Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви алтернативи на българското кисело мляко използват хората в САЩ?
Как мога да намеря българско кисело мляко в САЩ?
Как мога да направя домашно приготвено кисело мляко в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви алтернативи на българското кисело мляко използват хората в САЩ?
Хората в САЩ използват различни алтернативи на българското кисело мляко, като някои от тях включват Dannon Plain, Stonyfield Farm Plain, Cream Top, Cabot Greek Style Yogurt, Redwood Hill Farm Goat Milk Yogurt и млека с марката Bulgarian Yogurt на Triмона foods. Освен това в местните органични магазини се предлагат гръцки кисели млека, както и турски, руски или полски кисели млека. В магазините Trader Joe's и арменските магазини могат да бъдат намерени кисели млека, които са подобни по вкус на българското.
-
Как мога да намеря българско кисело мляко в САЩ?
-
Как мога да направя домашно приготвено кисело мляко в България?
За да направите домашно кисело мляко в България, хората използват различни методи. Някои използват закваска и прясно мляко, като ги оставят да ферментират няколко часа. Други предпочитат да използват машина за кисело мляко, която поддържа температурата или използват термометър за храна, за да контролират температурата по време на процеса на ферментация. Някои хора също споделят опит с добавяне на кефир към стартера за по-добри резултати.
-
Какви алтернативи на българското кисело мляко мога да намеря в магазините?
-
Какви са впечатленията от Erivan и Old Chatham?


Абе то че е хубаво, хубаво е, ама аз не това го питам. Ядоса ме и не си взех от нейното напук, но не се изненадах особено. Често ходя там и досега не бях виждала българско кисело мляко. Много взеха да ми падат в очите тия двамата като цялостно отношение, така че май ще мина на кефир от Whole Foods...
Вече седма година сме в хранителния бизнес и за кой ли пореден път ставам свидетел на балканска бакалийска простотия. Аз съм изпращал лични приятели (които здраво пълнят кошницата и правят добър оборот) в подобни магазини, за да купят наши продукти, а те им пробутват залежала стока на конкуренцията. Стига толкова! Докато приключи дългата процедура по влизането на продукта в Whole Foods и т.н. можем да изпратим безплатна мостра на посочен адрес, както бях предложил преди.
Ами да, някой гламав като мен дето си мисли че трябва да се контролират тия неща. Оня ден взех едно пушено месо, на което тя беше щамповала "pack date" денят в който го купих, въпреки че на оригиналния етикет пише Малинчо и хич не го е пакетирала тя, още повече пък въпросния ден. Като го отворих вкъщи, месото беше развалено, слузесто и миришеше лошо. Гранивата халва с краен срок някъде миналата година май все още си седи на рафта (и от нея съм взимала без да гледам, една година след изтичане на крайния срок - и тя не ставаше за ядене). Ай стига толкова
Сигурно вече се смеете заради ''ака-то'', както и аз
Предполагам, знаете че е съкращение в английския език за ''познат като''. Какво ще кажете, ако добавим едно към родния ни език - ББП (балканска бакалийска простотия)? Никак не ми се иска да е така, но явно ще си остане до живот, или поне още няколко поколения. Приятно изненадан съм от включването на SO WHAT? В Хюстън мирише на луканка