Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 146 537
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Моето мнение е, че имаш достатъчно дни с високи температури, за да си направиш тест. Стискам силно палци да е положителен  newsm10 fingerscrossed

# 511
Имаш на два пъти по 2 дена не си мерила Т, ако броим и тях наистина имаш достатъчно дни с по-височка Т.
Мисля, че утре може да направиш едно контролно тестче Mr. Green

# 512
Благодаря, мисля да поизчакам още един-два дни. Много ме е страх да не се разочаровам пак  Crazy Миналия месец се бях настроила и после се чувствах кофти. Още веднъж благодаря за мнението Ви. Хубава вечер.

# 513
Здравейте момичета
От този месец си меря БТ, както писах по-рано, вчера правих и тест за овулация- отирцателен беше.
Днес ми е 13 ден от менструацията, от както ми свърши  забелязвам като отида до тоалетната едно розово течение, до сега никога не ми се беше случвало такова нещо и понеже не можах да намеря такава тема реших да попитам от какво ли може да е.
Температурата ми е нормална 36,1; 36,2 ако задържа термометъра показва 2-3 градуса повече.
Ако на някой му се е случвало моля да каже Praynig

# 514
  • София
LADY_S, мисля, че ако покажеш графиката си, момичетата тук ще могат да кажат повече. Тези две температури не означават нищо без другите преди и след тях. Според мен е възможно да имаш розова овулация, а теста да не я отчита. На мен ми се е случвало същото, но съм хващала ову-то с тестове по времето на розовото течение.  Пожелавам ти успех!  Peace
 П.П.:Относно меренето на БТ - няколко мнения по-назад в темата има чудесно обяснение на denis_d колко време се държи термометъра. Ако искаш измерените от теб температури да са възможно най-показателни, трябва да спазваш правилата за мерене на БТ  Heart Eyes

# 515
 Simple Smile Месри за обяснението
Аз прочетох по напред за задържането на термометъра слад сигнала, обаче ме притеснява че съм започнала да я меря (температурата) без задържане и започнах да се объркавам, за това от следващият месец ще започна да я меря със задържане след сигнала. Пък графиката също от следващият месец ще започна да си я нанасям на онлайн овулационният календар, защото чак сега разбрах как става Embarassed
И аз прочетох тук -таме за овулационно кървене, но и прочетох че може да е признак на нисък прогестерон, пък аз вече втори месец ще пия Дуфастон от 16 до 26 ден, а хормонални изследвания ще ми правят сега като ми дойде, моля се да нямам проблем Praynig

# 516
Здравейте момичета, първо честит ви празник.
Моля ви да ми погледнете пак графиката, защо има такава разлика в Т и какво е това двуфазност. Въобще не са ми ясни. Не мога да разбера кога съм в овулация Simple Smile

# 517
Здравейте момичета, първо честит ви празник.
Моля ви да ми погледнете пак графиката, защо има такава разлика в Т и какво е това двуфазност. Въобще не са ми ясни. Не мога да разбера кога съм в овулация Simple Smile

Би трябвало да има разлика в Т ти. ,но ти в момента все още нямаш. Двуфазност е Т ти преди ову да са по-ниски от Т ти след ову- графиката ти да е разделена на две - по-ниски и после след ову по-високи температури. При теб в първата фаза са доста високи ,гледам днес имаш лек спад и дано тези дни  е ову и вече от следващите  да ти се покачат темп.

# 518
  • Севлиево
Не знам в коя тема трябваше да пиша.Не съм влизала във форума от месеци,но ето ме пак с въпрос.Закъснява ми вече 8 дена.Трябваше да ми дойде на 7-ми февруари.По принцип не ми е закъснявало повече от 4 дена.Много се надявах да съм забременяла най-после и в събота реших да си измеря БТ.Не можах да повярвам когато видях че термометъра показва 37.3 Бях сигурна че съм забременяла,въпреки че не ми ставаше лошо и нямах симптоми.В неделя също я измерих.Беше 37.25 и станах да си направя дългоочаквание тест.Шокирах се като видях само една чертичка,бях толкова сигурна че ще са две...  newsm45 На 25-ти януари ме беше взет вагинален секрет,като резултатите бяха просто отлични.Но тогава гинеколага не ме прегледа на ехограф,както е редно при гинекологичен преглед но и аз не настоявах.Важното че нямаше помен от Ешерихияколи...Разгледах на ново много бременни графики.Видях и тези с много отрицателни тестове преди положителните.Все още ще се надявам,докато не ми дойде...А може би закъснението е резултат от това че вече съм без работа???
Днес пак измерих Т Леко започва да си спада 37.15 Цикъла ми е средно около 31 дена.О е горе-долу на 22 ден от цикъла.Зарадвайте ме и ми кажете че има шанс да съм бременна,въпреки отрицателния тест(който всъщност направих с първата урина  Cry )
Забравих да кажа че в петък и в събота през нощта не можах да спя много Единия ден се сбудих в 3 и нещо а в събота в 4 и нещо и така и не можах да заспя

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 12:31 от dunda_n1

# 519
  • София
Защо не пуснеш кръвен тест?

А шанс да е станало  винаги има Simple Smile

# 520
  • Varna
Здравейте! искам да попитам задължително ли трябва да има покачване след овулация с над 0.4 десети, защото този месец уж се постарахме, имах супер положителен тест за овулация, но моля, вижте графиката и ми дайте съвет. Според теста, овулация би трябвало да имам на 11.02 или 12.02, но темепературата досега не се покачва над 37 градуса! Благодаря предварително!

# 521
Здравейте! искам да попитам задължително ли трябва да има покачване след овулация с над 0.4 десети, защото този месец уж се постарахме, имах супер положителен тест за овулация, но моля, вижте графиката и ми дайте съвет. Според теста, овулация би трябвало да имам на 11.02 или 12.02, но темепературата досега не се покачва над 37 градуса! Благодаря предварително!

Не е задължително да има 0,4 - важното е да има двуфазност. Хубаво е да е по-голяма разликата но и с по-млки има бременни графики. Аз също съм за 23 ден от цикъла ти за ову.  И теста тогава го показва и Т ти. Покачването ти е по-плавно но го има и засега графиката ти е добре  :peace:

# 522
  • Varna
Благодаря ти! дано да се покачи, иначе ще се побъркам, че нещо има..... а така ми се искаше вече да стане чудото, след целия кошмар, кайт преживях преди почти 9 месеца.

# 523

Ще стане,миличка - само спокойствие - графиката ти е хубава и по-хубава ще стане  Hug

[/quote]

# 524
Ния, добре е разликата да бъде около 0,4. В противен случай-има съмнения за естроген-прогестеронова недостатъчност. / по-долу копирам от сайта на Бейбиплан /

"II тип - эстроген-прогестероновая недостаточность

Имеется слабо выраженный подъем температуры во вторую фазу. Разница температур в первой и второй фазе составляет не более 0,2- 0,3 С. Такая кривая может свидетельствовать об эстроген-прогестероновой недостаточности. Пример:

http://www.babyplan.ru/uploads/images/biblioteka/125-jestrogen-p … dostatochnost.jpg

В гинекологии считается, что если такие графики повторяются из цикла в цикла, то это может говорить о гормональных сбоях, которые являются причиной бесплодия."

В твоята грефика не се вижда двуфазност...

Общи условия

Активация на акаунт