Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 014
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
КАРАМЕЛ, дано оттук нататък всичко да е наред. Hug Praynig baby_neutral

# 331
карамелче Hug-стискам палци да не се налага да си стягаш багажчето и да сте добре с бебето-наистина почиваи повечко сега има още малко време ще изтърпим в името не малкото съшество-а моите вшечатления за теб са ми че си много силна жена и ще се пребориш със всички неприятни усещаня Heart Eyes

рика Hug,същото е при нас,таткото работи презнощтта и се прибира сутрин към 5,6.ние съшо бяхме решили за кошарка но по пшрепоръка на сестра ми няма да си взимаме,това разбира се е нашето мнение,но те в америка си бяха взели и каза че към 3,4 месец е трябвало да слагат отдолу някакви дъски за да не пропадне бебето защото е много нестабилно и за по сигурно ще си вземем направо от дървенките-те имат и шкавчета,така или иначе няма толкова място за мн шкавчета,та всичко да е по компактно.

като ида на док ще ви докладвам какво са ми казали и дано не е нищо сериозно

# 332
ДАРИДА  newsm44, но се пази. Praynig baby_neutral

# 333
Ето ме и мен .... днес бях при док, имам гъбички .... лоша работа .... Предписа ми промивки със сода и вагинални таблети .... Толкова ме е страх да не направя нещо на бебо ....офффф

# 334
Darida браво за хубавите новини! Само да не тругнеш да търчищ сега по цял ден! Разходки, но умерено!  Hug

Карамел, почивка явно му е майката при тебе. Стискам палчета кистата да си  кротува!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

tanu-to
хич не се притеснявай за гъбичките! 80% от бременните си развиват такива по някое време на бремеността, съвсем нормално е, защото поради хормоните на бремеността се променя флората... Ще ги преборите, а за бебо няма страшно!

Момичета. аз искам да ви питам по повод традициите за кръстниците. Идея си нямам как и какво се прави, но като питам мойта приятелка, която искам да ми е кръстница на детето трябва ли нещо по-специално така да правя както например като се искат кумовете? Може да ми е глупав въпроса, но съм много боса в тия народни обичаи/ритуали...

# 335
tanu_to лекарят какво ти каза аз мисля, че нищо не може да му направиш ако ги изчистиш преди да се родят.А не ти ли правиха такива изследвания в началото на бременността те не са ли задължителни?
 newsm78

# 336
Tink и ние мислихме за кръстници вече.Първо искахме да е моята най-добра приятелка,но сега се чудя да ли да не я "пазя" за второто ако е момиче.А за момченцето-кръстник?
Иначе не вярвам да има "ритуал" но аз бих и занесла нещо малко,сла.дко...тип сувенир.

newsm32

# 337
тану_то аз досега 3 пъти поне съм лекувала гъбички,не ми се беше случвало преди да забременея,няма нищо страшно за бебо както каза янинчето преди да си родила да ги изчистиш.

тинк ако правилно съм разбрала въпроса ти незнам къде ще го кръщаваш,мога да ти кажа моята сестра преди няколко месеца кръщава племенника и кръстници му бяха неината приятелка и мъжа и а не кумовете,та ако искаш мога да ти кажа г.д в какво се състоеше кръщенето

# 338
Благодаря ви момичета за бързите отговори!

Ения аз друго имах предвид. Нали при кумове се ходи с кокошка ли беше с какво ли, по традиция... не че това се спазва вече , ние това не сме го правили... та затова питах дали за кръстници на детето пак има някаква традиция, а не дали кръстниците трябва да са кумовете... Охх не знам дали го обяснявам правилно...  ooooh!

# 339
Tink благодаря ...  Hug
относно кръстниците на детето, моя съвет е да изчакаш Заговезни и по-точно Сирни Заговезни, когато се ходи при кръстици. Тогава можеш да вземеш каквото искаш за ядене (можеш да включиш и традиционните неща, за които ще намериш инфо в нета) и да отидете да ги поканите да станат кръстиници на вашето бебче (между другото поздравления за избора на име!).

# 340
Благодаря, радвам се че толкова от вас харесаха нашето име! А кога е сирни заговезни?  Blush

# 341
Darida, честито, прекрасни новини! Пази се обаче!

Карамел`, пази се възможно най-много. Стискам палци да не се налага да стягаш багажа за болница.
За имената - на мен Ангел ми харесва повече от Ангелин. Задължително ли е да е производно на Ангел? Примерно аз много харесвам Адриан или подобното Андриан. То не е случайно де - брат ми е Адриан и на него е кръстена и щерката.

Аз този път съм страшно затруднена с имената. Просто не мога да се спра на име. И не, че с Tatti сме на различно мнение - и двамата не можем да се спрем на име фаворит. Засега се колебая между Дарина, Карина и Катерина, но... още не сме решили.

rika, направо ти завиждам. Аз от втория месец съм с дрехи за бременни, а коремът ми е доста голям. Все ме питат дали не са близнаци, а и все се изненадват като разберат, че съм едва в 6-тия месец.

По отношение на креватчетата аз съм твърдо ЗА дървените кошари. Имаме и сгъваема и сме я ползвали за вилата, за морето и за пътувания, но определено смятам, че е по-неудобна от дървените кошарки. В началните месеци синът ми спа в такава кошарка. Беше на 8-9 месеца, когато го преместихме в дървената. В момента, в който го сложихме в дървената кошара, той се хвана за решетките и се изправи сам. Това беше невъзможно в сгъваемата, която е с мрежи отстрани.
Има и още нещо. Сгъваемите кошарки са с второ ниво горе, което поне според мен не е особено стабилно и удобно, когато детето стане на 4-5-6 месеца. Долното ниво пък поне за мен е доста ниско и неудобно - както за мен, така и за детето.

Tink, Сирни Заговезни са с плаваща дата. За 2010 г. е на 9-ти март.

# 342
ааа тинк извинявам се,наистина не съм те разбрала-за това вече незнам,но съм сигурна че има мами които са запознатио с този въпрос и могат да ти отговорят.незнам сестра ми как са го правили това с поканата
 ooooh!още веднъж се извинявам Blush

мамма подкрепям мнението ти както по горе и аз се опитах да обесня моето Peace

# 343
КАКВО ЧУВСТВАТЕ КОГАТО ИМАТЕ ГЪБИЧКИ? МАЙ СЪРБИ. ИМА ЛИ ТЕЧЕНИЕ И КАКВО Е ТО?АЗ ИМАМ ЕДНО ТАКОВА МОКРО, НО ВСЕ СИ МИСЛЯ, ЧЕ Е УРИНА. ИЗВИНЕТЕ МЕ. МОЖЕ ЛИ ДА Е УРИНА НАИСТИНА СЕГА СЕ ЗАМИСЛЯМ. Thinking В КНИГИТЕ ПИШЕ, ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ЛЕКО ИЗПУСКАНЕ, ИМАЙКИ ПРЕДВИД, ЧЕ ЕДНОТО БЕБЧЕ МИ Е НИСКО ДОЛУ И ВСЕ МИ РИТА В ПИКОЧНИЯ МЕХУР. newsm78

# 344
Челси, много ли е? От гъбички може да ти е леко мокро, но обикновено сърби и често се зачервява там. Може да е бяло или бяло-жълтеникаво на цвят, обикновено има по-плътна консистенция от урина. Ако ти е възпалено, пробвай да се намажеш с кисело мляко и виж облекчава ли ти там кожата.
Но по принцип влагалищния секрет при бременност се усилва и е бистър, така че най-вероятно е това, то е нормално. Но ако се чудиш урина ли е, тогава провери какво точно капе. На теория може да са и околоплодни води, но най-вероятно просто си е секрет. Урината има мирис, а гъбичките нямат.

Общи условия

Активация на акаунт