля да си взема мой и да им демонстрирам удобство на кърменето в легнала поза  Sunglasses

А и щях да забравя нещо: много от нещата за бебето може да ги оставите за подаръци от роднини и приятели. На нас леглото ни го купиха бабите и дядото, количката и столчето за кола ни ги подариха приятели, от работа ми подариха стол за хранене и активна гимнастика, редовно се подаряват и доста дрешки...

# 595
А какво ще кажете за дрешки за бебето след като се роди?! В тази болница в която родих дъщеря ми не ми позволиха да си внеса бебешки дрешки ,а я облякоха в отвратително бяло нападобяващо на гащеризонче нещо!Било стерилно! Е добре точно след два дни като ни изписаха и започнах да си го обличам детето в нормални си дрешки да не би да се е инфектирало от нещо?! Не мога да ги разбера тия неща! Shocked А пък в болницата в която ще раждам живот и здраве този път ги повиват бебетата още като в средновековието! #Crazy

# 596
  • Пловдив
За храната след раждането - който е със секцио пък изобщо не дават да се храни до 3-ия ден поне. И течности не можех да пия да около 36 часа след раждането...  Tired

Аник,, видях за третата сливица и много ти благодаря   bouquet Аз все пак ще изчакам до ранна пролет, пък дано по чудо се разминем...

Оф, счупих се да готвя днес - не мога да смогна на голевия Змей и на мен пуууу. .. А дори още не съм почнала кекса за утрешната кърмаческа среща  chef

# 597
здравейте и от мен, леле докато ви изчета.

аз много от нещата за бебето , ще взема от сестра ми, тя има  и дрешки и креватче, добре че поне не са всички розови на моята племенница, а и моята сестра изкара и без бейбифон , и без стерилизатор , стерилизираше в вряща вода, и аз от началото мислех всичко да купя, но сега като ви чета се замислям....

# 598
elix, добре дошла и лека бременност Hug

# 599
Привет момичета, мен днес нещо ме мързи да пиша и само ви чета.
Нещо ми е едно такова смотано, единствено ме радва мисълта че е петък и следват два дни почивка  Grinning

Я да ви питам, че с Гугъла не открих инфо, може ли по време на бременност да се използва интимен гел от рода на Глайтгелен ?
На нас нали ни беше забранен секса зареди прокървяването и сега ме е страх даже да пробваме.  Искам като се престраша да ползваме и гела.
Също да питам и другите момичето които прокървиха в началото като мен ,вие възвърнахте ли си вече нормалният полов живот или като мен ви е страх ?

Общи условия

Активация на акаунт