Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 023
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
Много ми благодаря, момичета  Hug
Явно наистина трябва да почивам.Аз все се мъча да се движа, че нали е добре за бременните, но явно не се отразява на всяка бременна по един и същ начин.
Mamma реших да е производно на Ангел, защото исках хем да е на баща ми, хем на Архангел Михаил.
Иначе много харесвам Андриан аз...направо съм влюбена в името.
Tink ние, тоест мъжа ми миналата година беше кръстник на детето на нашите кумове, но нищо специално нямаше като ни канеха.Иначе като ни канеха за кумове имаше пиле, баница, вино...все такива неща.
4elsy аз съм чела, че е нормално, ама все ми се струва, че ако е течение ще го усетиш че си е.

# 346
КАРАМЕЛ и КАРМЕН, благодаря за отговора ви.   bouquet Еми то не е много, но го има. Понеже често ходя до тоалетната може и да не се събира достатъчно. Чела съм, че може да е секрет от шийката. Ако са околоплодни води, опасно ли е?

# 347
4elsi и на мен се оказа, че ми се е увеличила кандидата, но нямах сърбежи и парения изобщо. Просто течението си промени цвета и от бяло стана леко зеленикаво и аз веднага казах на доки. Вече ги изчистихме гадните гъби, слава богу (е, може пак да се появят)...

# 348
Ако са околоплодни води, трябва да се провери от доктор. Явно не е много, както го обясняваш, сигурно не е нищо такова. Сетих се, защото онова същото момиче с болките във ставите точно по тази причина беше отишла в болницата, защото имаше изтичане на води. Но й беше спряло. Не се страхувай, това е само на теория. Четох, че може да се случи преди раждане, а онова момиче беше в края на 8 месец. При теб е рано за такова нещо, но ако те притиска много, трябва сигурно да питаш акушерката утре просто за да си сигурна. Ако е малко, както го обясняваш, сигурно си е просто секрет.  Hug

# 349
КАРМЕН„ ТИНК  Hug
Я АЗ ДА ПИТАМ ВАС ЗА СЕДМИЦИТЕ СЕГА, ЧЕ ВИЕ СТЕ ПО ДРУГИ СТАНДАРТИ. АКО ВИ Е УДОБНО ДА МИ ОТГОВОРИТЕ НА СЛЕДНИЯ ВЪПРОС- ЛЕНТИЧКАТА МИ Е  24 Г.С.+5 ТОВА ОЗНАЧАВА ЛИ, ЧЕ СЪМ В 25 СЕДМИЦА? НЕЗНАМ ДАЛИ ГО ОБЯСНИХ ПРАВИЛНО. ЕДНА МАМА ДНЕС БЕШЕ С ЛЕНТИЧКА 26+1 И КАЗА, ЧЕ ВЛИЗА В 27 СЕДМИЦА. ВИЕ КАК СИ ГИ СМЯТАТЕ?

Последна редакция: вт, 24 ное 2009, 23:29 от 4elsy

# 350
4elsy, 24 г.с. + 4, значи, че си в 25 седмица. 26 г.с. + 1 си е 27 седмица.
Това е като с годините. Например аз сега навърших 33 и карам 34-тата си година. Така и със седмиците - имаш 24 навършени седмици и си в 25-тата.

П.П. Моля те, не пиши само с главни букви. В писмената комуникация това се счита за груб тон и крещене.

# 351
Да, точно е. Номерът на седмиците е броят на завършените седмици. Аз днес съм на 24 седмици и 1 ден, значи имам навършени 24 седмици и съм на първия ден от 25-тата.

# 352
БЛАГОДАРЯ ВИ, МАМИТА. НЕ МИ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ, ЧЕ ДНЕС ВЕЧЕ 3 ПИТАМ. НО ЗА МЕН ВСЕКИ ДЕН ИМА ЗНАЧЕНИЕ, БРОЯ БУКВАЛНО ЧАСОВЕТЕ. МНОГО МЕ Е СТРАХ ЗА МОИТЕ БЕБЕНЦА И ИСКАМ ДА ДОСТИГНА ПО-БЪРЗО СЕДМИЦИТЕ, КОГАТО ДАЖЕ И ПРЕЖДЕВРЕМЕННО РОДЕНИ ЩЕ СА ВЪН ОТ ОПАСНОСТ. ОПИТВАМ СЕ ДА СЪМ ПОЗИТИВНА, НО ИСТИНАТА Е, ЧЕ СЕ СТРАХУВАМ. Praynig baby_neutral Praynig baby_neutral

# 353
Ако си станала на 24 седмици в неделя, то като започнеш 25-тата седмица, дните вървят така:
24 +1 е понеделник
24 +2 е вторник
24 +3 е сряда
24 +4 е четвъртък
24 +5 е петък
24 +6 е събота
В неделя ставаш на 25 навършени седмици, и всичко почва отначало.

# 354
А аз четох тук в една книжка, че вече в 24-25-та седмица бебето става "viable" - тоест, ако се роди сега, може със специални грижи да бъде добре. За близнаци не знам дали са същия брой седмици  newsm78 Ще изкараш всичко добре. Трябва да си представяш само позитивни неща   bouquet

# 355
Мами,
искам да Ви пожелая лека нощ  newsm46

Карамелче, радвам се много, че нещата при теб са наред  Hug Почивай повече и се пази! И стискам палци гадната киста да не те тормози!

Относно гъбичките - аз от два дни имам по-силно течение, което стана и с жълт цвят. Днес казах на док и пуснахме микробиология - тя ми е втората от началото на бременността. При първата всичко беше ок, но както каза Тинк по време на бременността има възможност да се появят.

Челси, и моя съвет е утре да споделиш на прегледа и не се притеснявай - всичко ще е наред  Hug

Мамма,  благодарим за съветите  Hug и аз съм се насочила към дървено креватче за бебо. А списъка е супер!

Нашия бебо си има стая, но ще се настани в нея живот и здраве след няколко години. Като се роди ще си живее при нас - в спалнята, за да ми е по-удобно и по-спокойно. Така че и ние ще пазаруваме само креватче от обзавеждането.

Много се поотплеснах, но ако знаете колко съм щастлива, и какъв камък ми падна от сърцето...  Hug

Лека нощ!   newsm46

# 356
БЛАГОДАРЯ ВИ, МАМИТА. НЕ МИ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ, ЧЕ ДНЕС ВЕЧЕ 3 ПИТАМ. НО ЗА МЕН ВСЕКИ ДЕН ИМА ЗНАЧЕНИЕ, БРОЯ БУКВАЛНО ЧАСОВЕТЕ. МНОГО МЕ Е СТРАХ ЗА МОИТЕ БЕБЕНЦА И ИСКАМ ДА ДОСТИГНА ПО-БЪРЗО СЕДМИЦИТЕ, КОГАТО ДАЖЕ И ПРЕЖДЕВРЕМЕННО РОДЕНИ ЩЕ СА ВЪН ОТ ОПАСНОСТ. ОПИТВАМ СЕ ДА СЪМ ПОЗИТИВНА, НО ИСТИНАТА Е, ЧЕ СЕ СТРАХУВАМ. Praynig baby_neutral Praynig baby_neutral

Челси,   Naughty Веднага ги изгони тези мисли, мила  Hug Всичко ще бъде наред и ще си родиш две здрави мишлета точно, когато трябва и когато им е времето!
Много целувки на коремчето   love001

# 357
Скъпи мамита, благодаря ви много.  bouquet  МАММА, чак сега чета малките букви. Извинете, че пиша с големи букви. Изобщо не подозирах, че това тук не е прието. А сега лека ви нощ newsm46

# 358
4elsy, няма за какво да се извиняваш  Hug
Не съм искала да прозвучи като забележка. Извинявай.
Написах го, за да го имаш предвид, тъй като е глобално правило в писмената комуникация и някъде другаде (не говоря за тук в темичката ни) може да те разберат погрешно или да не приемат с добро око думите ти - често се случва.

# 359
момичета аз пак не спя,нощтна птица съм все още.
да ви кажа от няколко дена ил;и по точно от една две седмици усещам бебо незнам как е застанал точно,но си е харесало ниско долу кокалчето ми от лявата страна и все там ме ръчка и немога да спя на лявата страна колкото и да ми се иска.
освен това незнам вашите,но моя бебок доста често го улавям да хълца,много странно чуство,в смисъл чудя се защо толкова често хълца newsm78

ох и един по деликатен въпрос не точно въпрос а само да ви споделя,че на кои друг да кажа-незнам за вас ама на мен тези почти 7 месеца без никакъв секс ми се отразиха много на сънищата и все почесто започвам да сънувам.....и имам чуството дори че получавам оргазъм,толкова ми е реално #Crazy,не ми се смеите само,ама сигурно това моито си е смешно.
надявам се сега да см,е излекували гъбите и милото да не го е страх,та да наваксаме малко,поне малко
ами хаиде аз да лягам,а някои от вас следмалко ще стават

така че ДОБРО УТРО- Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт