ПРАГА - нова тема

• 108 957
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Здравейте! Вече има полети на wizz до Будапеща  Simple Smile Някой знае ли как от Будапеща да се предвижим до Прага newsm78
[/quote
Гара Nygati е основен транспортен възел на града и до там се стига без проблем от летището.От гарата може да се ползва транспорт практически до всяка точка на Унгария,Виена,Прага,Братислава и т.н……
Лятото може да летите директно от Бургас до Прага

# 361
Предстои ни пътуване за 7 дни в Прага и имам въпрос: дали всички пари да са в крони или да носим някакво процентно съотношение и в евро newsm78 (при всяко положение ще нося 40-50 евро за пътуването и монети за тоалетна  Mr. Green), но не мога да се ориентирам там на място каква сума да си приготвя.

# 362
Azaf,
аз в Прага не обръщам пари под никакъв претекст Simple Smile
Можеш да използваш комбинация от обърнати тук крони + картови разплащания.
Какви разходи да си предвидиш - зависи какво ви е платено предварително, спане, храна, път и какви са плановете ви за там.

# 363
Аз пари в чужбина никога не обръщам - така действам (кеш + карта). Чуденката ми е дали изобщо на място ми трябва евро или само крони.
Иначе, пътните, нощувките, закуските и 2 от вечерите ни са предплатени. Също и ходене до Карлови Вари и заводите на Пилзен. Остават обедите, другите вечери, музеите и бира. Mr. Green
Ама тези много нули в кроните ме объркват тотално.

# 364
Ами... евро там не са ти необходими, разплащанията са си изцяло с местна валута. Едно евро е около 25 чешки крони (тоест, 100 са ти 4 евро) - не се смята трудно.

# 365
Параход, благодаря!  bouquet

# 366
С изключение на магазините за западни дрехи абсолютно навсякъде може да се плаща в евро, сувенири, заведения, екскурзии, билети за музеи, единствено за транспорт ти трябват крони. Желателно е да обърнеш крони в Бг, даже си е задължително. Приятно изкарване  Hug

# 367
Надина, това е нещо ново за мен Simple Smile До 2007 г. сме пребивавали там за кратко или за по-дълго и аз, и мъжът ми, и никога не се е пазарувало в евро на местата, където издават касова бележка (сергиите за сувенири на Вацлавске намньести, където и без друго продават основно българи, не ги броя). Той е ходил и след това, но не ми е споменавал.

Възможно е нещата да са се променили...

# 368
Края на октомври месец бяхме. Явно си има промени - във всички заведения, дори и в прочутата им бирария (излезе ми от ума)си платихме в евро, взехме си и сувенирна бира от магазина им, отново в евро. Билети за музеите - в евро, екскурзия с корабче - евро, само в Зара и H&M  ми искаха крони.
Дори и в замъка Храдчани плащахме в евро.
Навсякъде са ни давали цена и за евро и за крони. Да не бъркам някой все пак, сменете си крони в бг без тях съвсем не може.

# 369
В такъв случай ще взема 1/3 от сумата в евро и 2/3 в крони, а на място ще плащам с каквото пуснат банкоматите.
Май предпочитам да плащам в крони. Както и да съм смятала досега, винаги в местната валута в други страни ми е излизало по-евтино, вместо в евро.

# 370
  • София
Здравейте!
Я да посъбудя малко тази хубава тема!
Имам резервация за този хотел :  www.hotelivka.cz/pages/ в Прага още от Нова година за началото на май. Избрах го заради сигурния паркинг, закуската, приличната цена и... защото ми хареса. Знам, че не е близко до центъра, но нали сме с кола. Мисля, че е по-лесно да се търси почасов паркинг през деня, отколкото денонощен без да ти одерат кожата. Mr. Green
Пък и може да изпробваме някой ден така добре уреденият градски транспорт на Прага. Моля, ако някой има полезна информация за хотела или местонахождението му, нека сподели!

# 371
Момичета, дайте идея къде мога да обменя крони в София?

# 372
- В Булбанк
 - в чейнджбюрото до Музикалния театър - Форекс 2002 /преди това се обади да питаш колко имат в наличност/.

# 373
  • София
чейнджбюрото до спортната палата по стълбичките

# 374
  • Пловдив
В такъв случай ще взема 1/3 от сумата в евро и 2/3 в крони, а на място ще плащам с каквото пуснат банкоматите.
Май предпочитам да плащам в крони. Както и да съм смятала досега, винаги в местната валута в други страни ми е излизало по-евтино, вместо в евро.

Така е, в местна валута е най-добре. Ние сменяхме на място (в хотела имаше обмен без чарджове) и излизаше много добре.

А за еврото коментирахме назад - в доста от големите магазини може да се плаща в евро, при сравнително изгоден курс. Връщат крони - това е нелош начин за смяна на пари.

Горното + карта и мисля, че е ок.

mariyka, таксите за паркинг са зли Mr. Green Транспортът наистина е чудесен и според мен по-добър начин за придвижване в/около центъра  Peace

Общи условия

Активация на акаунт