Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 147 734
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 2 175
Denis, понеже се беше заформил "спор" относно това защо трябва разликата между ЛФ и ФФ да е над 0.4, въобще необходимо ли е и по-малката разлика на какво се дължи, ще се радвам да споделиш мнението си по въпроса..    bouquet
Може аз да съм в грешка.  Thinking

# 2 176
  • Австрия
Пак ще се започне?   Laughing

Лично съм против намесата на думата 'трябва' в случая с т.нар. 'разница' между ФФ и ЛФ.

И не знам кога е измислено това 0,4 - какво по-точно? - Целзий, Фаренхайт.. Някои твърдения се преекспонират твърде много из бг-форуми.

Безсъмнение е добре да има изразена двуфазност в температурните графики на менструалните цикли. Ясно защо! Само в последните няколко страници е споменато няколко пъти. Но нека не се забравя, че човешкият организъм е жива система, а не часовников механизъм  Peace

# 2 177
  • София
Разликата в БТ през ФФ-ЛФ е добре да е 0,4-0,6°C  /по Целзий/
При тази разлика може да сте спокойни, че всичко е наред с О. и дейността на ЖТ.
Ако разликата е 0,3 °C- пак може всичко да е наред с О., но е добре да се провери на УЗ /от лекар Simple Smile/
При разлика 0,2 °C - може да не  е имало О.

Нормалните нива на прогестерона могат да повишат ТТ /респ. БТ/ до 1,0 градус /по Целзий/

Ако отчитате малка разлика - проверете първо термометрите си.
Дигитален се държи 2-3-4 мин. след сигнала
Живачен - 10 мин.

chin  по-малката разлика в БТ през ФФ-ЛФ /при стриктно спазване на условията на измерване на БТ/ може да се дължи на липса на О., понижена функция на ЖТ, недостиг на прогестерон, и т.н.

# 2 178
Здравейте бях писала преди няколко дни.Меря БТ ето я графиката ми http://www.fertilityfriend.com/home/35d929
Вчера бях на лекар ,докторката след като и казах ,че съм приемала Клиндамицин,първо ме качи на магарето и с една щипка разтвори и след което я изкара,а след това накапа с някаква течност...и заключението беше ,че са се образували гъбички след приема на Клиндамицина,което ме изуми.След това ме гледа с вагинален ехограф и ми каза ,че яйчниците ми са добре,а във матката се вижда нещо,във формата на листо ,каза че е много възможно да е плоден сак,но е още рано да се установи.
Изписа ми на една рецепта,някакъв апликатор с крем като спринцовка и две хапчета,не мога много добре да и разчета рецептата.... хапчетата са също за еднократно предписание,едното е за мен,а другото за бъдещия татко.
Възможно ли е при положение ,че се вижда това в матката,да ми казва,че не е сигурно още дали е маточна или извънматочна бременност?
Тръгнах си аз и гледам рецептата,отзад на нея има реклама точно на този крем вагиналния.Чудя се изобщо дали да ги купувам,даде ми е ЧХГ-направление за кръвен тест и ме вика след 7 дни.
Днес станах БТ се понижи имах леко зацапване,болки в корема като пред цикъл и по късно пак леко зацапване.Правих днес тест пак е отрицателен.Незнам какво да правя,а до понеделник до кръвния тест има още време,а аз ще се пръсна от притеснение

# 2 179
Green, честито, лека и безпроблемна бременност ти желая и здраво и пухкаво бебе на финал.
И все пак си взела прогестеронов препарат за всеки случай Simple Smile

При тази разлика може да сте спокойни, че всичко е наред с О. и дейността на ЖТ.
Ако разликата е 0,3 °C- пак може всичко да е наред с О., но е добре да се провери на УЗ /от лекар Simple Smile/

Нормалните нива на прогестерона могат да повишат ТТ /респ. БТ/ до 1,0 градус /по Целзий/

Живачен - 10 мин.

chin  по-малката разлика в БТ през ФФ-ЛФ /при стриктно спазване на условията на измерване на БТ/ може да се дължи на липса на О., понижена функция на ЖТ, недостиг на прогестерон, и т.н.

Иначе като цяло и аз това казах, нищо с категоричност, а че е добре да бъде приблизително толкова, но ето че бях малко понахапана, но здраве да е.
Важен е все пак положителния краен резултат.  Grinning

Нан, честито и на теб. Лека бременност, леко раждане и здрав пухкав бебок.   bouquet

Ей от такива новини много хубаво ми става.

# 2 180

Живачен - 10 мин.

Благодаря за пояснението, все пак явно сме достатъчно схватливи, и двете с Бенджи имахме точно това предвид.  Peace

Радинчето, ако се види плоден сак (мисля, че е рано на този етап да се види ако има бременност), то бременността няма как да е извънматочна.
Засега направи ЧХГ и не купувай крема..
И обикновен уринен тест ще покаже на този етап

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 16:54 от chin

# 2 181
Според мен също си избързала малко с лекаря,Радинче.Ако се е видял плоден сак в  матката,няма как да е извънматочна.Изчакай резултата от кръвния.

# 2 182
Мерси все пак, Бенджолина.
Както виждаш аз май наистина излезнах "уникална", както ме определихте.
Защото само преди десетина страници в тази тема ми поставихте какви ли не "диагнози" , заради високата БТ в първата фаза и заради ниската разница, ама напук на теориите ви съм бременна Grinning.

Rejna, много добър коментар Peace.

# 2 183
Мерси все пак, Бенджолина.
Както виждаш аз май наистина излезнах "уникална", както ме определихте.
Защото само преди десетина страници в тази тема ми поставихте какви ли не "диагнози" , заради високата БТ в първата фаза и заради ниската разница, ама напук на теориите ви съм бременна Grinning.

Моля да си имаме уваженията, аз "диагнози" не съм поставяла, нито съм давала определения за уникалност. Peace
Единствено от загриженост и добро чувство споделих общо взето същото, което и Денис, т.е. мнението ми се покрива с нейното, даже няколко пъти натъртих, че е само препоръчително и не задължително и че наистина е хубаво да има такава разлика за по-голяма сигурност, че е имало овулация и че ЖТ действа добре, както и нивата на прогестеронът. Ако се върнеш назад и прочетеш може и да го видиш.  Ето, че и Денис, препоръчва при по-ниска разлика да се провери за сигурност от лекар на УЗ, както и да се провери термометъра, не е ли така  Rolling Eyes
Аз също много я уважавам и смятам, че е най-големия капацитет в темата и когато 2009 год. започнах да меря БТ нейните мнения ми бяха супер полезни и винаги съм ги чела с интерес.

А както го казваш "на пук" излиза, че едва ли не съм твърдяла, че бременност не е възможна и не ти го желая, напротив, даже се радвам, че е станало, защото децата са най-прекрасното нещо.

Няма да скрия, че се почувствах обидена от хапливия тон, въпреки няколкократните ми опити за разяснение какво всъщност съм искала да кажа + извинение от моя страна. За себе си взех решението повече да не изказвам мнение по темата, защото явно или хормоните ми още не са се наместили след раждането или съм станала обидчива,докачлива, имаща проблем в общуването кърмачка.  Crazy

Успех на всички в темата.

Денис,   bouquet

Последна редакция: сб, 23 юли 2011, 19:39 от Бенджолина

# 2 184
  • София
Момичета търсих и не открих отговор
Как влияе ставането на БТ?
Вчера и днес понеже на мъжлето му е топло,а на мен сигурно ми е било студено  Crazy
Ставах преди измерването на Т
Отбелязах го ,но понеже скоро трябва да ми е ОВУ то следя стриктно Т, спазвам инструкциите ,но не можах да устискам все пак...
Та как се влияе Т от това, че съм ставала единия път 1,20ч.  преди и единия 35мин преди да измеря Т?
Ето ми графиката:
http://www.babyplan.ru/profile/119628
Повишава ли се или се понижава?
Благодаря ви  предварително  Hug

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 09:50 от vnd

# 2 185
  • София
vnd 
Графиката ти не се отваря

Всяко едно движение - повишава Т. /вкл. и БТ/
Ако се наложи да станеш от леглото няколко часа преди часа на измерване на БТ - легни си пак и се опитай да заспиш или поне да полежиш неподвижно.
Ако ти се налага да станеш 30-40-50 мин. преди часа - измери си тогава БТ.

# 2 186
  • София
Благодаря за отговора
Промених линка- сега отваря ли се ?

# 2 187
хора моята графика съвсем полудя този месец.... Crazy

# 2 188
  • Варна

Голям скок наистина,ама все си мисля,че в петък е била инцидентно ниска температура - било ти е нещо студено или нещо друго...

# 2 189
Да не би да има проблем в термометъра, много голяма ми се струва амплитудата Thinking

Последна редакция: нд, 24 юли 2011, 23:31 от Stitch

Общи условия

Активация на акаунт