Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 029
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и добре дошла на новата мама, да е здрава и едно хубаво бебче й пожелавам. Hug
За киселините ранитидин, има го в БГ, а аз тук пия сироп, казва се Гавискон. Много съм доволна, след взимането няма и следа от киселините. Освен това има и Талцид, но незнам колко е добър. За Гавискона гаранция. Hug
ТИНК, много се радвам за бебе НИя, да ти е жива и здрава. Praynig

# 151
  • Сред обкръжението
Довиждане, мамита! Tired

# 152
  • София
Здравейте момичета,

Честито на узналите пола на бебетата, добре дошли на новите мами.

Като говорим за Коледа, ето малко смях с участието на Дядо Коледа:

.::Писма до Дядо Коледа и неговите отговори::.

Скъпи Дядо Коледа,
вече три години ти искам едно пожарникарско камионче. Моля те таз година, донеси ми едно пожарникарско камионче.

Скъпо дете,
упоритостта ти ме дразни, тази нова година докато спиш, щи запала къщата така ше получиш не един, а всички пожарникарски камиони от твоя и близките градове.

Скъпи Дядо Коледа,
тази година бях много послушна... единственото нещо, за което те моля тази година, е да има мир в целия свят.

Скъпо дете,
pодителите ти пушат марихуана, нали?

Зкъби дято голета,
бих искал а имам нофа телевизииска игра.

Зкъбо тете,
зпорет мен етин букафар ше свърши по топра рапота.

Скъпи Дядо Коледа,
много бих искал тази година да направиш така, че мама и тате отново да се върнат заедно... татко много ми липсва.

Скъпо дете,
какво искаш от мен, да разваля отношенията между татко ти и неговата секретарка, ли?

Скъпи Дядо Коледа,
искам колело, видео игра, куче или котка, едно пони и бас китара!

Скъпо дете,
а какво ще кажеш за един шамар?

Скъпи Дядо Коледа,
оставих ти бисквитки и чаша прясно мляко под елхата... и моркови за еленчетата... с много обич...

Скъпо дете,
всяка година след като ти пия от млякото не мога да изляза по два часа от тоалетната, а морковите ти правят така, че елените да ми пърдят в лицето докато летят. Ако си си намислила да ми се подмазваш, остави една бутилка от виното на дядо ти, една пура и накарай мама да си сложи гащичките, които шефът и подари миналата година

hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 153
ПЕТЯЯ,  Joy Joy Joy Joy Joy

# 154
  • Пловдив
Tink, браво за добрите новини и името, което сте избрали е едно от любимите ми Hug
Добре дошли на новите мамчета   bouquet Лека бременност и пухкави бебчета Heart Eyes
И аз да помоля за малко стиснати палчета, че довечера съм на ЖК Praynig

# 155
Петяя, направо ми разби илюзиите за добрия белобрад старец  Joy Joy Joy
Момичета, ще си купувате ли някаква литература за отглеждането на бебоците?Аз гледам тази http://kibea.net/bg/catalog/luksozni-izdaniya/kniga-za-maikata-i-bebeto , но не съм я разглеждала на живо.Гледам, че в този сайт, ако се поръчат 2 втората е на половин цена и ако някой се заинтересува и мисли, че е хубава книгата може да се комбинираме.Също си мислех за на д-р Спок и продължението на Какво да очакваш, когато очакваш-Какво те чака през първата година на детето или нещо такова и продължение има за втората и третата годинка.Вие насочили ли сте се към някоя?Също мамите, които имат вече дечица предполагам имат някакви впечатления и биха могли да препоръчат нещо
Цецинка, стискаме палчета

# 156
  • София
Цецинка, стискам палци.
Добре дошли на новите мами   bouquet
Тинк, ЧЕСТИТИ РОЗОВИ ГАЩИ. Името наистина е много хубаво, а с него ли има проблем с транскрипцията?
Относно количките на Чиполино тук в БГ всяка втора е такава. Имам много добри отзиви от тях, имам 3 познати, които ги използват 3 години и ще ги продават, защото още са здрави, освен това са с най-добрия дизайн за цената си. Аз самата съм си избрала такава, защото не ми се дават 1000 лв. за количка.

# 157
Meg_H, bobita_25, добре дошли!  Hug

Tink, честити розови гащи!

tincheto - за пътуването трябва да решиш сама, в зависимост от това как се чувстваш. При бременността с дъщеря ми пътувах до последно без никакъв проблем. Със сина ми имах контракции от 4-тия месец и последно пътувах в 5-тия месец, като едвам издържах - пиех непрекъснато но-шпа и магнезий - имах чувството, че няма да устискам.
Сега пътувах и миналата, и тази седмица, но честно казано мисля да ми е за последно преди раждането. Вчера като се прибрахме едвам ходех - имах чувството, че някой дълго време ме е блъскал в корема (не че не е вярно де). Нямам контракции и болки, но се чувствах страшно уморена и изтощена от това друсане. То пътищата ни да бяха като пътища, а то... дори и на магистралата има участъци, които са ужасно неравни.

Относно карнавала - традицията е от години. Изключително весело и забавно е - много различни костюми, смях, веселба. Но е доста шумно и задимено. На мен това не ми пречи, но го казвам, за да се има предвид. 

Ето и малко снимки (които открих) - от 2005 г., 2006 г. (ако не се лъжа), 2007 г., 2008 г.

# 158
Петяя, направо ми разби илюзиите за добрия белобрад старец  Joy Joy Joy
Момичета, ще си купувате ли някаква литература за отглеждането на бебоците?Аз гледам тази http://kibea.net/bg/catalog/luksozni-izdaniya/kniga-za-maikata-i-bebeto , но не съм я разглеждала на живо.Гледам, че в този сайт, ако се поръчат 2 втората е на половин цена и ако някой се заинтересува и мисли, че е хубава книгата може да се комбинираме.Също си мислех за на д-р Спок и продължението на Какво да очакваш, когато очакваш-Какво те чака през първата година на детето или нещо такова и продължение има за втората и третата годинка.Вие насочили ли сте се към някоя?Също мамите, които имат вече дечица предполагам имат някакви впечатления и биха могли да препоръчат нещо
Цецинка, стискаме палчета

Привет и от мен!

Tincheto, аз имам тази книга и мисля, че е съдържа интересна информация, макар че и аз нямам опит в отглеждането на дете, за да коментирам доколко е полезна. Все пак мисля, че има какво да се научи.

Аз за съжаление ще пазя леглото следващите седмици, защото в събота паднах много нелепо и се оказа, че съм си счупила костици на едното ходило. Добре, че няма по-сериозни последствия! Стискайте палци бързо да се оправя. Аз също стискам палци на всички, които имат нужда!

# 159
Тинк, ЧЕСТИТИ РОЗОВИ ГАЩИ. Името наистина е много хубаво, а с него ли има проблем с транскрипцията?

Да да с него имаме проблем. По официалната транскрипция трябва на латиница да се пише  Niya, а ние искаме да се пише Nia. Дано да успеем да се преборим.

За количката която аз си избрах прочетох ужасни коментари тук във форума, ето виж - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289563.0
Ти кой модел си харесала? Аз много харесах този Джема 3 в 1, но ето на, че много лоши отзиви чета за летния кош...

# 160
  • София

За количката която аз си избрах прочетох ужасни коментари тук във форума, ето виж - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289563.0
Ти кой модел си харесала? Аз много харесах този Джема 3 в 1, но ето на, че много лоши отзиви чета за летния кош...

Момичета, и аз си харесах Джема 3 в 1, ама сега като прочетох отзивите......не знам  newsm78 newsm78.

# 161
  • Burgas
Добре дошли на новите мамите.

# 162
Tink, честита ти розовелка  Hug  Hug

tincheto, аз също мисля задължително да си взема др Спок и тази книга, към която си дала линк също ми изглежда ок, така че може и нея да си взема.

някой гледал ли е прогнозите за времето за началото на декември?? мисля да отскоча на гости на мама за 1 седмица и мнооого се изкушавам да си взема кучовците, ама ако е лошо времето по-добре да ги оставя вкъщи...  newsm78

# 163
Tink, честита ти розовелка  Hug  Hug

tincheto, аз също мисля задължително да си взема др Спок и тази книга, към която си дала линк също ми изглежда ок, така че може и нея да си взема.

някой гледал ли е прогнозите за времето за началото на декември?? мисля да отскоча на гости на мама за 1 седмица и мнооого се изкушавам да си взема кучовците, ама ако е лошо времето по-добре да ги оставя вкъщи...  newsm78

Рика, ако наистина имаш голямо желание да си купуваш книгата на Спок - ще ти я подаря на драго сърце. Аз съм сигурна че няма да гледа детето си с нея. Според мен има абсурдни неща в нея и както обичам да казвам " когато доктор Спок стане майка , тогава може и да си помисля да чуя някой негов съвет, но пак не е сигурна че ще го приема" Просто неговите методи за мен са абсурдни. Пиши на ЛС, ще ти я там когато кажеш, но не приемай за честа монета твърденията му, лично мнение

# 164
Bobita_25, Meg_H , добре дошли мамчета  Hug леки оставащи месеци до финала пожелавам  Laughing
Тинк , честито момиченце Ния . Името е много хубавко имам добра приятлка , която се казва така  Laughing
Петя , спуках се от смях бе жена , а беба лудна в корема на мама  Laughing дано не е разбрало детето на какво се хиля , че инак няма да прати ни едно писмо на Дядо Коледа  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт