да израстнеш през 90-те

• 35 835
  • 332
  •   1
Отговори
# 120
. Играехме до припадък на "Супер Марио".  Joy

И ние я скъсвахме тази игра. И още една , май че се казваше Island. Тогава все още бях пушачка и толкова бях вманиачена по тези игри, че блъсках енергично копчетата на машинарийката ( играех я на телевизора, не на компютър ), а цигарата висеше от ъгъла на устата ми ( стил Жан Габен ).  Laughing

Сериалът , който следях в несвяст тогава ( освен Касандрата ) беше " Джовисна " . Вярвайте, още имам спомени от него, ако не друго, поне си спомням главния герой на име Ориноко. Благодарение на него винаги се сещам за езерото в кръстословиците.  Wink

И Туин Пийкс разбира се. Все още след толкова много години не мога да го проумея.  Joy

А ако се върнем малко назад ? Сериалът " Октопод " и Корадо Катани ? Колко го харесвах само...

И най - най - най големия феномен за мен ( и тогава и сега и завинаги ), но уви твърдо от 80-те, " Междузвездни войни "  и продълженията, Хан Соло, бозавия Люк ( тогава най - желания мъж на света )..о детство мое !!!  Crazy

Да допълня, докато пишех, споменахте Кашпировски..хахах..сега си спомням и аз как седях зяпнала към екрана, чакаща нещо да се случи, което не стана разбира се.. Joy

# 121
  • UK

Масово децата си ръфаха сух хляб по цял ден и бяха облечени 3-та ръка и с протрити обувки, и въпреки това на никой не му правеше чак такова впечатление и бяхме адски щастливи и доволни, когато бяхме заедно навън. А сега май се чудят само как да си сравняват обувките и блузките.

На мен с връзки баща ми ми беше взел ботуши от Добрич- 3-4 номера по-големи, ама единствените, които е имало в магазина и единствения шанс да имам зимни обувки. Това беше в първи клас- после и във втори ги носих! И какво, бяхме зле облечени, обаче не ни вълнуваше това.

1992 си купихме първото видео, беше голяма радост. Първият филм, който гледахме на него беше "Сам вкъщи".

# 122
  • Варна
Eх, Azzy ще те зарадвам значи. Laughing
 Името на актьора е Хенри Сото.

# 123
Ориноко не е ли река?  Embarassed

# 124
Набор 78 съм. През 1990 навърших 12. Помня повечето изброени от вас неща. Помня и кризата през 90-та - как висях по опашки в студената зима часове наред, за да ми дадат само 1 кило нещо си с купони.
Цветен телевизор не помня от кога имамхме, май още в началото на 80-те, с нанасянето в новия апартамент, но видео си купихме чак в края на 1992 от Дупница. А малко преди това сменихме цветния ТВ "В. Търново" с модерен Самсунг  Grinning
Компютър баща ми купи в края на 1993...и всички във входа го обявиха за луд...за какво му било туй чудо, толкоз пари за такава непотребна глупост и т.н. ; а тогава той хал хабер си нямаше как се използва де; но явно е бил далновиден човекът, купуваше си литература и се самообразова, сега (вече на 58) е доста напред с материала (а като се сетя, че като е бил на 6 са им прекарвали радио в селото и то обществено, пък за ТВ никой не си е и помислял  Joy ).
С интернет започнах да боравя през 1998-1999, в първите ми студенстски години, в обществените зали на и около ВИНС-а.
А през 1997, когато бях 11-ти клас, за сефте имахме часове по информатика...на Правец 8. И никой не ми вярваше, че аз, понеже имам копютър в къщи (тогава 3 битов, под ДОС, с версия на Уиндоус 3.11  Laughing ), хабер си нямах от Правец-а.

Единственото ми по-сериозно провинение беше, че пропуших...с цигарите на дребно. Или стоях цяла седмица гладна, за да спестя за Асос, вместо да пуша смотаната Фемина  ooooh! После си хванах мъжО и той ме снабдяваше с Лъки, Ротманс...  Embarassed

Брат ми беше маниак на тема картинки от дъвки турбо - пазеше ги като светиня.
Като ни прекараха местната кабеларка бяхме на върха на сладоледа от щастие.

Имам обаче и не малко спомени и от комунистическите 80...чавдарка и пионерка бях, само комсомолка не станах, че смениха режима. Аааа...и режима на тока помня, все на детското го спираха.

За Президента Желев крещахме в захлас...а най-много ми липсват безгрижните и спокойни игри лятото до късно пред блока.

Първите ми електронни игри бяха едни черно-бели с Вълак от Ну-погоди как събира някакви яйца и една друга - стреляха се едни патки. После ми купиха от оказион някаква вносна, австрийска, волейбол, ама цветна  Joy

# 125

Може и река да е.. важното е няколко букви да ми подскажат. Но Ориноко си е пича на Джовисна.  Laughing Laughing

# 126
  • UK

И Туин Пийкс разбира се. Все още след толкова много години не мога да го проумея.  Joy

А ако се върнем малко назад ? Сериалът " Октопод " и Корадо Катани ? Колко го харесвах само...

"Октопод" го даваха и преди 90-те, имам много бегли спомени, но наскоро си припомних музиката, страхотна- на Енио Мориконе! Освен това даваха "Гулденбургови", "Завръщане в рая" и "Птиците умират сами" (по Ефир 2),  беше ми много интересно, бях влюбена в Ричард Чембърлейн и Австралия!

# 127
Австралийският "Завръщане в Рая", немският "Хотел РАй".

# 128
Много свежа тема. Май и аз съм от децата на `90-те, през въпросната година бях първолаче  Laughing
"Супер Марио" беше абсолютен ВРЪХ  Laughing, миришештите листчета и салфетките бяха средство за размяна. А помните ли "Плодчетата", "Мариан Първата", истинските костенурки   Grinning
Най-тежките години за нашите родители, които ние си спомняме с най-голямо умиление...не е ли интересна човешката психика  Hug

# 129
беше ми много интересно, бях влюбена в Ричард Чембърлейн и Австралия!

И аз бях, адски неприятно ми подейства новината , че Чембърлейн е гей, някак си разруши нещо в мен, като се замисля именно детските ми копнежи... Sad

# 130
  • София
Ау, много е красив. Зарадва ме, много благодаря Simple Smile
А на другия красавец как му беше името, помниш ли?
Той в много сериали играе и той може да се нареди в челните редици на моята класация за мъжкари.

И "Завръщане в рая" беше прекрасен филм.

# 131
  • Варна
Ау, много е красив. Зарадва ме, много благодаря Simple Smile
А на другия красавец как му беше името, помниш ли?

Освалдо Риос, Слави му беше направил пародия в Каналето - Асфалто Риос. hahaha
Е тогава не беше само Слави, а Кукувци преди да се разделят. Thinking

# 132
  • UK
Освалдо Риос ли? Mr. Green

# 133
И "Завръщане в рая" беше прекрасен филм.

Този филм за жената, която я хвърлиха на крокодилите ли беше?
Босле се завърна като Тара...

# 134
И аз бях първи клас точно 90та. )
Не помня обаче гладни години, като изключим реденето по разни опашки. Баща ми тогава изкарваше доста пари и в следващите 5г. също.
Имали сме и 1-2гладни години....като дете ги усетих по това, че спряха да се купуват вафли, шоколади, кроасани със стековете, както и всякакви др. подобни неща, детска му работа.

А като заговорихме за компютрите....работила съм на текстообработваща програма Микротекст, за която 99% от моите набори не са и чували, че и от по-големите. ) Чак после излезе първата  версия на Wndows у нас. )))

Общи условия

Активация на акаунт