Магребски мечти и надежди - 22 тема

• 38 367
  • 713
  •   1
Отговори
# 615
  • по пътеката
привет, малко се позагубих, но не си е проли4ало! мина ,4естито -ти си първата  голяма новина за новата година! дай боже до карая само хубави новини за вси4ки!   bouquet  bouquet  bouquet
и аз искам египет, имам го обещано, но ще си го до4акам явно в някой друг живот! търпеливо едро говедо нали съм!няма зна4ение, толкова снимки видях покрай темите за египет  и снимка .бг,а преди по дискавъри, списание космос и разни документални книги ,4е ве4е имам 4увството,4е  съм се отбила там!нил, мумиите, пирамидките и камилските  истории искам да  имам като спомен, вени, види, ви4и! друго си е да го" пипнеш" с о4и си!
паули, обувките да са ти зор, в къщи на мъжо вси4ката красота ще покажеш! навън по дълга  роба и по стегната да не се отваря! хептен глезените няма да се видят на кокилите! Wink

# 616

Честито Мина  Hug  bouquet
Иска ми се да те поздравя и с една история
Да обичаш въпреки всичко

Мозес Менделсон, дядото на известния немски композитор, в никакъв случай не можел да се нарече красавец. Освен, че бил доста нисък, той имал и уродлива гърбица.

Веднъж Мозес посетил един хамбургски търговец, който имал прекрасна дъщеря на име Фрумти. Мозес безнадеждно се влюбил в нея. На Фрумти обаче, непривлекателния му външен вид подействал отблъскващо.

Когато дошло време да си върви, Мозес все пак събрал нужния кураж и се изкачил по стълбите до стаята й, за да опита за последен път да поговори с нея. Тя била красива като божествено видение, но изпълвала сърцето му с тъга, защото не желаела дори да го погледне. След няколко неуспешни опита да поведе разговор, Мозес срамежливо попитал:

- Вярвате ли, че женитбите се предопределят на небето?

- Да - отговорила му тя, с поглед забит в пода. - А вие?

- Аз също - казал на свой ред той. - Там горе, на небето, при раждането на всяко момче, Бог му съобщава, за кое момиче ще се ожени. Когато се родих, Бог посочи бъдещата ми съпруга, а след това добави:

"Но жена ти ще има гърбица!"

Ужасен от чутото, аз извиках:

"О, Боже, жена с гърбица би било истинска трагедия. Моля те Господи, дай гърбицата на мен, а тя нека бъде красива!"

Тогава Фрумти вдигнала глава и го погледнала в очите, сякаш била развълнувана от някакъв отдавна забравен спомен. Подала ръка на Мозес, а по-късно станала негова предана съпруга...

Мина,Искренно ти пожелавам във Времето Любовтта ви да прерастне в огън,който гори в огнището на домът ви и топли  децата ви  bouquet

# 617
МАРСИ  ДАЛА  Hug  Hug
Добре сте се завърнали след празнична пауза. Всяко отсъствие се чувства   bouquet
Дала чудесна история си разказала. Има върху какво да се замисли човек

# 618
Момичета, много ви благодаря за красивите думи и пожелания! Много мило ми стана от всичко, казано до сега. Чувствам се много щастлива Simple Smile

Далка, мерси за историята. Красива е и поучителна!    Hug

Ники, ние няма да правил голяма сватба. Ще сключим брак в Дания, защото там не се искат толкова документи колкото тук,в Германия, няма да е много романтично...но какво да се прави. После ще се съберем с приятели и ще се почерпим. А като се приберем в България...тогава с българските роднини. В Мароко също, с традиционни дрехи. И двамата сме студенти и нямаме възможности за големи празненства...а и семействата ни не са тука. Иначе все още нямам рокля, трябва да си избера в скоро време. Обаче в момента на главата имам и изпити... уххх  ooooh! иначе хабибито има вече костюм. Много е елегантен, аз го видях и на майка ми го показах.  Blush Но ще пиша как вървят нещата.

Пожелавам ти на тебе, Тес и Марси да успеете през 2010 да осъществите това желание и да идете до Египет. Желая ви го от сърце!  Hug

Аз също имах проблем вчера с форума. Даже за момент си помислих, че може да са спряли достъпа му от чужбина, както направиха със замундата и се ядосах. Ама после се оправи...слава Богу.  Wink

Лека вечер на всички и много прегръдки от  мен!  Hug

# 619
Мина не е важно каква сватба имате а как ще се разбирате и да бъдете щастливи заедно. А пък и я виж колко сватби ще са - в Дания в Бг в Мароко (малки но на много места и се събира една голяма - шегувам сеее  Peace).Завиждам съвсем благородно. Желая ви всичкото щастие на света. Много  Hug от мен

# 620
Мина,не се тревожи за роклята ще я избереш.За моята сватба аз роклята я избрах една седмица преди сватбата и то съвсем случайно.Видях я в едно списание,намерих адреса на магазина отидох и си я взех.И моята сватба беше малка.Както се очертава и следващата ми сватбаще е такава,ама какво да с еправи орисия.Обаче както казва Нки най-важното е да сте щастливи заедно и да се разбирате. Hug Hug Hug Hug
А пък аз съ бясна ама много бясна,омръзна ми някакъв си там да трови живота на мойто хабиби.Цялата история е,че директора на мойто момче е един заядливец и си имат някаква стара вражда задето се скарали и моя го фраснал.То вярно,че моя пали от нищо,ама и оня не спира да се заяжда на всичкото отгоре предния път като бях там мойто момче нали се разболя и неможеше да ходи на работа.И аз като се прибрах и тои си отиде в тях и не работи 2 месеца.Естестжено се е обадил и т.н. Да обаче неговия директор решил да трови с лъжи шефа на фирмата разправял,че хабиби не е ходил на работа и лъже,4е е болен,защото аз съм там.Днес тоз долен червей пак се е заяждал с хабибито говорил му някакви глупости за мен и моя е напражил страшен скандал,зарязал работата,обади ми се на мен.Просто немога да разбера що за човек е неговия директор,за какво трябва да се заяжда,моя не му говори или говори с него само по работа.На онзи какво му трябва да се бърка в лични нещаи да говори за хора,които непознава.Да се занимава с интриги. #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Много ми е мъчно ,че става така,защото и без това си имаме главоболия относно как и кога да се саберем с хабибито,само ни липсва и един мазен интригант да ни нервира.

# 621
Привет на всички !  wavey

Мина- прекрасна новина  Party  Simple Smile Много щастие ви желая !   bouquet

Малка почерпка за моята именничка Йоанка.  Simple Smile

Hug  Heart Eyes  Hug

# 622
  • Varna
ЗА ЙОАНКА!!!

Близначковче, да ти е жива и зврава мила Hug
ЛИНЧЕ Hug
Колегата заядливец завижда на твоя, че ще сЪ жени за жИна-АврУпейка да знаЙш!!!
МАРИНЧЕ- Hug
Не ти трябва голяма сватба и големи панаири. ЖЮвейтИ си живота и сЪ обичайтИ Hug Важното е да сте щастливи- я виж колко сватби бе, цели три
Аз вчера тъкмо питах мойтУ либе кога шЪ сЪ поженвамИ пак, че ниЙ 2 сватби имамИ. Шантава жИна съм, да стават купони Joy

# 623
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ЙОАНКА!!! ДА Е ЗДРАВА И ДА РАДВАМ МАМА И ТАТИ

# 624
Близначета- прекрасна почерпка
Да ти е жива и здрава Именничката

# 625
  • Varna
ДАЛЧЕЕЕЕ Hug
От къде изкопа тоя сладур беееее Joy Имах същото кученце....

# 626
Сабинкаааааааааааааа, весел празник на красавица Йоанка. Hug Hug

Минааа, безоблачно и изпълнено само с обич бъдеще. Hug Hug Heart Eyes Първото парче от тортата за мен. Joy

Дала, винаги когато чета подписа ти много ми харесва. Hug Hug Много хубава история.

На всички целувки.  Hug Hug

# 627
  • по пътеката
здрасти!

4естита ти имени4ка, сабин4е! тази красавица да  ви гушка винаги и да ви се усмихва сладко!
[/b] : Peace  bouquet  bouquet  bouquet
mina_iv  Peaceпощата ти е пълна!

за това ли говорим? или за кускус ?

я, ми опиши то4но кое ястие имаш предвид, за да ти пусна рецептата!

# 628
Сабинка ,да ти е жива и здрава Йоанка-сладуранка!Весел празник и поздрави.(втория подарък е за Теди)
Мина    bouquet  bouquet  bouquet

# 629
Ей,магребинките....
къде сте?!

Фаиме-какво е станало в Египет.?..
много кървава история показват Sick
Линче-и при теб голям студ-та и насам иде
Опука ли бюджета по Солда-моя отиде вече...от утре стягам колана Sick

Марси-...стига с тия вкуснотии-имам си вече 4 килца за стопяване Sick
аз се открехнах на една рецепта-то,тя е стара както Света сигурно...ама с моите две леви ръце -открих е сега и става лесно и  бързо...и Айдеееее Любимка ...позната е като-Жадната Монахиня или Пияната монахиня
Супер сладкишче  bouquet

Амалче-   bouquet все да ти отговоря къде бяхме на Новата година-на гости на едно семейство.Той е един сладур от Египет,а тя  е французойка.Имат бебе -вече 6месеца.Много приятно семейство-Мадамата,като теб слабичка-французойка. Heart EyesДокато аз се състезаавах  Blush ведно с мъжете да опитам от всичко на масата-тя!!!!!яде само зелена салата с зехтин и натрошен сухар . Sick
Даже не се и изкуши от шоколадовата торта накрая......и това-На Връх Новата година
Е!!!Такава жертва ,ми е непосилно да направя-аз си присвоих и нейния дял-като за Добро начало на годината
А сега-.......диета,абълков оцет и зелен чай за закуска Joy Joy Joy

Айде да ви поздравя с......нещо алжирско,но меко вулгарно-всъщност Нищо Лошо
Това е много известна жива песничка-на една група Gnawa Diffusion
ето малко инфо..да не помисли някой че е нещо мръсно-

http://fr.wikipedia.org/wiki/Gnawa_Diffusion

Gnawa Diffusion

Mélange de musiques traditionnelles du Maghreb, de raga, de punk, de rock, de chaâbi et de gnawa, sur des textes ironiques et critiques. Le tout est porté très loin par le chanteur Amazigh Kateb (fils de Kateb Yacine, le grand écrivain algérien), un artiste à la forte présence

Та-песничката се казва......
   Ahhh ... Искам да бъда Стол във фризьорски дамски салон
думите на френски....и Уникалния текст

http://paroles.zouker.com/song/lyrics/90911_je-voudrai-%C3%AAtre … awa-diffusion.htm

и самата песничка.....дано да Предизвика Смеха Ви,както мен успява да ме разсмее винаги

http://www.youtube.com/watch?v=4csQxmvCxNE&feature=player_embedded#
Gnawa Diffusion Je voudrais etre un fauteuil "Ombre elle" clip original

Общи условия

Активация на акаунт