Отговори
# 135
  • София
 Моята също яде нощем, но предвид че заради моя мързел си спи и при мен и се самообслужва донякъде незнам нито колко пъти нито пък колко изяжда. Последните две вечери беше малко по-кисела, но пък вече си имаме и първото зъбче. А затова докога каките сучеха нощем ще си затрая за да не плаша някои  Simple Smile 
  Ето една хубава статия за съня и рутиалите и евентуално премахване на нощното кърмене - Пет стъпки бебето ви да спи по-добре

# 136
Aila, честито първо зъбче на Ели, не казваш дали я е мъчило, надявам се да е излязло без проблеми. Мира вече си има второ зъбче, точно до първото - на мама мишката с двата зъба! И ние с Мира процедираме така с нощните хранения, след първото събуждане я придърпвам в нашето легло (махнали сме 1та решетка), самообслужва се, само като приключи с едната гърда и се размрънка я сменям на другата и пак си заспиваме и двете Simple Smile Голям кеф! Това да кърмиш, приспиваш, връщаш в леглото, пък да не го събудиш...не е за мен, гушкаме си се и това е!!!

# 137
ЧЕСТИТО на всички, които са имали повод тези дни!   bouquet  Hug

Танче, много силно стиснати палци и от нас!  Praynig Hug Heart Eyes

Набързо да дам отчет. И ние днес бяхме на консултация. За мое голямо учудване, девойките наддават мнооого добре и направо са догонили връстниците си. Сияна е 7200 г и 67 см, а Дария - 7000 г и също 67 см. Биха им и третата хепатитна ваксина. Спираме Вигантола, понеже фонтанелите са вече достатъчно малки, поели са някакви количества вит Д досега и нямало вече опасност да развият рахит, а и най-важното е, че са редовно навън. И никакви изгледи за зъби на този етап. Дето се вика, запазваме си спокойствието за неопределено време  Crazy.

От около седмица приключих окончателно борбата на тема мляко и след като се консултирах с док, минахме изцяло на хранене с лъжичка. Само дето продължавам усилено да приготвям всичко с АМ, просто вече не го давам чисто и в биберон. Като не щат, ако щат. Живи и здрави. А като видях тези дни какво показва кантара и съвсем вдигнах ръце - край, повече никакво настояване да си изяждали количествата. Какво като ядат малко - пак наддават добре, че и акат повече от редовно - буквално след всяко хранене.

Аз пък днес бях на зъболекар, че от доста време ме наболяват повечето зъби. Страх ме беше да седна на стола направо. А по принцип имам много здрави зъби, на дърти години ми направиха първа пломба (на 27-8 ли да бях  newsm78, нещо от сорта). Оказа се, че имам само два кариеса, като единият е съвсем в началото и почти не се забелязва. Но за сметка на това са започнали да се оголват шийките на зъбите и затова ме боли. Вероятно този проблем няма да може да се оправи, дано поне на това ниво да го задържим. Причината -  деминерализация. Преди месец, като бях болна, УНГ специалист прецени, че ми липсват калций и други минерали, сега и зъбарката.  ooooh!  Какво да се прави - да си мама е най-тежко (но и най-сладко  Heart Eyes).

# 138
Здравейте! От толкова разходки нямам време за писане,много се уморяваме,а времето е разкошно Simple Smile
Айла много хубава статия зачетох се в нея,пишеше за праха,че би могъл да е причина бебето да се буди често и да не му е комфортно,а ние живеем на  втория етаж и то в центъра на града,има много прах каквото и да правя за няколко часа пак се натрупва,пишеше за въздушен филтър,а също и за овлажнители за въздух съм чувала,защото се топлим на климатик и изсушава въздуха,някой ползвал ли е такива неща или други трикове.
И друго нещо да попитам, с кой излизате на разходка,имате ли си дружинка от майки,защото при мен така се получава,че всички са на работа и понякога скучаем и как сте се запознали и сприятелили с други майки,ако някой има желание да сподели опит, благодаря ви предварително bowuu

# 139
  • София
  Ани Борисова, зъбчето излезе без големи драми  Simple Smile
  ЗайоБайо браво на госпожиците, големи мадами са станали. Моите каки бяха на годинка с такива кг, но сега на три и нещо са май към 12-13 кг  едва Simple Smile
  Sisi_Angelche  радвам се че статията ти е харесала, аз лично си имам компания от отчетни мама от тук и от априлките. Ако нямаше щях да се запозная просто от квартала. Не обичам да се разхождам сама постоянно, понякога за кратка до остана сама с мислите си или да си почета книжка, да но не и за дълго. Имам си и дружки от предишната отчетна на каките и все още се виждаме и сме много добри приятелки. Все пак 2 години сме били почти всеки ден заедно  Simple Smile
   Последно да се оплача и тази седмица мъжът ми е в командировка, вече ми писна и затова пуснах каките на ДГ, въпреки че едната сутрин още леко се закашля. Но две седмици с трите пак ми дойдоха нанагорно...
   Стискайте палци скоро да си харесаме апартамент и най-накрая да се махнем от тази квартира, че ми е писнала незнам колко... В понеделник сме отново на оглед  Praynig

# 140
Здравейте момичета!
Не съм влизала няколко дни и ето, че отново не мога да наваксам с четенето... ooooh! И на нас другата седмица ще ни вземат кръв и урина, да видим... Аз като гледам момите ви какви са грации, май май Жанетка наистина трябва да минава на диета с нейните 8 килца..., но засега все още е добре положението щом зетя е по-тежичък! smile3502 Специални целувки за него, Ксандърчо, миличко   love001 Felinka, браво миличка, добре ми го гледаш зетчето! Heart Eyes
Момичета да ви кажа напоследък забелязвам едни такива хитрички погледи, които ми хвърля Жанетка...но тази вечер беше вРъхта...слагам я да спи, обикновено заспива към 20.30-21 ч., днес в 21.30 ч нямаше никакви изгледи да заспи и включих видеобебефона и я оставих да се самоприспива...точно след като излязох от стаята гледам на бебефона му се размества картината...отивам, нашата хубавица хванала кабела и го дърпа ли дърпа Shocked, къде го е намерила в тъмното и как го е стигнала?! newsm78 Мисълта ми е, че толкова захитряват, че не е истина ...
Спокойна нощ и спящи бебоци ви желая! Heart Eyes

# 141
Моя продължава да яде, нощтно време. Поне 3 пъти.. 12/1, в 3 и 5/6ч. Вчера след едното хранене реши че не му се спи и "играхме" от 1 до 3 часа   #Crazy

А, аз това го броя за два пъти, щото 5-6 е вече сутрин и е време за песни и танци  Crazy И отделно 2-3 пъти леекинко събуждане и приспиване с лашкане на леглото. Не ми удобно да спи при мен, само за последното нощтно (т.е. първото сутрешно) го вземам при мен, уж да поспи още малко, ама нещо не става. Съвсем съм зомбясала вече  Tired

Момичета, благодаря ви за съветите за захранването. То мина цяла седмица и отгоре, ама благодарностите остават   bouquet
След два дни опити с картоф (редичко, с кърма разреден) реших да пробвам морков. И на него се мръщи, по-малко сякаш. Изрина се по дупето и започна да ака пак на всяко ядене, аз се разболях и зарязах захранването. Вчера и днес давам по малко ябълка. Пак муцуни.
Единствено с интерес прие Педагогическото парченце банан, което му чопнах от моя.
Абе съвсем хаотично съм го подкарала, ама да не досаждам повече.

Още щах да пиша но стана късно, утре пак
Леки сънища на спящите  smile3524

# 142
тилиата и ние сме така със захранването,като гледам другите как си хапват пюрета,каши и попари,а моя само цокане му дай, до сега единствено го улвоих,че му е много интересно докато ние ядем и иска с пръст да му давам да си облизва,а лъжицата с пюре  я тика с езика навън и не си отваря устата,а накрая циври целия оклепан,голяма мъка ще е Confused

# 143
  • Елин Пелин
здравейте! честити месечинки на дечицата!   uraАз все по нощите честитя ама моите зверчета сега ме пускат на компа  Mr. Green
Ние днес бяхме на консултация. отчета е плачевен (поне за мен) 7150г (+100) за месец и 67см(+2). биха ни и хепатитната ваксина - беше голям рев, ама сестрата дет ни боде толкова куцо и я сложи,че аз по-добре щях да се справя  ooooh! 
 със захранването сме ок. мръщи се на моркова,а картофа го обича много. установих че като е по-гъстичко, по- лесно го яде пюрето, иначе и се изсипва от устата.
чудя се как да въведа плод и кога. дали да е по друго време на деня и на друго хранене, или да ги омешам единия път плод, другия- зеленчук (каквото имам под ръка)  newsm78 Голяма мъка е това захранване  ooooh!  Crazy
Аила и КайРен може ли малко помощ   Praynig .Мойта мишка папа на поискване. захранвам от седмица, но с мин. дози и дори не го броя за хранене това. Яде от 15мин до през 2 часа.По-голяма пауза прави единствено .като си легне в 21:30 се буди в 1, и после пак през, час -2. мисля си, че добре си яде, но напоследък доста мрънка,( минахме и през вирус някакъв и доста време повръщахме) и вече се чудя дали не и е малко кърмата. тия пусти 100г много малко ми се виждат за 1 месец  Sad дайте някакви идейки как да процедирам, Моля!   bouquet  bouquet  bouquet Благодаря предварително!

# 144
аниматед ами че добре са и мерките и теглилките като за момиче,а и не винаги ги мерят вярно, и преси така яде на често,но повечето пъти само се успокоява и си прицоква по малко, по много причини може да е неспокоен бебока и да мрънка не само от глад,споко Simple Smile

# 145
Привет!
Да не стана досадна, ама ще ви поднеса закуска и кафе   Embarassed

Честити месечинки на бебчовците, които празнуват днес!   bouquet

Тази нощ уж по добре сап малката, но като стана в 5 и половина, че до 6 и половина игра и това е, не ме остави да спя. После пък трябваше да ставам, че да оправям кака и за градина, та сега цял ден ще ходя като ударен самолет  Tired
Зайо браво на мацките, те са си супер.  Hug
Нощното хранене според мен не е проблем, щом му яде да яде, ама пък тази игра по нощите е проблем. И аз се чудя как да го изкореня  newsm78
animated според мен плода го давай след обед между някое от храненията, а зеленчука преди обедното хранене, след това си кърми.  Peace
Sisi_Angelche - аз имам две приятелки с бебета, с които излизам, но не винаги успяваме да се нагодим с режимите, така че понякога ми се налага да съм сама. Когато Симона беше бебе бяхме една голяма дружинка и много беше приятно, сега като че ли не мога и аз да открия така приятна компания, ама пък затова си имам вас Майските мами  Mr. Green

Честити зъбчета на бебчовците, браво на тях. При нас още нищо няма, а малката е все кисела, но не знам дали е заради това или не. Как да съм сигурна, че е от зъби? newsm78
Ами сигурно има още  да пиша, ама в това ми състояние не е възможно да измъдря нещо смислено  Blush

Приятни разходки, поне времето е хубаво  Hug

# 146
  • Стара Загора
Добро утро мацки,абе искам да ви зъбия един въпрос ако някой има представа да ми отговори HugДнес мисля да ходя за изследванията на Митко ,та по този въпрос колко ли количество урина е достатъчно,защото ние събрахме едва 7/8 мл. пробвах с второ колекторче но явно не го сложих добре та всичко беше вън мисълта ми е дали е достатъчно толкова да я изследват,да не ми се изсмеят като ида.....Голяяяяяяямо благодаря  Hug Hug
Зайче ,много порастнали момите бре,да не им е уроки пу-пу много добре си вървят Heart Eyes

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 08:27 от delqna

# 147
  • Велико Търново
Добро утро мацки,абе искам да ви зъбия един въпрос ако някой има представа да ми отговори HugДнес мисля да ходя за изследванията на Митко ,та по този въпрос колко ли количество урина е достатъчно,защото ние събрахме едва 7/8 мл. пробвах с второ колекторче но явно не го сложих добре та всичко беше вън мисълта ми е дали е достатъчно толкова да я изследват,да не ми се изсмеят като ида.....Голяяяяяяямо благодаря  Hug Hug
Зайче ,много порастнали момите бре,да не им е уроки пу-пу много добре си вървят Heart Eyes

Би трябвало да стигнат.Аз колекторите тип плик ги отсвирих CrazyНа Мина и събрах цялото пишо в колектор тип чашка-нямаше и капка урина по леглото bowuu
След малко ще дописвам Crazy

animated,с оглед това,че Елена беше болна ми се струва,че е придала много добре.

Мина от вчера се брои за успешно захранена с картоф и кърма.Една приятелка ме зарази с нейния ентусиазъм за домашно приготвяна храна.Напазарувах от Пикадили елда,оризово брашно,нахут и след време ще започвам и каши да приготвям.

За сукането през ноща ми суче си детето CrazyСпим на спалнята аз,Мина и Божа.Може да си представяте как се наспивам Mr. Green

Нещо става на комп. и пак ще дописвам 

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 08:42 от siska79

# 148
  • Велико Търново
За компанията от майки в парка имам много да пиша CrazyКато се има предвид,че четвърта година подкарвам в майчинство CrazyАз винаги съм живяла в този квартал,а той е с най-хубави парк в целия град и има доста майки,така,че винаги имам познати/или от едно у-ще,от кръчмите или съседки/само в нашия вход има 4 бебета колкото Мина.Аз/тук може и да прозвуча грубо/ си подбирам с кого да общувам.На стаден принцип само,защото и те имат бебета не благодаря BlushВчера например я намаше една позната с която ми е приятно и си четох книгата,въпреки,че имаше поне 10 майки,които познавам.Така,че лично при мен е въпрос на избор.Нямам нерви и желание да слушам за"принцове и принцеси",коя как си пуснала пералнята ,след това пък извадила дрехите,след това пък виж на ги простряла,колко манджи е наготвила и как всеки ден си триела праха на мебелите.Това не е за мен Naughty

Та за сега това.Хубав ден на всички Hug

# 149
  • София
Аила и КайРен може ли малко помощ   Praynig .Мойта мишка папа на поискване. захранвам от седмица, но с мин. дози и дори не го броя за хранене това. Яде от 15мин до през 2 часа.По-голяма пауза прави единствено .като си легне в 21:30 се буди в 1, и после пак през, час -2. мисля си, че добре си яде, но напоследък доста мрънка,( минахме и през вирус някакъв и доста време повръщахме) и вече се чудя дали не и е малко кърмата. тия пусти 100г много малко ми се виждат за 1 месец  Sad дайте някакви идейки как да процедирам, Моля!   bouquet  bouquet  bouquet Благодаря предварително!
   Както и Сиска е писала, наддаването с оглед боледуването ви и повръщането е добро. Тя реално е била дори спаднала на кг и си ги е възстановила и дори качила. Още повече че ти вече си започнала да захранваш. След половин месец някъде като схване идеята за хапване с лъжичка и на твърда храна ако не и е достатъчно млекцето, тоест има нужда и от друга храна, което е напълно нормално тя просто ще си увеличи твърдата храна. Води се по бебенцето и не се притеснявай. Постепенно може да и увеличиш твърдата храна, като ако продължава да си суче на поискване, няма защо да се притесняваш от отбиване.
  Аз захраних на пет и половина и след шест и малко изведнъж такъв апетит и се отвори на мадамата, че направо не мога да повярвам.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт