Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 390 344
  • 2 724
  •   1
Отговори
# 1 695
  • оттам, откъдето започва България
dely, само информативно ще ти кажа, че ние сме от година и половина /две зими вече с 2 бр. климатици/. В хола ни, който е около 24 кв. м. сме с подов Daikin FVXS25FV18 и сме много доволни. В спалнята, която е около 12 кв. м. сме със стенен Фуджицу, но го взехме 12-ка,/ако искаш мога да видя какъв му е модела/, от него също сме много доволни. Подовия климатик въобще не се чува, а Фуджицуто отвреме навреме се чува пукане на пластмасата, но много рядко, иначе пък духа яко. Ние също много време избирахме, четохме форуми и се чудихме какви климатици да си купим. Двоумях се между Фуджицу и Мицубиши, но избрах Фуджицу. Към този момент не съжалявам. Най-много ток съм плащала миналата година по студовете 140 лева, като имаш предвиш, че освен двата климатика в кухнята ползвам и духалка. Тази година най-голямата ми сметка е 106 лева. Успех в избора! newsm10
Сега видях, че се интересуваш и от цената - 1600 Дайкин, 1300 Фуджицу, с включен монтаж.

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 21:27 от pitinko68

# 1 696
  • Русе
Ние сме с 2 Митсубишита, ще купуваме 3-то. Много съм доволна, много са тихи и не се усеща кофти духане.
Единият е в помещение почти 50 кв - MSZ 50VA - този е по-скъп. Другият не мога да го видя в момента, защото е в детската, но беше около 1200 лв мисля.
Сега ще купуваме за спалнята. Гледах цените в момента - около 1500 лв.
Може би този ще вземем: http://viktorelektrik.com/?p=3319

# 1 697
Здравейте. Спешно търся врата за готварска печка NEO NOB-42 TURBO. Някой може ли да ми каже от къде мога да си взема такава?

# 1 698
  • София
От сервиза или вносителя? Не се сещам за специализиран магазин за резервни части за фурни.

# 1 699
  • с/у ОколоМръсТното
Подови гледах Daikin FTXS50F/RXS50K; Hitachi RAF50NX2/RAC50NX2; Hitachi RAF50RPA/RAc50FPA i  SRF50ZJX-s.

Добри са марките и моделите. Който и да избереш, няма да сбъркаш. Търси най-восок СОР и най-висока мощност за отопление (номинална).
Виж също и Mitsubishi Elelctric, вместо Mitsubishi Heavy Ind. за детската.

# 1 700
Шани, ти си ми надеждата- хладилник Самсунг или LG? От кои по- малко правите, напатих се вече  Cry Самсунг е 10 години гаранция на компресора, другия с 2

# 1 701
raja_nikol ,не знам дали те интересува друго мнение,освен на Шани,но реших да ти споделя моя избор.
Преди 2 седмици се сдобихме с този Самсунг
http://www.samsung.com/bg/consumer/home-appliance/refrigerator/t … AADSP/EO-features

И аз като теб,препатила (Индезит,като марка на снимка не искам да видя)близо месец проучвах,питах,гледах. ooooh!
На мен ми трябваше голям като обем хладилник,без фризерна част. Защото имам фризер ракла,а повечето хладилници,които са 2 в 1 са за сметка на хладилната част.
Накрая се спрях на един Бош и този на Самсунг.И Боша беше на тази цена някъде.Около 500 евро.
http://electron.bg/bosch-ksv33nw30-p-233864.html тук гледам даже е намален.
Като обем са почти еднакви,Самсунга е по-широк.''Голям звяр'' го нарича мм. Grinning
Но предимството на Самсунга е ,че има диспенсер за вода,има ледогенератор.Няма да тичам до другата стая за лед от фризера.А пък и камерата е учудващо голяма.Побра ми всички замразени подправки и зеленчуци.Неща,които ползвам почти ежедневно, са ми подръка.
Допитах се до един сервиз за хладилници тук в Гърция,те ми казаха,че Боша не е това ,което беше.Минали са им доста неща за поправка на тази марка.Казаха че хладилник Самсунг още не им е попадал за ремонт.Може би защото сега навлизат.Но като им показах между кои 2 хладилника се чудя,избора им беше Самсунг като екстри и параметри.
За сега съм много доволна,тих е,не оставя пръстови отпечатъци,изглежда луксозен  Mr. Green Единствения минус за сега е,че отварянето на вратата не може да бъде сменено на обратно.Самият дизайн не го позволява.
Абе като видиш на живо голям брой хладилници,просто си личи и на пипане и на външен вид хубавата изработка.Някои изглеждат направо пластмасови.Няма да изброявам марки,за да не обидя някой притежател.
Брат ми има LG от 5-6 г. 2 в 1 е ,заедно с фризер.Досега не е имал проблеми.
Аз също първо се ориентирах към тази марка,но нямаше такъв ,който да отговаря на моите критерии.:голяма,поне 300 л хладилна част.
Но след дълго проучване и четене,мисля че направих правилният избор.
Мисля че ,който и да избереш от двата,няма да сбъркаш.
Дано съм ти била полезна.

# 1 702
Евана, благодаря ти за подробното обяснение   bouquet
Точно от тази серия е единият ми фаворит, но аз държа да е с фризер отдолу. Не искам диспеснър, не пием толкова студена вода  Confused, щом другото му е ОК- значи мога да съм спокойна.

LG-то, което ми хареса в момента е 1149 лв, преди 2 седмици е било 800 лв  Shocked голяма промоция, за жалост никъде необявена. Как си ги правят тези промоции Технополис, някой има ли идея? Имаме само тази верига в нашия град, затова ме вълнува.
Самсунга също беше на промоция- , нямало го никъде, голям съм карък явно  Cry

# 1 703
raja_nikol,можеш ли да покажеш между кои точно модели на двете марки се чудиш?
Голяма промоция е имало LG-то  ShockedЧак съмнително  Rolling Eyes
Та ти можеш и от нета да го поръчаш,не е задължително да е от Технополис.Ако го намериш по-изгодно.Гледам в много сайтове,на -скъпичките уреди дават безплатна доставка за цялата страна, има и лизинг.Стига да си го видяла на живо някъде.

# 1 704
https://www.technopolis.bg/b2c/details/660667/P11100302/Hladilni … r-LG-GBF-539PVQWB

Минуси: диспенсъра, няма отделение 0 градуса /не че знам то за какво е де  Mr. Green/, няма поставка за бутилки

https://www.technopolis.bg/b2c/details/661661/P11100302/Hladilni … NG-RB31FERNDSA/EF

Не знам за недостатъци, защото го нямаше наличен  Confused

# 1 705
Евана, благодаря ти за подробното обяснение   bouquet
Точно от тази серия е единият ми фаворит, но аз държа да е с фризер отдолу. Не искам диспеснър, не пием толкова студена вода  Confused, щом другото му е ОК- значи мога да съм спокойна.

LG-то, което ми хареса в момента е 1149 лв, преди 2 седмици е било 800 лв  Shocked голяма промоция, за жалост никъде необявена. Как си ги правят тези промоции Технополис, някой има ли идея? Имаме само тази верига в нашия град, затова ме вълнува.
Самсунга също беше на промоция- , нямало го никъде, голям съм карък явно  Cry
Рая - ето тук го има LG малко по-евтино от Технополис. http://techmart.bg/products/product_details/4679

# 1 706
raja_nikol ,разгледах и двата модела и да ти кажа,клоня към Самсунга.Има един рафт повече,има отделение за бутилки,по-евтин е,много по-дълга гаранция.
Диспенсера за вода за теб е минус,но за цената е +100 лв. отгоре.Оскъпява го.Няма ли го без диспенсер?
Защото на Самсунгите вариантите без диспенсер са 100 лв надолу.
Аз ги гледах на живо тези които си показала.И двете марки изглеждат еднакво луксозно и хубаво направени. Peace
Имай в предвид ,че височина 185-190 см са си бая височки и ако не си над 1,80 трудно се достига най-горният рафт без стол. Mr. Green
Виж го в Техномаркет каква оферта е на промоция,с прахосмукачка
http://www.technomarket.bg/products/09126782/samsung-rb-31ferndsa
Нямаш ли в близък град тази верига?

Последна редакция: нд, 09 мар 2014, 22:33 от Анонимен

# 1 707
И двата модела нямат отделение 0 градуса, това са си 2 отделни чекмеджета на практика, нали? Едно над друго, за какво служи то? За месо или за плодове?

# 1 708
  • по морето
Привет и от мен!
Някой може ли да удари едно рамо при избор на климатици, ще се използват за отопление и охлаждане newsm78
Единият трябва да е подов, за помещение около 35 квадрата, изложение юг/запад, сградата е с изолации и не е последен етаж.
Другият климатик е за стенен монтаж, за стая около 16кв.м., с една външна стена, изложение запад.
Подови гледах Daikin FTXS50F/RXS50K; Hitachi RAF50NX2/RAC50NX2; Hitachi RAF50RPA/RAc50FPA i Mitsubishi heavy SRF50ZJX-s. За малката стая не съм се спряла на конкретни модели, идеята е да не замръзва зимата и да не е прекалено скъп  Embarassed.  Приемам предложения и съвети  Hug Благодаря   bouquet
При вас дилемата е Daikin FTXS50F/RXS50K - Mitsubishi heavy SRF50ZJX-s.
Личен опит - аз съм с 3 бр. дайкин профи, струват си парите, през 2010г. и аз имах дилема дайкин профи серията или митсубиши, тогава отстъпка ми направиха и наклониха везните към дайкин, в момента има много оферти на пазара, а ще взимате два климатика, все някаква отстъпка ще има.

# 1 709
http://www.aeg.co.uk/Products/Cooling/Freestanding/Fridge_freezers/S83200CMM0

Последно си харесах този- какво ще кажете?

Общи условия

Активация на акаунт