Откъде си намирате кисело мляко, ама по- като "нашенското"? (САЩ)

• 22 747
  • 216
  •   1
Отговори
# 165
Блажка, радвам се, че ти е харесал  Grinning

Пак инфо от Трейдъра. Грабнах 3 кутии последния път като минах оттам - Трейдър Джо Органик Евро Стил, Трейдър Джо Органик Гръцки Стил и Трейдър Джо Органик Плейн - първите 2 - разкошни, особено първото, уникално вкусно и кисело БГ вкус, последното е ужасно, поне за мен - не е кисело, май че има пектин или каквото там му придава нехарактерната консистенция...

# 166
  • Boston, MA
Г-н Тримона Фуудс, вие ли снабдявате с луканка и суджук, кебапчета и кюфтета магазина Софиа'с в Белмонт?

# 167
Като се върнахме на кефира, да питам за ряженката  Grinning. Много се говореше в една тема в готварския и реших да купя да опитам. Ами  Rolling Eyes има вкус на айрян. Единственото, по което се различава от айрян е тъмния цвят. В моя телевизор ли е грешката или просто съм взела калпава марка?

# 168
A какво е това? Blush

# 169
# 170
Не е в твоя тв проблема, Джу Wink
Айрян, но не баш, доста по-гъста е, а тъмният цвят идва от издържането на млякото във фурната, не знам дали сега по тази технология правят ряженката, но това е традицията и господи!!! колко е вкусно!
http://en.wikipedia.org/wiki/Baked_milk
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D1%8F%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0

Спомних си как маах гащи по хубавия Петербург и на всеки ъгъл си купувах или истински русский пломбир (сладолед, ама какъв!) или нещо от безкрайния им избор на млечни - то не бяха кефири, ряженки, сметани, варенци, фи -.... как се наричаха пък тези!?! Няма по вкусно нещо от руска сметана, докато не стигнем до руски рибни мезета и хайвери... а ръженият им хляб, ох, пролича си чревоугодника  Mr. Green

ПС А, докато не съм забравила - когато захранвах бебето с млечни отказваше всичко с изключение на ряженка и кефир, в този ред, а тях плющеше с размах   Grinning.
И досега ме подяжда!

Последна редакция: пт, 26 мар 2010, 02:58 от Agent Provocateur

# 171
Отговор на Бубка: Ако в магазина София в Белмонт има наши продукти, те ще да са или луканка ''Тримона'' или луканка ''Пълдин''. Други месни продукти там нямаме все още, но скоро ще направя личен контакт, за да им предложа. Би трябвало, обаче да има кисело мляко ''Тримона''.

# 172
Г-н Вълев, давам ви нишан! Днес ходих при София, и нямаха вашето мляко. А така се бях наточила да го опитам. Тя самата не беше там - за съжаление само мъжът (по-възрастният) беше, а него хич го няма с английския, така че едвам се разбрахме. Само клатеше глава че българско мляко няма, не знае кога ще получат и дали изобщо ще получат. През цялото време се опитваше да ми пробута домашното на София, с аргумента че било по-хубаво, за какво ми трябвало българското  #Cussing out Абе то че е хубаво, хубаво е, ама аз не това го питам. Ядоса ме и не си взех от нейното напук, но не се изненадах особено. Често ходя там и досега не бях виждала българско кисело мляко. Много взеха да ми падат в очите тия двамата като цялостно отношение, така че май ще мина на кефир от Whole Foods...  Tired

# 173
Дидитка, много sorry  Sad Вече седма година сме в хранителния бизнес и за кой ли пореден път ставам свидетел на балканска бакалийска простотия. Аз съм изпращал лични приятели (които здраво пълнят кошницата и правят добър оборот) в подобни магазини, за да купят наши продукти, а те им пробутват залежала стока на конкуренцията. Стига толкова! Докато приключи дългата процедура по влизането на продукта в Whole Foods и т.н. можем да изпратим безплатна мостра на посочен адрес, както бях предложил преди.
Наско

# 174
  • Boston, MA
Аз пък винаги съм доволна от обслужването там, наистина не винаги имат нещата, които купуваме (много от стоките на Малинчо не ни харесват, предпочитаме луканки, кебапчета и кюфтета от други български производители), затова вече се обаждам предварително по телефона, да проверя дали ги има, и тя ми ги запазва. Ако ги няма, казва кога ще ги зареди.

# 175
И на мен ми е запазвала по телефона неща, по цели кутии Морени понякога. София по принцип е готино бабе, само балканският й манталитет страшно ме дразни. Омръзна ми да купувам неща с изтекъл срок, и като й кажа да ги махне от рафтовете, да ми се дърпа с аргумента "ми някой може да не види печата и да ги купи"  ooooh! Ами да, някой гламав като мен дето си мисли че трябва да се контролират тия неща. Оня ден взех едно пушено месо, на което тя беше щамповала "pack date" денят в който го купих, въпреки че на оригиналния етикет пише Малинчо и хич не го е пакетирала тя, още повече пък въпросния ден. Като го отворих вкъщи, месото беше развалено, слузесто и миришеше лошо. Гранивата халва с краен срок някъде миналата година май все още си седи на рафта (и от нея съм взимала без да гледам, една година след изтичане на крайния срок - и тя не ставаше за ядене). Ай стига толкова  Crossing Arms

# 176
Грозна работа.... #Cussing out Точно балканска бакалийска простотия, много точно казано, радвам се че избягах от този аспект на живота  в БГ...

# 177
  • Boston, MA
Да, това, което Дидитка описва, е много тъпо, не ми се е случвало, но и аз бих я отсвирила за това.

# 178
 В Хюстън луканка помирисваме веднъж годишно! Само в един арабски магазин има и добре че българче работи там и се обажда и запазва. С киселото мляко пак са гимнастики да намериш нещо, което не е само нишесте.
 trimona, ако Ви интересува мога да дам координати на магазина на ЛС, голям е и работят на едро. Продават не само арабски храни.

# 179
Наско, ака Г-н Вълев се намесва, ако позволите с умерено обширен коментар Simple Smile Сигурно вече се смеете заради ''ака-то'', както и аз Joy Предполагам, знаете че е  съкращение в английския език за ''познат като''. Какво ще кажете, ако добавим едно към родния ни език - ББП (балканска бакалийска простотия)? Никак не ми се иска да е така, но явно ще си остане до живот, или поне още няколко поколения. Приятно изненадан съм от включването на SO WHAT? В Хюстън мирише на луканка Simple Smile. Магазинът се нарича Phoenicia. Продават вече и киселото ни мляко Тримона. С българчето, което работи там имам личен контакт и му свалям шапка за екстра усилията, които полага. И накрая, няма как  да не направя малко реклама Wink Ако не сте опитвали от нашите луканки, кебапчета, карначета и кюфтета, моля посетете уебсайта ни: trimonafoods.com
Повярвайте, ще останете доволни. При нас ББП няма Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт