Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 146 163
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 2 700
  • Sofia
Денис, още веднъж много благодаря!!!  Hug
Дано днес най-после е +! Ще го направя към 15 часа и после ще пиша!

# 2 701
Здравейте, момичета:) Може ли да погледнете графиките ми до тук и да кажете дали нещо ви смущава?
Денис, особено ти  WinkЛекарите като че ли не обръщат много внимание на този метод. Разликата ми почти никога не достига/ минава 0.4, но това може би се дължи на сравнително високите температури в ФФ и на не особено дългия цикъл. Последно прогестеронът ми беше в нормални граници, имам и неколкократно доказана овулация , добра дебелина на МЛ с преглед, но не се получава. Чудя се дали имам някакъв проблем или причината да не става е заради съпруга ми Sad В последно време имам чувството ,че лекарите ни карат като на конвейр и не ни обръщат особено внимание. Предстои ми този месец инсеминация и много се чудя дали да е на естествен цикъл или със стимулация, макар да решихме с лекарката ми да пробваме на естествен.

http://www.babyplan.ru/profile/105400/12

# 2 702
Betty а пробвала ли си да пиеш тези витамини и добавки за удължаване на ЛФ които Денис препоръчва? Ако няма проблем при мъжа ти, мисля, че могат да помогнат.  Peace
Става въпрос за това:
Герикапс - 2х1 до О.
1 МЦ се пие - 1 се почива.
Вит.Е - след О.
вит.В-50 - 1 тб. на ден през целия МЦ
вит.С - по 500мг до 1 гр. на няколко приема
Омега 3 - по 2 гр. дневно
Масло от Вечерна иглика - по 1300мг дн.
Са+ Mg+Zn+vit.D -  стандартната доза /Са да е  800-1000-1200мг/ - пие се 10 дни -10 се почива.

# 2 703
С каква цел се пият?

# 2 704
Ани, не съм ги пила. Някой от тях си ги приемам по принцип от време на време, но честно казано избягвам да пия добавки и лекарства, без да са ми предписани от лекар. В момента ме вълнува и нещо друго. До момента при прегледите не са ми установили проблем като полипи, ендометриоза, преграда на матката и т.н, но почвам сериозно да се притеснявам, че е възможно да имам нещо такова. Доста време не мога да забременея.

# 2 705
Тези неща принципно удължават ЛФ както съм написала по-горе и като цяло спомагат О и МЦ -така казва Денис  Heart Eyes
При мен опитите са бебе са от началото на годината 2-3 месеца (но не особено сериозно, да не кажа хич) и сега отново опитваме от три месеца (бяхме спрели опитите по други причини и се пазехме)
Това което забелязах при мен е, че цикъла ми от 26-27 дена почна да се скъсява - идваше ми на 22-23 ден (ЛФ - 10, 11 дни а принципно ми е 13-14)...откакто ги прием тези неща (това ми е втори месец) мисля, че просто нещата се наместиха, знам ли. Предния цикъл -О на 13-ти ден, ЛФ 13-се дни дойде ми на 27-мия ден точно.
Ще видим сега кога ще ми дойде (дано не дойде разбира се)  Praynig

# 2 706
Тези неща принципно удължават ЛФ както съм написала по-горе и като цяло спомагат О и МЦ -така казва Денис  Heart Eyes
При мен опитите са бебе са от началото на годината 2-3 месеца (но не особено сериозно, да не кажа хич) и сега отново опитваме от три месеца (бяхме спрели опитите по други причини и се пазехме)
Това което забелязах при мен е, че цикъла ми от 26-27 дена почна да се скъсява - идваше ми на 22-23 ден (ЛФ - 10, 11 дни а принципно ми е 13-14)...откакто ги прием тези неща (това ми е втори месец) мисля, че просто нещата се наместиха, знам ли. Предния цикъл -О на 13-ти ден, ЛФ 13-се дни дойде ми на 27-мия ден точно.
Ще видим сега кога ще ми дойде (дано не дойде разбира се)  Praynig
newsm10  и аз пиех по тази схема, без масло от Вечерна иглика - по 1300мг дн и
Са+ Mg+Zn+vit.D
Не знам дали от тях или от стимулацията, в месеца, в който ги пиех забременях.

# 2 707
  • София
Здравейте, момичета:) Може ли да погледнете графиките ми до тук и да кажете дали нещо ви смущава?
Денис, особено ти  WinkЛекарите като че ли не обръщат много внимание на този метод. Разликата ми почти никога не достига/ минава 0.4, но това може би се дължи на сравнително високите температури в ФФ и на не особено дългия цикъл. Последно прогестеронът ми беше в нормални граници, имам и неколкократно доказана овулация , добра дебелина на МЛ с преглед, но не се получава. Чудя се дали имам някакъв проблем или причината да не става е заради съпруга ми Sad В последно време имам чувството ,че лекарите ни карат като на конвейр и не ни обръщат особено внимание. Предстои ми този месец инсеминация и много се чудя дали да е на естествен цикъл или със стимулация, макар да решихме с лекарката ми да пробваме на естествен.

http://www.babyplan.ru/profile/105400/12
10.10.2011
Този МЦ искаш да коментирам, нали?
Не си мерила редовно / това не е упрек/

ЛФ ти е къса, не е добре да под 12 дни. Не съм сигурна дали е имало О.

Освен добавките които посочиха момичетата може да се приема също Инозитол+ФК и NAC  особено при СПКЯ и проблем с О.

# 2 708
Денис, не само тази, а всички като цяло. Този месец не успях да я меря редовно, защото пътувах и нямаше как. Обикновено ЛФ ми е 11 дни, понякога 12, 14, а има месеци и по 10. Поддържането на по-висока температура в ЛФ не е ли донякъде гаранция за наличието на овулация? В някои от месеците имам доказана такава и при преглед, както и при изследване на прогестерон. Не знам вече какво да си мисля. Ще се наложи да поразпитам лекаря си по-обстойно, за да установим дали нямам проблем с жълтото тяло или с маточната лигавица. Не знам защо този месец имах чувството, че най-сетне сме успели. Някакси всичко започва добре и свършва преждевременно зле. Подобни проблеми само с прогестеронов препарат ли се решават?

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 14:50 от BettyBoop

# 2 709
  • София
BettyBoop
Не може само по няколко високи стойности през ЛФ да правиш заключение, че е имало О. и че всичко е наред
БТ е висока /през ЛФ/ при кисти, задържан фолику, ЛУФ и т.н.
Дори при ановулаторен МЦ последните 3-4 дни може да има покачване на БТ и след това да дойде М.
Типично за СПКЯ е да се редуват МЦ-и с О. и такива с проблем с О.- това че си имала засечена О. с УЗ и добри стойности на прогестерона - не означава, че всеки МЦ е с нормална О.
Достатъчно е това, че имаш къса ЛФ - говори, че някъде има проблем - къде?- Лекар трябва да открие това - има случаи на неадекватна реакция на нивата на Прогестерона - така, че това не трябва да те успокоята.
Ако поне 3 поредни МЦ имаш ЛФ под 12 - това говори на Дефект в ЛФ  и трябва да се вземат мерки
Пиши ми какво е казал лекаря и какво сте предприли Simple Smile
Дано няма сериозни проблеми

ПП. Разбери ме правилно - не искам да те плаша, а да те накарам да вземеш мерки и да решиш проблема - тези неща се коригират с помоща на лекар. 

# 2 710
Денис, много благодаря!  Hug
Възможно ли е БТ да е по-висока през ФФ защото на 25.10. (8-ми ден от МЦ) си направих противогрипна ваксина? Иначе се чувствам добре - нямам никакви оплаквания.
С АГ ми се разбрахме да отида след като два месеца си следя БТ. Така че ще изчакам търпеливо още 10-тина дни.
Но за следващия цикъл ще се запася и с уринарни тестове.

# 2 711
A бихте ли споделили на кои фирми производители ползвате витамините и микроелементите?

# 2 712
  • София
Кашпичка   
Аз ги купувам от сайта Айхерб, защото там са на по-ниски цени.
Има  всичко посочено и по нашите аптеки - стига да си намериш подходящи дози.
Напр.
Герикапс или Герисан - БГ препарати и двата са много добри
Бета-каротин и др. на Валмарк
Vitamin E Oil на Jamieson и т.н. / има още добри продукти/
Мало от вечерна иглика на GNC  / много е хубаво/ Прим Оил на Херба медика / но  те са по 500мг/
Всички неща ги предлага и Нау Фууд / по спортните ни магазини/
Мусаши  /АК-те/ също са добри

# 2 713
Здравейте мацки с мисия  Grinning
Пак съм тук да се примоля да ми погледнете графиката и ако някои може да изкаже мнение дали този месец сме изпуснали О отново.
Благодаря   bouquet

http://www.babyplan.ru/diary/2011-11-06

# 2 714
Здравейте,момичета!!!Бихте ли погледнали и моята графика?Миналия месец цикълът ми закъсня с 2 дни и отиде на 30 дневен цикъл.Сега обаче си мисля,че овулацията ми е била на 13 ден,ама не е ли много рано?Не съм правила тестове,защото изчакваме резултатите от микробиологията дали съм се изчистила от е. колите.Така или иначе този месец пропуснахме,но все пак ще споделите ли мнение кога е била ову?
Имам и друг въпрос - къде бих могла да отида да ми правят фоликуметрия?В "Света Петка" не съм доволна.
Успех и късмет на всички.

Общи условия

Активация на акаунт