Юли 2006 - 91

• 24 538
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
 newsm44 newsm44 newsm44 Браво Джорджи, толкова се радвам мила. Честито ви сърчице. Мамино то Hug

Ели вие сте обрали точките, браво на момичето.  Hug

# 76
Жоржи, много се радвам за теб. Нито за миг не съм се съмнявала, че ще е друго яче. Wink
Ти не беше ли след седмица на преглед? Thinking Явно не си издържала на напрежението. Simple Smile

Дани, много, много интересна статия. Благодаря ти.
Рева на Крис го отдавам на афтите в устата. Утре отивам за кремчето което му изписаха.

Дю, много, много сте хубавиии. Герито бързо да оздравява. А твоята усмивка е пленителна. Hug

Ако изпускам нещо и някого да прощава, но дългът ме зове.

Лека вечер! Hug

# 77
Добра вечер  Hug

Жоржи, страхотна новина!  Hug

Диди, Коци беше с баба си, да се опознаят.  Laughing Толкова мръвка остана, че в понеделник вечерта пак се събирахме да дояждаме.

Рони  Hug Какви афти има Крис? Май съм пропуснала нещо. Бързо да минават.

Ели, голяма скица е Юл и много оперена.  Laughing

Всички спят, тази вечер съм при Гери, дано да е спокойна. Лека нощ!  Hug

# 78

Рони  Hug Какви афти има Крис? Май съм пропуснала нещо. Бързо да минават.

Mлечница. Confused

Има ли Т Герито? Дано е спокойна нощта! Hug

# 79
  • Варна
Благодаря ви момичета Hug Hug Hug Много съм щастлива Crazy

Спокойна нощ ви желая  bouquet

Болничките да спинкат спокойно Hug Hug Hug

# 80
Ронка, неприятно. Дано бързо се оправите.

Току що пипнах Гери, пак има Т. Но ще се справим. Най-модерния вирус сега бил такъв - 2-3 дни висока Т и минавал.  Laughing

# 81
  • София
Жоржи,това е прекрасно мила.Вчера се разправяхме колко е милиметра и като се замислиш,че това миниатюрно човече си има сърчице.Това е най-вълшебното нещо. Hug

Дю,хайде дано Гери се пребори бързо с тоз модерен вирус.

Рони и твоето бебонче също да му минават тези афти.

Нан,забравих да те поздравя с придобивката.

Ели,и по хубава даже ще ви стане къщата.Ти имаш такова желание,че няма как да не се случи.И като е готова да не забравяте да вземате свеки от време,навреме на чист въздух. hahaha

Лека нощ.

# 82
  • София
Да ви събудя с една смешка от снощи на моето детенце. Едно дете в градината се казва Адам, но Цеци му вика Агам и тати му вика, Цеци той не се ли казва Адам? А той му обясни- не, тати,  Агам с Б  Joy
А госпожата сутринта ми каза, че Цеци вчера много се е възмутил, че някои деца не си знаят думичките от приказката и ги питал- ама вашите мами, не ви ли научиха  Whistling Той вече знае репликите и на питката и на разказвачите, хайде похвалих си го  Wink

Ох, пак болнички дечица, пуста зима с тези болести, а тя едва сега започва, не знам до април, как ще изкараме с тези вируси, модерни, демоде и всичко останало  Tired

Ели, ще стане къщата и по-хубава даже  Peace Чакаме снимки с малката звезда  Hug

Рони, ние май с дактарингел мажехме млечницата, там дали го има  newsm78

Джорджи, честитио ти малко сърчице  Hug

Дю  Hug

Рени, добре ли си  Hug

# 83
  • софия
ЖоржиHug Честито сърчице!  Hug Лека и безпроблемна бременност и здраво бебче! И въпреки, че знам, че искаш още един пишко, дано е девойка да връзваш панделки Heart Eyes

В градината ще снимат децата за календари, но моят звяр каза, че нямало да се снима. И сигурно, и така ще стане! Лятото за снимката за паспорта луди ни направи. 2 пъти я водихме. Първият път мен ме накара да си говоря сама, а вторият път баща й успя да я излъже, че снимат него, но в градината едва ли ще стане номера. Понякога е истински дивак.

Рони, Рени  Hug Hug

# 84
Руми, направо си ви представих как се правите на маймуни само, за да я снимат. Laughing На теб сигурно не ти е смешно. Не се къхари за календара, ако даде да я снимат-даде, ако не, ти ще й направиш календар. Wink

Наде, честито лаптоп! Hug Извукай се де, дай линк да го видим. Simple Smile

Дю, как е Гери днес?

Нанни, Кико как е?

Ивка, браво на Цецко? Hug Умно ти е момчето.

Моята Ема е очарована от училището. Иска да ходи всеки ден, а с нетърпение чака другата седмица, за да остава по цял ден. Да яде и спи с децата.

Както не веднъж съм казвала, Ема не говори хубаво. Да не кажа, че си говори на някакъв нейн език, който аз и баща й разбираме и тя не се напряга да говори правилно, колкото и да се опитвам да й говоря на срички, буква по буква и т.н. Чудя се дали да споделя с педиатъра, който от своя страна ще я изпрати на логопед. Тук не ги чакат много...още не 2,5г ги почват да работят с тях. Преди 3г. ми се струваше рано, но сега вече взех да се притеснявам. Логопеда от своя страна ще й помогне да изговаря правилно думичките. Ще провери дали изговаря всички звучи и т.н. Ще я научат на "френското Р", но това не ме притеснява особено. Та мисълта ми е, вие бихте ли потърсили помощ от логопед, или да чакам още?! newsm78 Thinking

Лягам докато спят и двете..

# 85
  • софия
Ронка, и идея нямаш за какво става въпрос  ooooh! В 1-2та пъти, когато се излъга, че уж ще се снима, си криеше лицето с ръце, мрънка, рева като магаре, мен ме хвана срам от жената Laughing Laughing То, аз, уж ще направя (дали?), но не ми се занимаваше. Карай!

Страхотно, че Ема така лесно се е адаптирала  Hug Още повече, завалийчето и на фРенски му говорят! Значи наистина е хубаво!
За логопеда мога да споделя лични мисли: В нашата градина има такъв. Когато тръгнаха на градина есента беше говорил с децата и дала препоръка кои да ходят. Мина беше една от тях. Не казва "Р", понякога сменя "Ч" с "Ц" (Цао. Леко на гръцки го докарва  Laughing), но всичко й се разбира. За сега се въздържам от логопеда, защото: бележката от логопедката с проблемите беше неразбираемо написана и общо взето останах с впечатлението, че едва ли не доброзорно трябва да ходи. Нещата, които изброявам като проблеми в говора й са мои лични наблюдения. Може да има и друго, но никой не обясни човешки. Само 100 пъти питаха дали ще ходи. И аз се запънах, успокоена от това, което Майра беше писала, че до към 4 - 5 година се изчистват звуците в говора. Но сега, пък, ти ме хвърли в размисъл... Ще изчакам 1 година да походи на градина, да говори активно с различни хора и тогава отново ще преценяваме.

В нашата градина нищо не учат за Коледа. Госпожата 1 път подхвърли, че ще има тържество на 23ти, но за сега - нищо. Само им е украсена стаята и имат елха. Мина много обича да си припява и казва стихчета и ако бяха учили нещо щеше да го сподели. Освен това и на таблото слагат стихотворенията, които учат. Може да чакат да приближи празника, да не ги забравят. Аз предполагам, че моето дете няма да иска да участва, защото въпреки, че ходи вече 2 месеца на градина продължава да я тресе голям срам и категорично отказва да има изрично насочено внимание към нея.

Момичешки майки, какво ще пр … 74;им ooooh! Мина със сигурност изостава от тази тенденция, но и филми с принцеси не гледа. До кога ли?

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 15:08 от zvanche

# 86
  • somewhere over the rainbow
Извукай се де, дай линк да го видим. Simple Smile

Aaa, не, срам ме е Blush Направо си е боклук пред нещата, които вие показвате. Blush Пък и аз си се похвалих подобаващо.

За логопеда - не мога точно да ти кажа какво мисля, защото не съм я чувала Ема как говори Thinking Все пак нормално е на тази възраст да бъркат някои звуци - Даяна казва "Ну кабади", "балсан", но след уточняване от моя страна, се поправя. Но, ако наистина не й се разбира на Емка, както казваш, аз бих се консултирала с педито Peace Може пък да няма проблем Peace

Даяна пък напоследък има фобия към лука ooooh! Подозира ни, че й слагаме лук навсякъде. Вчера й сипвам сок /от кутията/, тя вдига чашата и точно преди да отпие, вика: "Тук има ли лук?" Shocked hahaha Параноята я гони, ви казвам. ooooh! Надушва през две стаи, че баба й реже лук за манджа, отива при нея и казва: "Уфф, бабоо, омръзна ми с твоя лук, няма да ти ям манджите Naughty"  Лукофобия Crazy

# 87
Наде ми как ти нали и даваше сок от лук  Joy Joy Joy Пък и вече е патентовано  hahaha Лук от кутийка против грип  hahaha
Може да си има причина, сега като няма сливицата може да диша по дълбоко и да я дразни аромата на лук.  newsm78
Ние тази сутрин към 4-5 така кашляхме, че бях решила да го водя на лекар, но като стана беше свеж като морков и не се е закашлял грам, може би е от сухия въздух. Иначе лекичко му се възвръща апетита и е значително по добре.  Peace

# 88
  • София
Звънче,Мина не е сама.Вчера само като казах на Люси,че ще идват в градината да им правят снимки  за календари и като ревна това магаре,ама рев тиказвам.Той нямало да се снима и това е.А аз заявка за всички направих-баби,лели,вуйчовци.Календари исках да им подарим на всички.
Рони,аз не знам какво да ти кажа.То наистина като не сме го чували детето как говори,трудно е да се каже.Люси също не говори съвсем правилно и р не казва,мъчи се,но не може.Емката ако я заведеш на специалист за консултация,не ми е съвсем ясно как ще стане  той като е френскоговорящ,ама те си знаят хората де.

Нан,що така го е намразила този лук Дая?

Отиваме да си вземем баткото от градина.

# 89
  • София
jorji, много се радвам за вашето сърчице  Hug.

НАН, лукофобия  Joy. Вероятно го е намразила по някаква причина този лук, ще мине.

Звънче, и Яна има звуци, които не ги казва много добре. Например, "с" и "ш" й звучат по еднакъв начин, като казва "6" се чува като "шеш". Също така з-то й е като ж, а "ц" е като "ч". Р-то й се подобрява напоследък, но още си е малко бебешко. Засега още не се притеснявам. Периодично я пробвам да ги тренираме тези звуци, но не й давам много зор.

Що така Мина не ще да се снима? Яна се кефи, иска си сама, после веднага идва да види снимката. Клипчета също сама иска да й правя.

Рони, няма лошо да се консултираш с педиатъра, още едно мнение винаги е добре.

Ети, добре дошла в отбора на къснолягащите  Laughing. Не мисля, че ритуалът помага особено. Нашият начин на лягане не се е променил от мнооого време - мляко, гърне, събличане, къпане, обличане, почистване на нос и уши и в леглото. Е, на всяка от тези стъпки всяка вечер има борба  Rolling Eyes. Миналата вечер успях да я сложа в 22.30 часа в леглото. Е , каква полза, като не заспа повече от час. На два пъти заспивах, а тя ме вдига за нещо.
И в градината я успеят да я излъжат да спи един час, я не.
Така че от мен само съчуствие  Simple Smile Hug.

Общи условия

Активация на акаунт