Полът вече го разбираме, МАРТенските имена подбираме (25)

• 20 340
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  • До хладилника, който обичам
Въпросите ми са:
1. Кой е най-добрият начин за подготовка на плоски/хлътнали зърна за кърмене - има ли нещо допълнително, което да направя, или просто с крем след раждането, както всички други мами с нормални зърна?

2. Добра идея ли е да ползвам помпичка и ще работи ли добре на моите зърна? Още не съм си купила такава, но имам намерение да го направя скоро. Разбрах, че има различни накрайници за гърдата. Как да разбера кой накрайник е най-подходящ за мен?

3. Може ли да се ползват силиконови зърна или в моя случай няма да може?

1. Най-напред, сигурно ли е, че зърната са плоски/хлътнали? Ако да, има една Техника на Хофман, за която няма доказателства, че е 100% успешна, но при всички случаи си струва да се опита.

2. Може да се ползва помпа - също както и при кърмене, зърното в крайна сметка е просто точка, от която изтича млякото - за да суче бебето, поема 2-3 см от ареолата, а не конкретно зърното, и с дъвкателни движения суче млякото от 'резервоарчетата', които се намират под повърхността. Накрайник се избира според големината на зърното Simple Smile

3. Може, но по-добре е да се ползват при нужда, а не 'за всеки случай'.

Въпросът ми е - този режим на кърмене в Шейново би ли могъл да ми обърка кърменето? Нужно ли е да цедя през нощта и през деня между кърменията? Вярно е, че става въпрос за три дни, но мен и тези три дни ме притесняват и си чертая някакви черни схеми. Въпреки всичко ще направя всичко възможно да ги убедя да ми оставят бебето, но от сега съм почти сигурна, че няма да успея...
Е, не чертай толкова черно бъдеще... може всичко да протече добре. По-вероятно е да няма нужда от изцеждане, преди да е слязло млякото, а ако има начин да кърмиш бебето по-често от на 3 часа, още по-добре.
Може би и да успееш да ги убедиш за нощното хранене, сигурно зависи на кого ще попаднеш Simple Smile

В темата ще надзърта и ще помага и Else  Grinning
Всички сме с различен график и задачи, затова някой път отговор може да се бави или да е неволно пропуснат - ако се забави повече, подсетете  Simple Smile

# 676
# 677
  • Burgas
БУ благодаря   bouquet

# 678
Момичета,спешно ми трябва помощ! Предложете подходящ/и не много скъп подарък за 2 годишно дете  Praynig Следобед ще ходя да купувам нещо ,а идея си нямам.Щеше ми се някоя книжка,обаче майката до сега НИКОГА е му е чела,да не говорим,че детето не е държало книжка в ръка и ми се иска това да е първата...но съм в чуденка все пак.

# 679

1. Най-напред, сигурно ли е, че зърната са плоски/хлътнали? Ако да, има една Техника на Хофман, за която няма доказателства, че е 100% успешна, но при всички случаи си струва да се опита.

2. Може да се ползва помпа - също както и при кърмене, зърното в крайна сметка е просто точка, от която изтича млякото - за да суче бебето, поема 2-3 см от ареолата, а не конкретно зърното, и с дъвкателни движения суче млякото от 'резервоарчетата', които се намират под повърхността. Накрайник се избира според големината на зърното Simple Smile

3. Може, но по-добре е да се ползват при нужда, а не 'за всеки случай'.

Бу, Благодаря много за отговорите!  Hug
Да, дясното ми зърно е хлътнало и стегнато. Често изглежда като дупчица, така е свито, дори без да ми е студено. Като направих теста с пръсти, то не излиза. Като сложа там ниплетата и като го издърпа с вакуум, от едната страна пак не се издърпва достатъчно добре и е много чувствително при такова издърпване. Като махна ниплетата, тъканта от ареолата, която е била в нея, седи като леко издърпана, но самото зърно пак изчезва навътре  Cry Ще пробвам техниката на Хофман да видим дали ще има ефект.

За накрайника на помпата - има ли такива за хлътнали зърна? (извинявам се за глупавия въпрос, но изобщо не ми е ясно)

Как да определя имам ли нужда да ползвам силиконово зърно? Ако бебето не успява да суче нормално ли?

# 680
GodaiVa, не знам какво да те посъветвам. Аз съм много за книжките, но ако не се предизвика някакъв интерес от страна на майката ,то детето няма да и обърне внимание.

Според АГ-то вчера сме в групата на момиченцата, но не смея много да го твърдя, защото той е твърде неубедителен. Ако и на следващия преглед го каже, вече започвам да пазарувам в розово. Иначе ми пусна изследвания, но за резултати ще тръпна до другата седмица.

Много се радвам, че Бу, Елс и Смин ще ни помагат. Голямото ми желание е да кърмя поне 1 година и пред мен има толкова питанки. В тази връзка няма ли издадена книга, която да ни информира за всичко това? Моите зърна са много чувствителни по принцип, а като забременях това чувство се увеличи неистово, дразни ме всеки допир на материя и всяко потъркване, а това мъжът ми да ги пипне е абсурд. Аз самата като си мажа гърдите и избягвам областта около зърната. Възможно ли е това да премине след раждането и със започването на кърмене. (поне така ме успокояват всички)

# 681

Понякога зърното е изцяло или частично по-хлътнало, да, и може да има ефекта, който описваш. Ниплетите са със спорен резултат, имай едно на ум.
Можеш да опиташ още нещо допълнително - сутиен с изрязан връх, така че ареолата и зърното само да са навън. От натиска на самата гърда зърното може да започне полека да изскача само. Някои майки носят гръдни щитове (колектори за кърма) с подобна цел (да не се бърка със силиконови зърна, затова слагам картинка).

Ако 'връзката', която държи зърното хлътнало, е по-къса, може да имаш повишена чувствителност в началото, но пък може и да няма, бебето може да си суче добре...

Няма такъв накрайник Confused Силиконови зърна се ползват при разранени зърна най-често, когато болката е по-интензивна, отколкото майката може да понесе. По-рядко се ползва при по-неоформени зърна.
Вероятно освен да правиш упражненията на Хофман плюс изрязан сутиен/щитове, остава да чакаш март месец и да пробваш, може човечето да си се справя добре така и да няма нужда от допълнителна употреба на силиконови зърна и пр.

# 682
Femme честити ти розовки гащи  Hug .....браво,много се радвам,че девойките напредват  Blush

# 683
Femme  честити ти розовки гащи! Hug Hug Hug

# 684
Бу, много, много ти благодаря за съветите!   bouquet  bouquet  bouquet

# 685
Femme честито и от мен!   stork-girl

Марисса  Hug много благодаря за предложението, много ми стопли душичката! Аз вече поръчах на мама и тя днес-утре ще ми прати от отзи Неокс. Дано помогне...  Praynig

Аз днес ще си тръгна от работа в 13 часа и ще ида да си купя нови ботушки... видях едни миналата седмица дето много ми харесаха, стискайте палци още да има моя номер! Изобщо вече съм с изцяло нов бременен гардероб и ми е голям кеф да си пъча шкембето в новите блузки и панталонки!  hahaha По едно време се бях депресирала, все изглеждах толкова грозно в огледалото, но сега е по добре вече със специалните дрешки за бременелки...  Peace

# 686
Бу, сетих се да питам и още нещо във връзка с наличието на кърма и количеството й при една родилка. Има ли някакъв определящ фактор, примерно наследственост? Примерно, ако майка ми е имала обилно количество кърма, значи ли това, че и аз ще имам?

А имам една приятелка, която ми казва, че не е имала кърма и затова не е кърмила нито едно от двете си деца (едното е родено естествено, другото със секцио). Знае ли се какво причинява липсата на кърма?

# 687
Carmen знам , че питаш Бу , но да ти споделя , че майка ми и сестра ми са доста по едро гърдести от мен ,но и двете са кърмили по малко от мен. Mr. Green

# 688
Около 2 до 3% от жените не правят достатъчно кърма - и това не означава "никаква", а "не достатъчно за цялостно кърмене". Причините са най-често физиологични, като например недостатъчно развити млечни жлези или по-малко жлезиста тъкан. Може да има наследственост в тоя случай. (Нямам предвид размерът на гърдите, това с малките и големите гърди са митове)

По-често срещано при нашите майки е обаче е по-кратко кърмене и ранно отбиване поради късно слагане на гърда след раждането, твърде ранно захранване, кърмене под режим и други стриктни за онова време 'правила', които могат да саботират успешното кърмене. Понеже няма как да се прецени в минало време каква може да е била причината (а и няма смисъл, майките ни са правели най-доброто според познанията, които са имали тогава), просто човек трябва да се опита да се информира възможно най-добре и да се мотивира Simple Smile

# 689
Честито на Фемме и на Диди Hug

Бу, мерси  Hug

Годаива, определено му е време за книжка вече на детето. Преепоръчвам ти тези с картонените страници. Можеш да му вземеш и книжка с пъзели (те също са с картонени страници). Аз на моето дете му взимам предимно книжки на ИК Пан, защото много ми харесват техните илюстрации. Предпочита приказки. Има една(, която и на мен ми е особено любима - три приказки (Снежанка, Червената шапчица,Котаракът в чизми) в една книжка с много красиви картинки ето я. А може и книжка за дядо Коледа - тук

Общи условия

Активация на акаунт