Коледа идва! - 2

  • 84 480
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 863
Прехвърлям си въпроса от другата тема. Моля, да ме осветлите, че за момента нищо подходящо не ми идва на акъла.
Като стана въпрос за коледните къщички, бихте ли споделили в какво ги съхранявате. Аз искам да направя, но за да оживее до Коледа, трябва да е скрита от малката. Дори и да нея крия, си мисля, че трябва да я покрия поне с нещо. Не мога да я оставя да седи 5-10 дена просто така.
Ами според мен, в такъв случай няма смисъл да я правиш много по-рано Thinking
Аз бих я направила по-рано, за да й се радваме по-дълго Peace

# 16
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Velesa, аз къщичка правя само заради идеята и защото дреби и се радва. Но никога не бих я яла. 1 месец да стои някъде... ами тя се втвърдява и се праши. За мен тя просто е част от коледната декорация

# 17
  • София
  • Мнения: 2 649
bonni, аз ги правих на програма сладтк хляб заради дългото месене и втасване и 1, 45 мин преди края изключих и оставих за още час вътре. Ако не ти се занимава да дебнеш да не почне печенето, си ги прави на месене и втасване.
Бу, кои са тия сладки дето толкова не стават за ядене? Laughing

Аз за момента съм готова с щолените, този уикенд ще правя джинджифиловите сладки, другия ще пробвам меденките на Джули, после сусамените сладки пуснати от Rumya(нали траели по две седмици). По някое време през седмицата ще трябва да правя Трюфелите, капучино звездичките, бисквити с парченца шоколад, под шипковия храст и всичко в двойни дози.  Crazy И кой ще гледа децата не се знае.  Simple Smile

# 18
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Душко, от английския Ибей.

# 19
  • Мнения: 7 144
Срам не срам ще се запиша само за сега, тъй като още нищо не съм правила  Blush....

# 20
  • Мнения: 175
Душко, от английския Ибей.

Мерси   bouquet  Аз поръчвам от немския (имам познати там)... Сега ще разгледам английския

# 21
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 23 687
Копирам си и аз двете рецепти, че да не слагам гол запис Simple Smile

Две години пробвам да правя тези сладки, дето стоят по месец - в края на месеца като джуджешки боен хляб за мятане и убиване на противника мога да ги ползвам, просто не стават за ядене. (Въпреки че аз упорито ги ядох с нетрепващо лице, за да докажа на фамилията, че могат да се ядат. Никой не ми повярва.) Трета година няма да ги правя.

Ще правя пак целия декември коледен хляб по изпитана рецепта, за Коледа ще правя пуйка вероятно Grinning И двете стават чудесни.

Бу, кои са тия сладки дето толкова не стават за ядене? Laughing

От форума взимах рецептите и двата пъти - уж все изпитани и хубави, уж и аз умея да правя неща, ама... Втория път помня, че имаха лимонов дъх, но точните рецепти не помня Simple Smile
Този път мисля да пробвам с джинджифилови сладки и меденки, пак с джинджифил може би.

# 22
  • Мнения: 454
Благодаря за отговорите, момичета! Май ще се откажа от къщата, ако не измисля начин за съхранение или просто ще я направя непосредствено преди яденето. За детето не знам, но аз бих я заръфала с удоволствие, така че не мисля да я правя само за спорта. Като малка така се облизвах, когато слушах за къщичката от "Хензел и Гретел", та това ми е мечта.
Джемма, как ги търсиш тези сладкарски работи? Аз онзи ден се опитах да се ориентирам, къде да ги търся, но не успях.

# 23
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
ами в търсачката пиша christmas cookie cutters, cake decorating, cake pans, нещо от сорта. Или в категорията За дома и градината - bakeware

# 24
  • Мнения: 366
petia_tag ,взех окончателно решение-1/2 доза на Джемма. Simple Smile Благодаря ти за снимките...,но като гледам и другите те са нормално широчки  ,а моите форми за кекс на др.йоткер са 11/30..теснички са newsm78 ,

Джемма  Laughing днес и аз си купих ,като твоите мини мъфини форми   bouquet за информацията .

Утре ще напоявам стафидите ...и започвам с щолените и... ще се отчета.Дано да не съм ви досадила. Embarassed Embarassed Embarassed

# 25
  • София
  • Мнения: 6 602
Прехвърлям си въпроса от другата тема. Моля, да ме осветлите, че за момента нищо подходящо не ми идва на акъла.
Като стана въпрос за коледните къщички, бихте ли споделили в какво ги съхранявате. Аз искам да направя, но за да оживее до Коледа, трябва да е скрита от малката. Дори и да нея крия, си мисля, че трябва да я покрия поне с нещо. Не мога да я оставя да седи 5-10 дена просто така.

Аз опаковах къщичката в целофан, вързах отгоре с панделка и съхранявах на терасата - хем изглеждаше красиво, хем се пазеше да не се напраши. Но пак казвам - опекох частите седмица преди Коледа, а слепвах на 24 декември, т.е. не е престоявала много. И да, яде се къщичката Simple Smile

В предишната втора тема danielad бе питала за рецептата на шоколадовите звезди с капучино, ето: http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/%D1%88%D0%BE%D0 … 0%B8%D0%BD%D0%BE/ Божествени са!

# 26
  • Мнения: 3 379
Момичета,защо има две еднакви теми?
Обърках се нещо.... Laughing


В предната 2-ра тема, пусната от L E O, съм обяснила защо. Предната вече е заключена.


В предишната втора тема danielad бе питала за рецептата на шоколадовите звезди с капучино, ето: http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/2008/12/05/%D1%88%D0%BE%D0 … 0%B8%D0%BD%D0%BE/ Божествени са!

Тази рецепта я има и в първия пост.

# 27
  • Мнения: 223
Хоп и аз тук! Hug

# 28
  • Мнения: 1 122
Boshi-Moshi с нищо не мажа формите за бонбони. Разтопих си шоколад и налях във формите, като в някои от тях сложих по половин лешник. После оставих в хладилника за ок. 1 час и ги извадих от формите. Това е, аз съм доволна от комплекта, само не знам тази голямата форма за какво може да ми послужи?

# 29
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
  • Мнения: 978
ех, и аз тук
тея дни ще правя ванилените кравайчета и ще покажа резултата

Общи условия

Активация на акаунт