да израстнеш през 90-те

• 35 834
  • 332
  •   1
Отговори
# 105
  • Beyond the Frontiers
79 - помня опашките за тоалетна хартия, банани и портокали за нова година. Помня чавдарчетата и поинерчетата. помня двореца на децата - днешната семинари, и всички занимания, които се организираха там през лятото - това май е към 80-те Embarassed
Играта на ръбчета и народна топка....

# 106
  • София
Ох... какво да кажем ние с гайдите... че 90те бяха оня ден - каква носталгия ви гони, кога се зароди, дерт' се вика, те 90те минаха ли?  :Lil: Wink
ПП
Какво да правя - раснах в 70те... в 80 те бях... ами, да кажем, съзнателен човек. Претпубер и пубер...

Помниме, да
А ти помниш ли като се регистрира правилата?
А нали4ието на търса4ка помниш ли ?
А темата , която е ве4е в два тома http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=440565.0  помниш ли я ?
А сега брой за колко минути ще ти заключат теми4ката....

Тази тема според мен няма връзка с моята. Там се говори за пионерски организации, бригади, корекоми и банани. Чела ли си я , А?

Ще чета с интерес, защото не съм чедо на 90те, но ми е интересно ако има такива тук да споделят
как е преминало детството им в най-големия хаос, който мога да си представя ..

Я дай линк към твоята, че пионерските организации, корекомите и имагинерните банани са ми по- близки от... как беше? Nintendo и Sega - нито едното ми говори каквото и да било.

А, да, и на мен Дядо Мраз ми носеше подаръци. Дядо Коледа изобщо не го и разбирам като концепция. Тъй и не можах да си обясня чие гениално хрумване е бил преводът на Свети Никола като Дядо Коледа. Или какво изобщо коли... освен, разбира се, ако този дядка не идва да заколи прасето. И защо тогава не прави и надениците, че е голям зор...

# 107
Родена съм 1976 г., но си имам моите скъпи спомени от 90-те години. Трудни години бяха, няма съмнение. Но и аз си спомням с носталгия за тях. С мъжа ми се оженихме през 1994 г. и нашите ни помогнаха да си отворим видеотека. Гледахме филми като за световно, но точно през 90-те се направиха едни от най-силните филми до сега - като "Форест Гъмп", "Новият Дон Жуан", "Изкуплението Шоушенк", "Аполо 13" и още много и много.
Та скоро след като се оженихме (понеже все още си бяхме деца  Crazy), една от първите вещи, които си купихме, беше видеоигра.  Party Помните ли ги? С едни жълти касети, които си купувахме от пазара. Играехме до припадък на "Супер Марио".  Joy

# 108
  • София
Помниме, да
А ти помниш ли като се регистрира правилата?
А нали4ието на търса4ка помниш ли ?
А темата , която е ве4е в два тома http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=440565.0  помниш ли я ?
А сега брой за колко минути ще ти заключат теми4ката....

До колкото си спомням Правилата, едно от тях предполага в изказа да се използва правилен български език.
Може би са пропуснали да те информират, но си имаме препинателни знаци. Визирам края на първото изречение, както и пълната липса на смисъл - във всеки случай не и такъв, какъвто си искала да вложиш, ако изобщо може да се припише някакъв - във / на второто.
Освен това "4" представлява арабска цифра, не част от българската азбука. Не знам дали това го учите все още в училище.

# 109
Спомням си за дъвките Turbo и Love is.
Бях 12-13 годишна, но мечтата ми беше истинска кукла Барби.
Вестник "Лична драма", списание "Паралели", което промени облика си.
Бях фен на East seventeen.

# 110
Лексикони, Въпросници, Споменници ...
Нинтендо и Сега са малко по-нови! Първата, която имах беше Атари  Blush

# 111
Хахаха, да, като сте написали и аз за още много неща се сетих...))))

Миришещите листчета бяха страшна мания....дъвките с картинки, бях си ги налепила по цялата табла на леглото, а сестра ми ги чоплеше с нокът и махаше. )
А за компютрите....баща ми като програмист, ме водеше на работа....та съм седнала още на Правец и от много рано имахме и в къщи.
Интернета беше страшен, докато се закачиш....и то те изхвърля. ))) А как дрънчеше модема докато се включиш....)))))
Като стоях до нощите и се разпаднеше, слагаш една хавлиена кърпа на него, за да не се чува в спалнята как дрънчи и че съм още на компа. ))))))

# 112
  • España
Помня празния квартален магазин,дълги опашки като пуснат салам,купоните за олио,захар....
И дъвките Турбо,които продаваха пред училище.
Как си похарчвахме парите за закуска на игрите или за вестник "Ритъм".

# 113
  • Варна
Сега покрай една друга тема се сетих за всички екстрасенси, полтъргайсти и т.н. феномени , които се пръкнаха през 90-те. Гледали ли сте Кашпировски по Руския Канал 1? Laughing
А някой да се сеща какво стана с детето, което си говореше с Кики?

# 114
Андреа Селесте - в 5 часа улиците опустяваха  Tired
Гърмящите бонбони.
Гумените червеи.
Туин Пийкс.
Никой не каза за дъвките Лов не знам си к'во - не си ги спомням  Thinking
Аз не усетих гладните години, защото семейството ми беше много добре финансово по това време, но като цяло си беше голям глад. Масово децата си ръфаха сух хляб по цял ден и бяха облечени 3-та ръка и с протрити обувки, и въпреки това на никой не му правеше чак такова впечатление и бяхме адски щастливи и доволни, когато бяхме заедно навън. А сега май се чудят само как да си сравняват обувките и блузките.

# 115
  • София
Тази Андеа Селесте ми беше ултра-тъп сериал.
Но Касандра я помня, не знам коя година е било.

ПОмня срещите на Аптека, Кравай и Кимбо.
Кафе-театъра и Медицинска академия -дискотеката.
Ходехме и на някаква детска дискотека във ВИАС.
7 по 5 имаше в НДК.

Обаче не мога точно да си спомня годините.

# 116
  • España
Кашпировски,да....нашите бяха повярвали,че лекува през екрана и ни караха да го гледаме втренчено.Сестра ми заекваше и те, милите, си мислеха,че той ще я излекува.
А помните ли младите,костюмирани американци,които минава по вратите и се опитваха да привлекат хората да ходят в техните църкви?

# 117
А помните ли истерията около сериала "Касандра" и идването на главната актриса /Корайма Торес, ако не се лъжа  Thinking/ у нас.
Посрещаха я на някакъв стадион и избира нейна двойничка...

Аз не усетих гладните години, защото семейството ми беше много добре финансово по това време, но като цяло си беше голям глад. Масово децата си ръфаха сух хляб по цял ден и бяха облечени 3-та ръка и с протрити обувки, и въпреки това на никой не му правеше чак такова впечатление и бяхме адски щастливи и доволни, когато бяхме заедно навън. А сега май се чудят само как да си сравняват обувките и блузките.

stefinka, за кой период точно от `90-те години говориш? Защото в началото на прехода и тези с  парите нямаше какво да си купят от празните магазини, а през Виденовата зима и последвалата криза не съм виждала масово чак такива мизерници.

# 118
  • София
Е, как, Касандра беше светлината в моя живот.
И един цигнин- Ранду ли беше, но актьора, чието име не помня, беше истинската ми слабост.
Такъв секси МФ, доста от Холивуд могат прахта да му дишат само.

# 119
1993 / 94 някъде Франческа.
Касандрата не съм я гледала, а Селесте наистина е ултра тъп, ама май беше първата сапунка и затова беше толкова популярен  Thinking
Хахахха, сега се сетих и за търговците по улиците, продаващи всевъзможни боклуци - рендете, тигани, масажори и като подарък тестета карти  Laughing
Както и за тези, които обикаляха по апартаментите да продават  Tired

Общи условия

Активация на акаунт