да израстнеш през 90-те

• 35 863
  • 332
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Големият режим на тока беше през 80-те, може би 84 или 85. Вероятно не го помните  Simple Smile

Помня го добре, по това време ми взеха куче и се гуших в него на тъмно, докато се приберат наште от работа... Confused

Но имаше и 90-91, Лукановата зима. Тогава пък се научих да играя табла. С майка ми това правехме докато чакахме да дойде тока.

# 226
Гледай ти какво значение имат 2 години разлика - аз нито самата промяна помня, нито кой какви надежди е имал, нито имам спомени от политика Crazy Спомените ми за политика са от Жан нататък. Thinking

Еовин, ако си живяла в Пловдив, затова, а не от двете години.
Говорила съм с мои познати връстници от други големи градове (Плевен, Стара Загора, Бургас...), ами дори и половината от това, което се случваше в София, не са усетили. Едно е да гледаш репортаж, друго е да си в тълпата на площада до среднощ и после на другия ден всички да са били там, родителите ти да са били там, съседите, учителите, и да се обсъжда.
Ние дори в училище имахме политически плакати по коридорите (във Френската гимназия съм учила). Отначало искаха да ги махнат, но после заради горните класове, които са вече пълолетни и могат да гласуват, ги оставиха. Истината е, че не е редно да има плакати в училище, но всички бяха толкова ангажирани тогава, че решиха да ги оставят.

# 227
Да, през Лукановата зима също имаше, но аз пък за него нямам спомен... Може би защото съм била по-голяма и не ми е правило впечатление вече. А предишния съм го запомнила и аз с разни такива игри, или пък с театър на сенките по стените.
Впрочем, колко време е продължил през 80-те и колко през 90-те, някой знае ли? Холограма?

# 228
Гледай ти какво значение имат 2 години разлика - аз нито самата промяна помня, нито кой какви надежди е имал, нито имам спомени от политика Crazy Спомените ми за политика са от Жан нататък. Thinking

Еовин, ако си живяла в Пловдив, затова, а не от двете години.
Говорила съм с мои познати връстници от други големи градове (Плевен, Стара Загора, Бургас...), ами дори и половината от това, което се случваше в София, не са усетили. Едно е да гледаш репортаж, друго е да си в тълпата на площада до среднощ и после на другия ден всички да са били там, родителите ти да са били там, съседите, учителите, и да се обсъжда.
Ние дори в училище имахме политически плакати по коридорите (във Френската гимназия съм учила). Отначало искаха да ги махнат, но после заради горните класове, които са вече пълолетни и могат да гласуват, ги оставиха. Истината е, че не е редно да има плакати в училище, но всички бяха толкова ангажирани тогава, че решиха да ги оставят.

Аз съм от Пловдив, но и аз бях по митинги и стачки... Нямаше кой да ме гледа и все с възрастните  Blush

# 229
Режимът на тока беше по няколко месеца през зимата на 84г и 90-91г.И тази зима може да има.

# 230
При режима през 80те съм била малка, имали сме някакъв акумулатор вкъщи и приятелски семейства с деца сме се събирали по време на тъмното Simple Smile, на светло и на по питие и раздумка
Другия режим вече и аз го помня, наистина имаше, но май беше за по- кратки интервали
Имаше много вицове тогава за режима на тока Simple Smile

# 231
  • UK
Явно сме близък набор, понеже и аз бях първи клас '89/'90 година.
Родена съм септември '82.
Спомените ми от 90те години са свързани с ужасно много политика и ми става тъжно сега, като гледам развръзката и като помня надеждите какви бяха.

Да, аз съм март '84, горе-долу на една възраст сме изживявали промените. Тогава родителите ми бяха млади и тежките неща ги приемаха някакси по-лесно, въпреки че животът беше по-труден и с много по-големи неясноти. Излъгаха им надеждите, да не казвам, че се подиграха с тях, а те имаха много такива. На всичкото отгоре след шествията баща ми и много сериозно се разболя,но това е друга тема.

# 232
Много готина тема.Веднъж в месеца майки ни купиваше една огромна кофа(1 кг  Rolling Eyes)шоколад с физиономията на Христо Стоичков.

# 233
През 1990г. имаше във в-к Демокрация една снимка --
Пред празния магазин за хранителни стоки закачен лист:"Свещи няма. Кибрит също."
И някакъв клиент с чувство за хумор допълнил :"Стрели няма. Лъкове също."

# 234
  • България-Швейцария
И тази зима може да има.
Е, пепел ти на езика Stop
И, без да звучи като заяждане, само искам да знам всичката тълпа, дето малоумно гласува за Батман дали ще ходи да ляга пред рейсове/ танкове или каквото там изпратят срещу нея?

# 235
  • UK
През 1990г. имаше във в-к Демокрация една снимка --
Пред празния магазин за хранителни стоки закачен лист:"Свещи няма. Кибрит също."
И някакъв клиент с чувство за хумор допълнил :"Стрели няма. Лъкове също."

"За бога, братя, не купувайте"!  Laughing (крилатата фраза на тогавашния премиер Димитър Попов)

# 236

Може ли някой да ми припомни как се казваше една забутана дискотека зад площад Възраждане - тъмна, грозна дупка в която пускаха главно Продиджи?.... Не мога да се сетя и това е, някъде около 92-94 година май е било....
Ази-ните постове ми навяха мили спомени - особено Ялта, и моята голяма любов Flutter май сме близки набори, аз съм родена 76г.
Митингите, режима на тока, празните магазини, инфлацията - кой знае защо сега тия неща си ги спомням с носталгия, въпреки че бяха трудни времена. Сигурно остарявам Mr. Green

# 237
Офисите на Балканбанк из цялата страна.Мраморни фасада с огромни  прозорци към улицата,предразполагащи доверие в клиента.Първите светещи табла с курса на лева-в марки,долари ,швейцарски франк.
Сетих се ,че вадеха задгранични паспорти и на бебета,за да може да купиш с тях определено количество марки.Полагащи се.
Твърдо вярвахме още,че държавата ни е длъжна. Wink

# 238
  • София
Спомням си за дъвките Turbo и Love is.
Бях 12-13 годишна, но мечтата ми беше истинска кукла Барби.
Вестник "Лична драма", списание "Паралели", което промени облика си.
Бях фен на East seventeen.

Пък аз помня дъвки Идеал...  Embarassed

# 239
Сетих се как имах шина, и за да я нося, майка ми ми купи истинска Барби от едно павилионче пред ЦУМ, струваше 34 лева, което беше доста все пак, мисля че баща ми така и не бше уведомен за стойността на куклата, а баба ми беше възмутена че е толкова малка и не може да си стои на краката

Общи условия

Активация на акаунт