Въпрос за хранителна добавка "Дермабион" и кърмене?

• 1 338
  • 9
  •   1
Отговори
Подариха ми, след препоръка на роднини таблетки "Дермабион" за подсилване на имунната система и прочистване на кожата, като ми казаха че имали много благотворен ефект при акне, доста се изчиствало.
Но в нет-а не намерих нищо по въпроса, съвместими ли са те с кърменето. Аз кърмя предимно вечер, нощем и понякога сутрин, а събота и неделя по всяко време. Кърмачето е вече големичко, 1г 10м, така че не зависи от кърмата, а похапва основно други храни.
В кутийката няма листовка, а това е описанието на продукта:
Цък върху снимката, за препратка към описанието.
Моля, ако има по-запознати от мен нека ме посъветват, мога ли да го пия или не?
Благодаря предварително на отзовалите се.  Simple Smile

Пуснах темата тук, тъй като въпроса е пряко свързан с кърменето, а не в красива мама...  Embarassed

# 1
  • София, Младост 2
Лично потвърждавам благоприятен ефект върху кожата Peace (обаче извън кърмене).

Тези таблетки по същество представляват бирена мая и витамини. Ретинолът е единствената по-проблемна съставка - за него се препоръчва дозите да не превишават 5000 единици, а в Дермабион има 1000 единици, обаче от листовката не става ясно дали в една таблетка или в какво количество... Така че ако смяташ да го ползваш, е по-добре да ползваш най-ниската възможна доза за в случай, че в 1 таблетка се съдържат 1000 единици.

# 2
Благодаря ти за изчерпателния отговор, Хедра.
Мисля да пия по 1 таблетка сутрин, когато отивам на работа, така че до вечерта количеството излъчвано в кръвта би трябвало да е драстично намаляло.
 Simple Smile

# 3
  • София, Младост 2
Абе с една таблетка дневно ефектът няма да е почти никакъв... Confused

Виж му схемата - тя е първия месец в дози дори до 6 таблетки дневно (3х2) и нататък пада до 2х2. Това не пречи да го пиеш в ниска доза (а и предвид кърменето е ясно, че високите дози при теб не стават), но просто ефектът му няма да е очаквания.

# 4
Ако се доверим на описанието Тук Ретинолът е в количество 1000 единици за таблетка. Но ако пия първия месец 3х1 а втория и третия 1х1 няма да надвиша допустимата граница от 5000 единици на ден, нали така? Или поне ми се иска да е така.
Дано при такъв прием, дори и при по-дълъг срок да има някакъв видим резултат.

# 5
  • София, Младост 2
Мисля, че все пак най-сигурно си остава да обсъдиш приема с педиатъра на детето Peace

# 6
За голямо мое съжаление педиатърът на детето ми ще попита с огромно учудване - ама ти още ли я кърмиш? От доста време не сме обсъждали въпроса че тя продължава да е кърмаче... та не ми се иска да го обсъждам тепърва с него.  Thinking

# 7
  • София, Младост 2
Ами ако не ти е спешно и можеш да изчакаш една седмица, ще имам възможност да попитам добър педиатър по въпроса Hug Само ме подсети към четвъртък (повдигни тук темата или ми драсни едно напомняне на мейла от профила) - става ли?

# 8
ОК, а дотогава ще пия по 1 на ден. Благодаря ти за загрижеността.

# 9
Подсещам те, Хедра.
Дано да можеш да получиш отговор от педиатъра, който да споделиш тук.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт