Коледа идва! - 2

  • 84 385
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • София
  • Мнения: 2 671
Петя, аз ползвах накълцани орехи; не ги теглих, но визуално бяха колкото една купичка за супа. Разточих 5 кори х 30 см. и наръсих обилно.
Ти правила ли си друг път баклава? Аз се чудя какво обърках -с точенето го докарах, но май преварих сиропа - стана много гъст и се захароса, а корите не поеха и останаха твърди.
Ползвах тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229455 с остатък аот корите направих баница, екстра стана.

# 511
  • София
  • Мнения: 2 649
Петя, аз ползвах накълцани орехи; не ги теглих, но визуално бяха колкото една купичка за супа. Разточих 5 кори х 30 см. и наръсих обилно.
Ти правила ли си друг път баклава? Аз се чудя какво обърках -с точенето го докарах, но май преварих сиропа - стана много гъст и се захароса, а корите не поеха и останаха твърди.
Ползвах тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=229455 с остатък аот корите направих баница, екстра стана.
и аз същата съм харесала. Баклава съм правила, но с готови кори.

# 512
  • София
  • Мнения: 3 090
Ако сте пропуснали - малко италиански коледни сладкиши http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=441031.0

# 513
  • Мнения: 165
Мисля да правя сега джинджифиловите сладки, но имам въпроси. Разбит белтък какво означава- на пяна с миксер или с вилица да го разбия? И друго - оказа се, че имам супер малко мед, около 2 супени лъжици. Какво да правя? да увелича захарта или и с толкова става? Цитросовите корички захаросани ли са или мога да настържа от портокал? А и колко е 85  гр.масло?

# 514
  • Мнения: 850
   Здравейте , момичета ! До сега се вихрихме в кухнята ... направихме сместа за АКК , такъв аромат ... мммм невероатно  , направихме рафаелото сега стяга в хладилника и във фурната са забравените сладки  Crazy ! Такааа след толкова натоварен следобед мога да се похваля че направих супер покупка от Кауфлант , 3 много красиви метални кутии само за 7 лв ! Утре ще ви ги покажа в снимки с рафаелото и сладките !
   Благодаря ви страхотните рецепти  Hug  bouquet

# 515
  • София
  • Мнения: 3 271
Мисля да правя сега джинджифиловите сладки, но имам въпроси. Разбит белтък какво означава- на пяна с миксер или с вилица да го разбия? И друго - оказа се, че имам супер малко мед, около 2 супени лъжици. Какво да правя? да увелича захарта или и с толкова става? Цитросовите корички захаросани ли са или мога да настържа от портокал? А и колко е 85  гр.масло?


Току - що изпекох моите джиндили Wink. Белтъка го разбивам с вилица и мажа с една чеетица, меда - аз сложих 3 суп. лъжици, ам мисля, че не е нужда да увеличваш кой знае колко захарта. Коричките - аз имах микс от АКК, смлях ги скафемелчката, за да не са едри, а мин. година сложих само кора от лимон, прясно настъргана - станаха супер. Ами едно пакетче от 250 гр, си го радели на 2, и от едната половинка остави малка част ( ох, ама как го обясних...), аз никога не съм го теглила.
Успех, аз по-къно ще сложа снимки на моите.

# 516
  • Мнения: 5 221
Тези дни с дъщеря ми правихме меденките на Джули, превъзходни станаха - ароматни, меки, чудни. Лошото е, че почти ги изядохме.

# 517
  • Мнения: 165
Jujka,мерси много Hug спаси  ме хихихихих

 

# 518
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте и от мен ето нещичко и от мен
джинджифиловите сладки меденкии бисквитките трюфелима и още но не съм снимала Laughingможе би утре ако сваря

# 519
  • София
  • Мнения: 164
Момичета останах очарована от вкусните произведения на изкуството, които сте показали,...но и малко засрамена. За първи път реших с помоща на малката да направя някои видове сладки.  Направихме джинджифиловите, меденките, а сега в хладилника оставих сместа за ваниловите кравайчета.
Чудя се с какъв мармалад слепяте меденките на Джема.
Друго нещо, за което не съм сигурна е каква трябва да бъде консистенцията на тестото за кравайчетата на Natalyna. Моята смес беше доста лепкава, но не посмях да слагам още брашно, надявайки се, че след престоя в хладилника ще се оправи  Thinking, дано станат. А на какви градуси и колко време печете кравайчетата newsm78
Ще бъда много благодарна на помоща ви момичета, че и в моята къща на Коледната маса да има домашно приготвени от мен нещица Hug

# 520
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
  • Мнения: 1 195
запис, докато се престраша да пробвам нещо!

# 521
  • София
  • Мнения: 2 671
zvet81, като престои в хладилника, тестото за кравайчетата стяга (по-точно маслото). Като ги оформяш не си "играй" много, за да не омекнат от топлината на ръцете ти отново. Слагай в загрята фурна. Аз пекох на 180 С за 15-тина минути - наистина зависи от фурната, затова гледай отдолу като порозовеят - вадиш.

# 522
  • Мнения: 1 982
Ето и моите коледни сладки, тестото е съвсем обикновено.http://www.facebook.com/album.php?aid=33700&id=1636172435&am … amp;id=1636172435
Не мога да се сравня с красотите на профитата, но поне донесох радост вкъщи. Grinning
Догодина повече ще се старая. А другият уикенд ще направя шоколадовите звездички с капучино, но не разбрах дали могат да изтраят до Коледа или ще се развалят? newsm78

# 523
  • София
  • Мнения: 3 664
Момичета имам едно питане.Искам да направя ето тези меденки:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=240784.msg5756795#msg5756795 ,но питам содата трябва ли да се угаси в нещо или така се прибавя и за кафявата глазура-цяло яйце ли се смесва с водата и какото или само жълтък?Ако някой ги е правил и знае,моля за помощ Praynig

# 524
  • Мнения: 850
    Момичета здравейте и Честит празник на всички ! Живи и здрави да са всички именници и да носят победителя в себе си !
 
   Аз имам проблем със Забравените сладки , за съжаление не ми се получиха , просто като ги пипна се разпадат не са твърдички ! Кажете, който ги и правил къде е тънкостта и има ли размер, в който да се правят ! Съмнявам  се, че не ми се получиха , защото ги направих малко големички за проба ! Благодаря предварително  Hug След малко ще снимам рафаелото  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт