За подрастващото поколение

• 16 428
  • 214
  •   1
Отговори
# 120
Моята самоувереност е продиктувана от факта,че синът ми е на 19г,напълно завършена личност и прекрасен млад човек.Завърши с отличие НТБГ и сега е първокурсник в чуждоезиковия факултет на УНСС.Много е отговорен в отношенията си и много честен.Дали е добре това,ще видим.Надявам се да е.И аз мисля,че за 3 годишно дете е рано да се кажа,че си успял във възпитанието.

# 121
Моята самоувереност е продиктувана от факта,че синът ми е на 19г,напълно завършена личност и прекрасен млад човек.Завърши с отличие НТБГ и сега е първокурсник в чуждоезиковия факултет на УНСС.Много е отговорен в отношенията си и много честен.Дали е добре това,ще видим.Надявам се да е.И аз мисля,че за 3 годишно дете е рано да се кажа,че си успял във възпитанието.

Дано. Аз лично смятам, че на един 19-годишен индивид му е още много, много рано да бъде квалифициран. Образованието е съвсем елементарна част от нечий житейски успех. С което не искам да омаловажа постиженията на сина ти, разбира се.

# 122
  • София
Бояна, стига с тази наука по света. Да говорим конкретно - кой български учен ще остане емблема за настоящото поколение? Кой български творец? След 20 години чии трудове ще влязат в учебник? Не ми допадат тези теории за конспирациите, според които, видиш ли, светът се тресе от напън за напредък, пък медии, талибани и намкой още му пречат. Всяка революционна идея, ново откритие или прогресивно течение са успявали да намерят път към масите, без изключение.
Няма конспирация. Медиите не го правят нарочно. Работила съм това 15 години и аз не съм го правила нарочно- гони си някаква гледаемост, а не само добър вкус. За учените- вярно стига, но зададох въпроса, за да покажа, че не ги знаем, но не, защото ги няма. покрай работата ми съм се срещала с много хора, които са направили значими неща, но не са така популярни, просто, хората се интересуват от други неща.
Имаме и добри млади художници, добри писатели /даже много се нароиха напоследък, а дена от тях  пише и тук/, има и млади учени. Имена ли искаш? /Сериозно питам/ На младото поколение няма да станат емблема, но както казах в началото- масите, млади или не, никога не са се отличавали като сбор от културтрегери. Идолите винаги са бунтари- нормално е. Дори и аз започнах да харесвам музиката на Бринти Спиърс едва след като си обръсна главата и и взеха децата. Mr. Green

# 123
Страх ме е да давам коментари и оценки на днешното поколение. Имам двама сина, които са следващото поколение. Не зная как ще се справя с ролята си на родител, дали ще успея да им втълпя ценностите и нормите, които са ми предадени на мен от моите родители. Знае, че и аз съм имала изцепки  Embarassed Още си спомням възмутеният поглед на една баба в трамвая, докато аз рецитирах текстовете на Хиподил  Embarassed Сега ми изглежда просташко, тогава си мислех, че съм много ефектна. Родителите ми и до днес не знаят за този случаи и не мисля да им споменавам. Надявам се да успея да ги опазя от наркотиците и алкохолизма. Всичко друго минава и заминаваи с времето се осъзнава.

# 124
На 19г много добре е видно що за човек си възпитал,повярвай ми.И не образованието е определящо,а отношението му към задълженията.Това имам впредвид.Освен,че учи,той и работи,обича сестричката си и вчера например й подари една енциклопедия,която му е струвала доста лични спестявания,но тя спомена,че много я иска и на другия ден той я подари.

# 125
stefani6, далеч съм от мисълта да споря с теб за детето ти, но продължавам да твърдя, че елементите на един житейски успех са повече и се простират върху по-голям период от време. Образование, характер, добре, но тепърва следва професионален и социален живот, личен живот и най-важното, родителски. Докато нашите деца не станат родители, проверката на времето е не толкова за нашите възпитателни постижения, колкото за тези на майките и на бащите ни. Говорим за поколения, все пак, не за набори...

# 126
Ама разбира се,че житейската реализация и успех или неуспех тепърва предстоят на нашите деца,но ние,като родители сме до определен момент,от там нататък човек сам поема по определен път.Аз твърдо стоя зад думите си,че такова поведение,като описаното от авторката на темата и употребата на нецензурни думи са далеч от нещата,които съм показвала на моите деца и те също не го правят.Мисълта ми беше за личния пример.Не може едно момиче в трети клас да говори така на свой съученик,че не само в трети и в девети не е редно.

# 127
Според мен картината не е чак толкова апокалиптична. Тепърва ще имаме много добри тесни специалисти, времето го предполага.
Ако не се  лъжа, близо 30 български учени работят по проекта за възпроизвеждане на Големия взрив. Светът се променя, все повече се работи и екипно, големите открития ще се правят съвместно от хора от различни държави.

# 128
Не, сериозно... тва с учените и промяната на света някаква шега ли е? Не говорим ли за псуващи на български невръстни?  Rolling Eyes

# 129
Аз също вярвам в успеха на младото поколение.Познавайки приятелите на децата ми и децата на моите приятелки,с много малки изключения, се надявам нещата в бъдеще да са хубави.Може би имам късмет със средата,в която живеем,може би просото си избирам такова обкръжение и приятели,но не мага да кажа,че видите ли,младежите са пълна отврат.

# 130
Не, сериозно... тва с учените и промяната на света някаква шега ли е? Не говорим ли за псуващи на български невръстни?  Rolling Eyes
Доколкото си спомням в началото говорехме, а после темата премина в опити за анализ какво ще оставим на света - децата ни, ние, предците  и т.н.
И въобще тези странични наблюдения баш в този подфорум, без да се смятаме за реални участници в събитията, някак не правят услуга на ценностите на бъдещето.

# 131
  • София
Не, сериозно... тва с учените и промяната на света някаква шега ли е? Не говорим ли за псуващи на български невръстни?  Rolling Eyes
Нали покрай това се повдигна въпросът кой ще остави следа, кой ще направи нещо значимо и тн. Wink Според мен и псуващите невръстни могат да оставят следа. Свидетел съм на много невероятни метаморфози на буйни тинейджъри канализирали енергията си в градивна посока. Много от известните творци дори не са спирали да бъдат буйни и пак са оставили следа, и то не негативна.

# 132

Аз съм напълно съгласна с теб, но ми се ще да уточня нещо за науката.
Леонардо, Нютон, Менделеев и т.н. са плодове на времена, в които все още хоризонтите са били  много открити. До голяма степен се дължи на наблюдаване на света, анализ, опити и т.н, които в общи линии са били достъпни с подръчни средства и са стрували малко/или нищо.
В момента примерно 97% от научните открития са в сферата на микро-науки, за които скъпата екипировка е номер едно.
Просто няма начин да стоиш под ябълката и да те осени идеята за това какво е влиянието на полиамините в/у ацетилхолинестеразата активност на главен мозък, ако и да си гениален.
Поради тази причина специално в науката нищо няма да дадем като нация, никакво откритие не дебне зад ъгъла.

# 133
Поради тази причина специално в науката нищо няма да дадем като нация, никакво откритие не дебне зад ъгъла.

Искаш да кажеш, че всичко на света е вече открито?  Shocked Плюс това имах предвид локални наследствени процеси, а не световния възход на науката.

# 134
Не, сериозно... тва с учените и промяната на света някаква шега ли е? Не говорим ли за псуващи на български невръстни?
Трябва да си добър, да учиш, да имаш цели...
-> не защото ще отидеш в ада (някой по-горе каза 'не' на религията)
-> не защото е модерно (модерна е чалгата)
-> не защото това е твоят "герой" (твоят герой е action и той стреля и се бие)
Е, тогава защо? Защо на комунистите им бяха нужни лозунгите "петилетката за 4 год.", "българските компоти, най-вкусните компоти", "българските планини зелени"... Не са били толкова глупави, като са търсили положителна мотивация за хората.
"Не прави това, защото - затвор". Или: "прави това, защото... виж какво е постигнал Джон Атанасов"... И от там нататък, мечти различни... но не за силикон.

пп: А освен това, аз бих искал да знам повече за видни български личности... и без това, нямам ни една стабилна причина да бъда... хм - ревностен родолюбец.

Общи условия

Активация на акаунт