Отговори
# 165
  • София
Да, съжалявам, че бях толкова лаконична, нямах възможност за повече снощи. От Агенциа за закрила на детето ми звъннаха (отново благодарности на Минолта) и това явно свърши работа, онези проблеми вече ги нямаме, останаха само редовните домашни дреболии. Вече повече от месец ги чакаме и да дойдат от Агенцията, но май ни забравиха..та добре че разговорът по телефона и писмото, което ми пратихам бяха достатъчни да му стане ясно, че не само според мен тези отношения не бяха нормални.
Дани е вече почти 7кг, 64см, много любвеобвилен и голям любопитко, разбираме се прекрасно и въобще не мога да се оплача от нищо! Отсега ми е най-голямата подкрепа. Обожава да гледа кучето, бърбори непрестанно кой знае какво и само две пръстчета да му дадеш се изправя и стои със съвсем малка подкрепа. Всеки ден гоним кучето по килима, нищо че ни отнема 10тина мин да стигнем от единия до другия край и не ни хрумва че трябва и лявото краче да използваме, май дясното ни стига..  Mr. Green

Пюретата - на обяд изяжда по около 90 грама картофи и моркови най-често и преди после давах АМ, но спрях и изчаквам да огладнее (следобед към 4 най-често) и тогава давам плодово. Оказа се страхотен успех, вече 2 дни изяйда цялото бурканче 190 грама! Е, 20-30 сигурно отидоха по лигавчето, но пак.. Хваща си и сам лъжичката и понякога му я давам, та се омазва и по челото, и по ушите, и къде ли не  Mr. Green
Ето ни и нас: http://prikachi.com/users/svetlanap/3f.jpg
http://prikachi.com/users/svetlanap/2Z.jpg
http://prikachi.com/users/svetlanap/1n.jpg

# 166
  • София
моля ви за съвет как да режа ноктите на краката???

и друго искам да изкоментираме не е ли много топло за чорапогащник? В Сф температурите са около 15 градуса. Аз до сега никога не съм използвала, навън слагам панталон, който не е подплътен, а у нас е с голи крачета т.к. стаята му е много слънчева и топла.  Май ще трябва да си взема бележка, че все голо съм държала детето.

# 167
Зравейте момичета
Много ви благодаря за подкрепата и казвам , че не искам никой да ангажирам с моите проблеми , но Слава не ме остави на мира.
Вие винаги сте ми помагали  да бъда силна . Много е трудно да знаеш , че детето ти има някакъв проблем , винаги съм казвала какво толкова е сторило това малко създание . Ако е трябвало да се случва нещо , защо не се случи на мен , а се случва на детето ми. Но винаги ще имам вяра , че тя ще се оправи. Тя е безценна и неповторима за мен. Аз така и иначе пиша рядко , но сега няма да ме има известно време , ще вземем компа с нас и евентуално да ви информирам за случващото ни се .
Безкрайно много Ви благодаря на всички .

# 168
  • София
oli4ka, аз плодовото пюре го давам в кашата и слагам по половин малко бурканче на Хип, т.е. към 60 грама.

# 169
Таня, утре ще ходя до Райфайзен и ще пусна малко парички, другата седмица пак.
Аркси, аз ги режа с ножичката, но ако не са добре пораснали може с пиличка да пробваш.
оличка плодовото пюре може да предлагаш следобяд между храненията.
Ох, днес ми се случи нещо доста неприятно. Тъкмо нахраних Алекс, облякох я и тръгвахме на разходка, че трябваше и кърпички да и купувам и... закашля се и на фонтан повърна цялото пюре, всичко беше оранжево(беше яла от супите на Гербер)аз също, добре, че бях по бельо, че се преобличах, но леглото, тя, мокета - ВСИЧКО. мн се притесних и се чудя възможно ли е това повръщане да е реакция от ваксината?на някое бебче случвало ли му се е? след 30мин беше отново гладна и се чудех пюре ли дам, но прецених, че по-добре да я накърмя и сега спинка, дано да нямаме повече такива преживявания, защото мн страшно изглеждаше  Cry

# 170
  • Русе
taniab не евентуално а искаме редовен отчет за малката принцеса ( когато имаш време, де). Освен финансово ще помогнем и със стискане на палци и молитви и каквото още трябва.  Hug

Аз си отглеждам бронхит. Солидарна съм с децата, няма как. За това пък мама се смили над мен и взе Гого за отглеждане до края на седмицата. Купона започва  newsm44
Ноктите ги режа без проблем, но само когато е спокоен и не рита. Все още се намират такива моменти.

# 171
Танче, разбира се че няма да те оставим в такъв момент! Винаги сте ми в главата и ще помогна с каквото мога  Hug Всичко с Лили ще се оправи  Praynig

Оличка, плодовото пюре понякога го давам към 3 часа м/у яденето в 12 и 4 и половина, а понякога го слагам в кашата (както посъветваха мамите от форума). Давам по половин пюре - около 90 гр.  Peace

Аркси - много добре си обличаш детето. Аз уважавам хора като теб  Hug То като го свикнеш от малко с по малко дрехи и го каляваш. Нито ще е потно, нито замръзнало. Чорапогащник обувам много рядко, просто навън трябва да е доста хладно, а и не обличам космонавт, ами просто някакви дънки или панталонче  Laughing

Бебз - малкия голям сладур  Heart Eyes

Ели - да оздравяваш бързо и си почини без малия поне Naughty Hug

Ние направихме разходката и сега пак е кисела. направо днес и не яде и не спи. Чудя се какво му е на това дете  Sad  Бягам че пак реве  ooooh!

# 172
Танче, сигурна съм, че не обременяваш никой с проблемите. нали за това сме се събрали - да споделяме радости и проблеми. Като в брака Grinning
Силно стиснати палци от нас със Сиана. Дано всичко се оправи. Парички ще се съберат, Дай Боже Praynig
Дано и държавата помогне. А ти се дръж и не губи сила и кураж Hug

За плодовото пюре - давам го като следобедно хранене смесено с бисквитки плазмон.
Браво на Бебз. Нека всичко при вас се развива от добре към чудесно Wink
За ноктите - режа с нокторезачка. Малка, бебешка.
И накрая, но за мен много важно - синът на моята приятелка върви към подобряване Party Няма трайни увреждания на мозъка, вече диша самостоятелно и наддава Grinning По Коледа ще се гушкат с мама и за пореден път ще повярвам, че стават чудеса Grinning

# 173
  • София
За рязането на ноктите нямах предвид дали с ножичка или нокторезачка. Момчил много рита, а като му хвана крачето започва още повече и не се сещам как да го прилъжа да мирува.

malachika, много хубава новина. Настръхнах!

Таня, на добър път и да се включваш по-често, с теб сме и малката кукла  Hug

# 174
За рязането на ноктите нямах предвид дали с ножичка или нокторезачка. Момчил много рита, а като му хвана крачето започва още повече и не се сещам как да го прилъжа да мирува.

Аз режа с нокторезачка, внимавам щото много шава, но няма как Peace

# 175
  • Елин Пелин
Айла, Сиска и другите които сте писали по мойто питане - Благодаря! Hug   bouquet  bouquet Малко по-спокойно ми е сега Simple Smile
Таня успех с операцията! Ти сега мисли за дечицата, пък ние, че се притесняваме не ни мисли(това е защото малко или много тук всички сме си близки), и парите ще се съберат.Ти сега си гледай здравето и дечицата.  Hug
Аз утре ще мина през банката, че днес съм като парцал(хвана ме и мен някакъв вирус).
Бъди силна!
Ели радвам се че Гого е по-добре  Peace И аз като теб се дера от някаква ужасна кашлица. Дано скоро се оправиш!
Бебз дано нещата при вас наистина трайно да се подобрят. Пожелавам ти го от все сърце!
За ноктите -ами режем ги с ножичка, равно,а не заоблено.Хващам си едно краче както е по корем и държа много здраво(че бяга мамуната Mr. Green), докат ги отрежа.
за чорапогащника - Аз по скоро я обличм само по чорапогащник и с блузка или рокличка,иначе панталон и чорапи.

# 176
За рязането на ноктите: Както на ръцете, така и на краката й пея песничка за пръсчетата...

Пеят скачат палците -
пейте скачайте весели деца
/ (2)

Така изреждам всички пръсти и ако не съм свършила с рязането повтарям песничката.  Peace

# 177
  • софия
Оличка,на към пържолите отиват нещата. hahahaПрава си ти. Peace
Ели,радвам се,че Гогото е по-добре вече.
Танче,успех! fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Вярвам,че ще се съберат парите.Моля се за малката всяка минута. Praynig

Малачика,знаех си,че стават чудеса. PeaceСтрахотна новина!
А сега за ноктите на краката,голям зор е рязането.Освен,че рита има и гъдел и пада
голяма борба.В резултат,на което е винаги с наръфани и наполовина отрязани нокти.

# 178
  • София
Аркси, ноктенцата на Божко ги режа само когато спинка...веднага щом заспи започвам и за 5 минути съм готова.
Немирница, пак съм съгласна с теб, този път за банана. Бананите според мен и според опита ми от малкото ми племенниче е, че са алерген и не бива да се дават като първа храна за захранване.
ТАНЧЕ, ЩЕ ПОМАГАМЕ. БОГ С ВАС.
Ели, браво, че оздравявате!
Малачика, чаках със стаен дъх как е приятелката ти и бебчо. Успокоих се...все така да вървят нещата.
Лиленце, как сте мила?  Ванчо как понесе посещението в лабораторията?
Анимейтит , бързо оздравявване ти пожелавам.

# 179
  • София
Таня, никого не натоварваш и ще направим всичко каквото можем да помогнем! Милото малко сладурче, дано вече се оправят нещата!  Praynig Ето, Малачика каква хубава новина сподели, дано са повече такива!
Смехорана, при нас е все същото. Дуфалакът не подейства. Май-май от утре ще го почна с тиква, пък да видим!
Мигле, ами самото бодене(от което едва ли не кошмари сънувах) мина някак неусетно. Ваньо така се беше объркал от обстановката, чуждо място, някакви непознати около него, че само малко промънка. Аз и не гледах де, мъжът ми беше упълномощен да помага там. После при колежките беше в много добро настроение, даже им бърбори нещо .Simple Smile
Резултатите от кръвната картина са ни добри, мисля, хемоглобин 120; ама единият показател на кръвосъсирването нещо ме хвърля в смут, по стойностите за "големи" е нисък... От лабораторията казаха, че бил на долната граница. Уф, гледам да не мисля глупости!
Дали защото сутринта му се събра голямо неспане, ама одеве беше толкова кисел малкият, все на ръце иска, едвам притичах до тоалетната.  Crazy Рано-рано го сложих в леглото.
Аз продължавам да очаквам МЦ, екстри - намаляла кърма, раздразнителност/ревливост и т.н. Аман вече. Само ви мрънкам и на вас, извинявайте!

Общи условия

Активация на акаунт