Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 147 694
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 2 580
  • София
Niya_Petrova пу пу пу каква графика Praynig Praynig Praynig стискам силно палци и ще те дебна Rolling Eyes днес нещо се успиваш Rolling Eyes

# 2 581
Благодаря на ani12544, baby2012  и denis_d за отговорите!
Дано да е станало, ако не - следващия месец пак.  Simple Smile

# 2 582
Здравейте, момичета. Имам едно питане. Меря температурата си с дигитален термометър. До миналия месец винаги съм го държала до звуковия сигнал( 1 мин) и температурата във фоликулярна фаза е била между 36.5 и 36.8 градуса. Днес ми е първи ден на мерене от новия цикъл( ден 5-ти) и реших да го държа 5 минути, защото прочетох някъде, че така било по-достоверно и ми отчете 36.9- температура, която ми се струва доста висока за начало на цикъла. Ако температурата се задържи толкова висока на какво може да се дължи? Не се чувствам болна. Някакви проблеми с яйчници? Или нещо друго?

# 2 583
  • Велико Търново
BettyBoop , не мога да кажа на какво се дължи, но за успокоение - аз имам същия проблем - може да видиш графиката ми в подписа. Доста височка Т. Засега всичко е наред - на прегледи всичко е ок, цитонамазката е чиста, ТСХ 1 и нещо. Но аз откакто меря (с живачен термометър) все е така  Peace

# 2 584
  • Бургас
Привет!
Ето я и моята графика http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=bubabo.
Моля, дайте мнение и за моята графика. Нещо не е наред, но незнам какво и към кой да се обърна.Гинеколожката ми каза да меря БТ поне 3 месеца и да правим опити за второ дете и да отида тогава на преглед отново. Меря от юли месец, но реално от 2 месеца не съм настивала и съответно пила лекарства, за да е адекватна Т. Положителни са ми тестовете за О. ден след свършване на цикъла, като втората черта на теста е значително по-силно оцветена от контролната в 3 последователни дни. В сряда пробвах пак с тест за О. Пак е положителен. Или са фалшиви тестовете или мен не ме ловят Simple Smile Първото ни дете стана от раз, но май след бременността и двугодишното кърмене нещо се е объркало. Също да допълня, че преди бременността цикъла ми беше около 34-36 дни, после пих Логест /противозачатъчни/ около 2 години, родих, нямах 1 година цикъл и от там насетне е на 25-28 дни.
Меря Т сутрин веднага след като изключа алармата на телефона за ставане за работа. Не мърдам от леглото, че е на 1 ръка разстояние. Съответно меря всяка сутрин в 6:10, без в събота и неделя.  Меря в устата с дигитален термометър. Юли месец мерих с друг дигитален, но се усъмних и го сменил в началото на цикъла през август. Показват едно и също. Със сина ми Т се качи над 37 градуса втория месец от бременността ми. Седеше си на 36,8-36,9 преди това, но пък в първата фаза беше 36,2-36,3 най-много, като при О. падна на 36,00. Вече си мисля дали от дългото кърмене нещо не може да ми се пренастрои организма.
Ходих и на ендокринолог. Каза, че всичко ми е наред. Това са резултатите от 27.08.2011 г. -
FT4 - 16.02
TSH - 1.39
Prolactin - 557.60
В сравнение на графиките от миналия цикъл и този, точно на 17 ден и при двете Т пада с 2 десети и после пак се качва. Окончателно Т пада в първия-втория ден на цикъла. После има един спад на 9-10ден и започва постепенно покачване. Гинеколожката ми каза, че Т трябва да е 37 градуса или над 37, а моята идва по-ниска и това ме тревожи. Реално не мога да кажа има ли О, прогестерона ли е проблем или незнам и аз.
Също така незнам дали не оказва влияние върху Т и това, че сина ми спи в кошара долепена до спалнята и през нощта се събуждам поне по 1-2 пъти да го завивам.

# 2 585
 Thinking Това изказване на гинеколога, че Т трябва да е над 37 след О - не го подкрепям  Crossing Arms Ти мериш с дигитален термометър в устата съмняваме, че някога ще ти покаже над 37 ' - да не говорим колко е не точно ... недей да сравняваш твоята графика с тези на другите момичета, повечето от тях мерят анално и е нормално да има разлика в стойностите. Държиш ли термометъра 5 минути след сигнала?
Ако О е била на 17-ти ден при цикъл от 25-28 дни значи имаш кратка ЛФ, но това лесно се коригира  Peace
За този цикъл ми е трудно да кажа кога е била О (понеже ти липсват точно там стойности  Crazy) но предполагам около 12-13 ден, което за теб е напълно нормално. Това, че имаш пак + тест за овулация на 18  newsm78 - понякога се получава при бременност, нека и някои друг да каже.

# 2 586
  • В градината...
Аз също меря орално и си личи по графиката ми - преди все се чудех, защо ми е толкова ниска температурата.

# 2 587
  • София
Здравейте, момичета. Имам едно питане. Меря температурата си с дигитален термометър. До миналия месец винаги съм го държала до звуковия сигнал( 1 мин) и температурата във фоликулярна фаза е била между 36.5 и 36.8 градуса. Днес ми е първи ден на мерене от новия цикъл( ден 5-ти) и реших да го държа 5 минути, защото прочетох някъде, че така било по-достоверно и ми отчете 36.9- температура, която ми се струва доста висока за начало на цикъла. Ако температурата се задържи толкова висока на какво може да се дължи? Не се чувствам болна. Някакви проблеми с яйчници? Или нещо друго?
В колко часа мериш БТ?
Дай да видим графиката

# 2 588
  • Бургас
Благодаря за отговорите Hug
ani12544, вадя термометъра, когато чуя сигнала, не държа още 5 мин. Незнаех, че трябва. Май е най-добре да меря с живачен newsm78.

# 2 589
В колко часа мериш БТ?
Дай да видим графиката
Меря в 7.30.Температурата се нормализира-36.7. Може би прогестеронът ми спада по-бавно, защото в последните 2-3 месеца ми идва при 37 градуса, а по-рано спадаше обикновено до 36.9 в деня на цикъла. Ще пусна графиката малко по-нататък, като има какво да се коментира:)

# 2 590
  • София
В колко часа мериш БТ?
Дай да видим графиката
Меря в 7.30.Температурата се нормализира-36.7. Може би прогестеронът ми спада по-бавно, защото в последните 2-3 месеца ми идва при 37 градуса, а по-рано спадаше обикновено до 36.9 в деня на цикъла. Ще пусна графиката малко по-нататък, като има какво да се коментира:)
Да, може в Прогестерона да е причината.

# 2 591
Здравейте момичета!
Имам една молба към вас.Някой може ли да ми каже как е графиката ми и дали мога да се надявам този месец да е станало.Това ни е 3-ти опит и за първи път меря БТ.
Страшно ще съм благодарна за мнението ви! Hug
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=malkata872

Меря в 7:15 обикновено,но последната седмица не мога да спя и към 5:30-6:30 в дупето Embarassed

# 2 592
Здравейте момичета!
Имам една молба към вас.Някой може ли да ми каже как е графиката ми и дали мога да се надявам този месец да е станало.Това ни е 3-ти опит и за първи път меря БТ.
Страшно ще съм благодарна за мнението ви! Hug
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=malkata872

Меря в 7:15 обикновено,но последната седмица не мога да спя и към 5:30-6:30 в дупето Embarassed
Според мен овулацията е била на 15-16 ден. Рано е за тестове. Днес ти е 9-10 ден ЛФ. Тест ако още седмица БТ се задържи висока.  Peace
Успех.

# 2 593
Това ще рече ,че тези тестове до момента които съм направила не играят нищо???

Shocked Дано си права и да е рано още наистина Hug Благодаря ти много!

п.п.Все пак до сега,че е била висока БТ..си е за момента,може и да падне така ли Sad,предния месец стигаше до 36.9 мах  но я мерих съвсем във края понеже ме накараха да видя колко е 2-3 дена

# 2 594
Това ще рече ,че тези тестове до момента които съм направила не играят нищо???

Shocked Дано си права и да е рано още наистина Hug Благодаря ти много!

п.п.Все пак до сега,че е била висока БТ..си е за момента,може и да падне така ли Sad,предния месец стигаше до 36.9 мах  но я мерих съвсем във края понеже ме накараха да видя колко е 2-3 дена
БТ се повишава от прогестерона, единственото, което показва до момента графиката ти е, че овулация е имало. Графиката не може да покаже наличие на бременност.
Ако БТ се задържи висока 16-17 дни, може да се говори за бременност, защото средно лутеалната фаза е 12-16 дни.

Общи условия

Активация на акаунт