ПРАГА - нова тема

• 108 837
  • 760
  •   1
Отговори
# 105
Така, време е и за нискотарифните полети до Чехия, които обикновено се появяват през лятото от летище Бургас или Варна. Един пример  Sunglasses

# 106
Кой хотел ще ми препоръчате между тези tрите:
1. http://www.olympik.cz/tristar
2. http://www.hotel-orion-prague.com/
3. http://www.okhotels.cz/en/hotel-sibelius

Разликата в цената е само 30 евро на човек и не мога да преценя дали е по-добре да сме  в центъра или на 10 мин. с метро.

# 107
и трите са на едно и също разположение - няколко минути от метрото, без което няма да можеш да стигнеш до историческия център... така че все тая...

# 108
Eli_cz, много благодаря за бързия отговор!   bouquet

# 109
Обаче "Олимпик" е на доста по-кофти място, все пак.
Избирай от другите два, който ти харесва повече на картинка Simple Smile

# 110
Има ли изгодни полети през лятото от Варна или Бургас до Прага и с коя авиокомпания?

# 111
Pure elixir,  защо не ги четете тия теми, преди да пишете?  Wink

Пет реда по-нагоре съм пуснала точно примерна оферта на една от въпросните нискотарифни компании - Смарт уингс.

# 112
обаждаш се на летището - те ти дават най-точна информация, тези неща се променят всяко лято...

# 113
Pure elixir,  защо не ги четете тия теми, преди да пишете?  Wink

Пет реда по-нагоре съм пуснала точно примерна оферта на една от въпросните нискотарифни компании - Смарт уингс.
Благодаря за забележката,не че не е уместна,но разгледах и линка и сайта на компанията още преди да питам,и не ми излезе нищо нито като дати,нито като цени.

обаждаш се на летището - те ти дават най-точна информация, тези неща се променят всяко лято...
Сайта на варненското и бургаското летище също прегледах преди да задам въпрос.Но ще пробвам и с обаждане.Все пак ме интересуват нискотарифни полети или промоции и се надявах някой тук да е резервирал вече.

# 114
Хм... току-що проверих - на мен си ми излизат сърчовете в сайта на Смарт уингс...От Бургас има полети до Прага, Бърно и Острава. Пуснах търсене за дати в юли и август, понеже обикновено тези кампании са активни само във високия сезон (те са насочени към почиващите у нас чехи, а не обратното).
Цените не са много ниски, обаче.

# 115

Цените не са много ниски, обаче.
да,така е! Tired над 90 евро в едната посока.
Wizz имат горе-долу приемливи,но само в събота.А цяла седмица в Прага ми е много.
В такъв случай ще трябва да прегледам полети от  Сф.Ако някой може да ме насочи към авиокомпания с евтини полети от Сф до Прага ще съм благодарна. Hug

# 116
Бяхте писали за чейндж бюрата, но не мога да си спомня дали някъде срещнах отговор на този въпрос: как е по-изгодно да се плаща - в крони чрез банкова карта (на ДСК) или ако си купя крони от тук? Има ли голяма разлика в курсовете?

# 117
  • София
Бяхте писали за чейндж бюрата, но не мога да си спомня дали някъде срещнах отговор на този въпрос: как е по-изгодно да се плаща - в крони чрез банкова карта (на ДСК) или ако си купя крони от тук? Има ли голяма разлика в курсовете?

В никакъв случай там не влизай в чейндж бюро.Вземаш си от тук малко крони като за градски транспорт и билетчета за музей примерно и останалите пари в карта, която е международна. Като теглиш от банкомат тук се осчетоводява по фиксинга на БНБ и вече таксата на банката,но при всички случаи е по-изгодно Peace

# 118
Аз като ходих, купих крони от тук и малко евро. Почти навсякъде се разплащах кеш.
Да съм платила в 1-2 магазина с карта.

# 119

Най-разумният вариант е с кеш, за да си наясно по кой курс купуваш кроните, иначе с тия фиксинги на банката става по-неясно. Присъединявам се към съвета да избягваш чейндж-бюра или обмяна в банки - обикновено курсът е много неизгоден и си на загуба във всички случаи. Опит с Чехия нямам, но имам опит със Словакия буквално дни преди да въведат официално еврото - не си купих крони от България и горчиво съжалявах. Имах някакви надежди, че ще ползвам спокойно еврото - греда ooooh! Имаше случай, в които давах евро, връщаха ми крони, изобщо и не разбирах колко точно съм се набутала. Нервите ми окончателно бяха изпилени, когато в Теско, на щанда за луксозни стоки, също се оказа, че не приемат евро и се наложи, за да купя желаното, приятелят ми да обменя пари в банковия клон в магазина. Курсът режеше глави, разбира се ooooh! Оттогава обменям валутата на страната още преди заминаването и после си пазарувам на спокойствие Wink

Общи условия

Активация на акаунт