Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 147 698
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 975
аз мисля на 31 дори 32 ден, и то само ако БТ се задържи висока, дано ! а защо не правиш тестове за овулация?
Преди време правех. От както видях, че имах О и на 20-ти ден, просто никак няма да ми излиза рентабилно.
Едва ли не да не би да я изпусна случайно, трябва да почна от около 18-ти ден да правя тестове. Е да ама ако правя така всеки ден до 30,31,32 ден, просто защото този цикъл така си е решило, къде ще му излезе края?
Ще ми трябват поне 3 опаковки на цикъл  ooooh! Еми не ми се дават такива пари. То по добре да ида веднъж на 18-ти ден на фоликулометрия, после след 5-6 дена и ако има доминантен фоликул ще си изчисля горе-долу за кога да чакам,  ще засека и с БТ и един 3-ти преглед за контрола, за да видя дали се е пукнал фоликула.

# 976
Бенджолина и ти си права... но пък фоликулометрия 3 пъти също си е сума, спестяваш време и ходене на лекар, но пък и няма да си сигурна много какво става.

# 977
  • София

Ако ти е изтощена батерията /или терм-ра като цяло нещо се прецаква/ може да не отчита вярната Т.
Добре е да го сравниш с нов терм-р.

ПП. Това важи за повечете Терм-ри - когато започнат да се прецакват може 1-2 МЦ да показват Т. не по-висока от 36,8 напр. За по-ниските стойности няма проблем, но по-високите не ги зосичат вярно

Мисля, че не е изтощена батерията, днес температурата ми се качи на 37,1. Но стига съм ви занимавала с моята особа, ще видим какво ще стане. Търпението е най-важно.

Благодаря отново   bouquet

# 978
  • Пловдив
тест !  Flutter

# 979
Днес извадих t колкото вчерашната - 37.1, с което FF промени О. от 17-и на 19-и ден  Rolling Eyes Ако това е вярно, ми остава само да се надявам плувците на мъжа ми да са достатъчно издръжливи  Laughing

БП не си промени мнението - О. на 17-и ден и толкоз. Иска ми се той да е прав в този случай  Wink

Момичета, и аз се извинявам, че ви занимавам със себе си. На 3-и цикъл мерене на БТ вече осъзнавам, че няма смисъл да се търси мнение по графика преди поне 3-4 високи t, с оглед на това, че софтуера си променя "мнението" на базата на максимално въведени данни.

Благодаря на всички ви!   bouquet

# 980
  • София
Simple Smile Правилиото е да се коментира пълна графика - от М. до М.
Но нали никой няма търпение Simple Smile....

# 981
Дам така е.
А пък аз да си призная съвсем нямам търпение, защото ми писва само до самото чакане на О ooooh!
Днес пак имам скок на Т.
Денис, моля те погледни ми графиката, която публикувах на предната страница и заложи и ти на един ден измежду 30,31,32, ако приемем, че Т се вдигне още и се задържи висока  Praynig

# 982
  • София

Денис, моля те погледни ми графиката, която публикувах на предната страница и заложи и ти на един ден измежду 30,31,32, ако приемем, че Т се вдигне още и се задържи висока  Praynig
Ами щом ще залагаме Simple Smile ...аз съм за 31 ден от МЦ

# 983

Ами щом ще залагаме Simple Smile ...аз съм за 31 ден от МЦ
Благодаря ти. Hug
Честно казано и аз на това се надявам Praynig, че поради независещи от нас причини оползотворихме единствено този ден  Mr. Green

# 984
Бенджолина, аз съм за Ову на 33-ти ден Simple Smile Днес!  Hug По мои причини и лични наблюдения съм стигнала до извода, че овуто е в деня с висока БТ. успех!   bouquet

# 985
Благодаря ви за мненията.  bouquet
Днес Т се вдигна още и ФФ и БП се обединиха като засякоха О на 31-ви ден.

бебе26, при теб може О да е в деня с висока Т, но аз съм ходила на фоликулометрия 3 поредни цикъла и установихме, че моята Т се вдига след О. Аз бях раздвоена между 30-ти и 31-ви ден.

# 986
Щом е така може ли да ми коментирате тази графика?   Blush Тъй като вече не съм ВИП потребител във фертилити не мога да покажа старите графики, тях може да видите във бейбиплан за сравнение.
И още едно питане, чела съм доста по този въпрос и навсякъде различни мнения, трябва ли БТ да се вдигне над 37 след О за да докаже че е имало такава, или е достатъчна разлика от 0.2-0.4 в двете фази? Миналия месец като показах на док графиката си той каза че трябва да се вдигне над 37 и да се задържи така поне няколко дни, и по това установи че нямам О и ми изписа клостилбегит за 2 месеца, без назначена фоликулометрия и цветна снимка на тръбите, само каза че са отпушени. Все още не съм започнала стимулацията, страх ме е, до колко мога да вярвам на док, че нямам О след поглед само на графиката ми?  Confused

# 987
Аз не бих вярвала нито минутка повече на този док!!
Никой уважаващ се АГ / особено с претенции по репродуктивна медицина / няма да вземе на сериозно една графика за извод относно овулация..Без фоликулометрии, хормони и т.н.. А за клостилбегита без ЦС е направо.... #2gunfire #2gunfire

П.П. Графиките ти обаче ...не са много хубави-мнението ми клони към ановулаторни цикли..И стига с тази 37 градуса температура-РАЗЛИКАТА  е важна, не абсолютните стойности!!

# 988
pepito21, аз доколкото съм чела и разучавала методът на БТ съм разбрала,  че не е задължително Т да се вдигне над 37 градуса, а трябва разликата между усреднението Т през първата фаза и втората фаза да бъде между 0.4 и 0.6 десети от градуса, за да е показателно, че има О.
Я си представи, че има хора, които просто поддържат по-ниска температура по принцип, да речем от порядъка на 36.2-36.3, това означава че е необходими покачване от 0.7-0.8 десети докато достигне Т 37 градуса, а това е много и не е хубаво.

Според мен е меко казано несериозно да се изписва клостилбегит само на база графика Shocked Shocked Shocked  без цветна снимка, спермограма, пък да не говорим, че и една проста фоликулометрия не сте направили, направо е нямам думи....

# 989
трябва разликата между усреднението Т през първата фаза и втората фаза да бъде между 0.4 и 0.6 десети от градуса, за да е показателно, че има О.
Бенджи, не знам къде е истината, но в Зачатие и FF чета за разлика 0.2-0.4 между ФФ и ЛФ. От 0.4 нагоре са показателите по Фаренхайт (на FF основната единица за t е Fahrenheit).

Ако това, което казваш е вярно, то досега аз не съм имала овулация, тъй като разликите ми са от порядъка на 0.25.

Общи условия

Активация на акаунт