Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 147 694
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 855
Днес БТ ми е 37,1?!?!?!

# 856
С риск да повторя Денис, всеки цикъл е различен, с различни показатели, често има разлика във функционирането на ляв и десен яйчник, различни показатели (естрадиол, ЛХ, прогестерон)
Дори и при хубава графика, в която всички показатели изглеждат ок, може да има задържан фоликул - аз го казвам от опит. Можете да видите графиките ми за септември и октомври миналата година, които са със задържан фоликул.
Успех на всички!

# 857
Здравейте, момичета!
Ще погледнете ли моята графика, след днешната Т фертилити определи 16 ден за О., макар че според мен е на 15 ден, а бейбиплан все още нищо не казва.  Thinking
Имам няколко въпросчета:
1. Какво значи DPO в графиката на фертилити?
2. Как да определя разликата в Т на двете фази? Коя температура взимам - средната или най-ниската и съответно най-високата?
3. Мога ли сама да определя деня на О в бейбиплан и как? Според него деня за О ми е 19 и искам да го сменя.  Blush

lady_u, разгледах графиките ти и искам да те питам по какво се познава задържания фоликул? Графиката ти за октомври на пръв поглед ми изглежда добре.  Thinking

Благодаря, предварително!   bouquet

# 858
  • София
Благодаря ти денис.
Правили сме спермограма и проходимост. Двете са ок. Не съм разбрала да имам и друг фоликул освен един 10 мм.  на 9-ти ден. След няколко дни съм пак на доктор да ме види...
Най се дразна на това, че док ми беше казала че  "нещата са ми много хубави" че всичко е ок и ще стане и че вижда течност...а то какво излезе...
Xормоните са ми наред...

Аз ти казах какво показва графиката ти до тук - ти не се плаши толкова.
На графиката влияе какво ли не - важно е какво се вижда на УЗ.
А надежда винаги има - тя не трябва да те напуска никога.
Дори в най- безнадеждните случаи, не всичко е така както изглежда и надежда винаги има. Simple Smile
Стискам палци и чакам за новини

# 859
  • София
Здравейте, момичета!
Ще погледнете ли моята графика, след днешната Т фертилити определи 16 ден за О., макар че според мен е на 15 ден, а бейбиплан все още нищо не казва.  Thinking
Имам няколко въпросчета:
1. Какво значи DPO в графиката на фертилити?
2. Как да определя разликата в Т на двете фази? Коя температура взимам - средната или най-ниската и съответно най-високата?
3. Мога ли сама да определя деня на О в бейбиплан и как? Според него деня за О ми е 19 и искам да го сменя.  Blush

lady_u, разгледах графиките ти и искам да те питам по какво се познава задържания фоликул? Графиката ти за октомври на пръв поглед ми изглежда добре.  Thinking

Благодаря, предварително!   bouquet
Според мен О. е била на 16 ден от МЦ. - пунктира ти засича деня на предполагаемата О.
Разликата в БТ се определя от средната за ФФ и средната БТ за ЛФ / без Овулаторната фаза - със спад и покачване на БТ/

# 860
Пепито, според мен О е на 18-ти ден. Руският сайт сигурно още не отбелязва, защото иска да "види" трайно покачване! Успех!   bouquet ДПО означава дни след овулация=days past ovulation!

# 861
Пепи, докато чакаме специалистите  по графики Simple Smile, аз бих могла да ти отговоря само на първия въпрос и с това да облекча работата/писането на другите   bouquet

DPO означава day(s) post ovulation - ден след овулация.

Всъщност, докато пишех отговора, май си отговорих и на другите ти въпроси. Температурната разлика Бейбиплан сам ти я засича и ти я показва в пълен (полупълен) цикъл на нанасяне на t. Такъв е твоят цикъл №5 - имаш засечена температурна разлика - Разница 0.54.

Също така, разцъках Бейбиплан и установих, че сама можеш да си нанесеш деня на О. като отбележиш с чавка кутийката Овуляция по УЗИ на деня, в който смяташ, че ти е - значи, ако ти показва сега 10 март, а ти искаш да я смениш на 11-и - редактираш, слагаш чавка на 11-и и ще ти я изведе като единствена вертикална непунктирана линия  Grinning

# 862
Също така, разцъках Бейбиплан и установих, че сама можеш да си нанесеш деня на О. като отбележиш с чавка кутийката Овуляция по УЗИ на деня, в който смяташ, че ти е - значи, ако ти показва сега 10 март, а ти искаш да я смениш на 11-и - редактираш, слагаш чавка на 11-и и ще ти я изведе като единствена вертикална непунктирана линия  Grinning
Да, това го пробвах, но си мисля че означава О определена от док, затова и не го цъкнах. А предния цикъл не го взимам много под внимание, не ми харесва как се движеше БТ,  Crossing Arms а и сега вече меря с дигитален т-р. Искаше ми се от настройки някъде да го променя, намерих го но не ми дава да променям. Sad Ще зачакам сам да определи, щом му трябва повече време да помисли.  Laughing

Благодаря на всички ви за отговорите, винаги сте много отзивчиви!   bouquet  bouquet  bouquet

А сега се сещам нещо което ми каза док. "БТ трябва да се задържи поне 10-11 дни висока" но не разбрах за да определи бременност или нормално протекла О.

# 863
Пепито,доже аз мисля трябва да се задържи висока поне около 12 дни за да се говори за нормална лутеална фаза.Бременност вече ако се задържи 15-16 и повече - и разбира се тогава пак не е сигурно,че си бремена докато не направиш тест и не каже доки  Peace

# 864
Възможно е да съм бременна ли?!?! Ами клостила дето го пия?!?
Отивам за тест Simple Smile - отрицателен.

Последна редакция: сб, 27 мар 2010, 17:05 от k_t

# 865
Здравейте момичета, повече от месец не съм писала. Повече и от месец не съм мерила БТ и резултата е на лице -  EFP Моето мнение е, че с или без базална температура основното за забременяването е правенето на  luvbed и абстрахирането от натрабчивата мисъл. Знам, че е трудно, но наистина  епо-добре, отколкото постоянно мислене в насока бременност. Мн съм щастлива момичета и пожелавам на всички ви скоро такова щастие. Ще пиша щак след първия преглед при гинеколога. Весело изкарване на Великднеските празници и повече положителни мисли! easter

# 866
mitimama много се радвам за теб!  Hug Дано да повлечеш крак на всички ни!  Praynig Мила, и на мен ми писва да се будя всеки ден в 6ч за да меря Т, но ми се иска поне три месеца да го правя, за да засека О и д-на на ЛФ и после да се оставя на течението Simple Smile

Момичета, бихте ли ми погледнали отново графиката? Притесняват ме тези колебания във втората фаза, нормални ли са? Гледах графики на други потребители в бейбиплан и не видях такава разлика в Т, знам че е нормално да варира, но ми се струва странен този скок от 36.7 на 36.9, при еднакви условия/час на мерене  Thinking

# 867
Мимата, Честито!!!!  Hug  bouquet Hug Аз също съм се абстрахирала, но все пак при нас има други проблеми...
Пепито, според мен тези колебания не са много нормални  newsm78 Защо не вземеш да изпозлваш фоликулометрия следващия месец, като паралено мериш БТ и ползваш тестове за О... Успех!!!   bouquet

# 868
  • Бургас
Мимита,честито!Много се радвам!

# 869
Здравейте момичета, може ли отново да ми погледнете графиката...

Общи условия

Активация на акаунт