ПРАГА - нова тема

• 108 945
  • 760
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, дайте идея къде мога да обменя крони в София?
- В Булбанк
 - в чейнджбюрото до Музикалния театър - Форекс 2002 /преди това се обади да питаш колко имат в наличност/.

И чейнджа на Граф Игнатиев- срещу пазара  Peace

# 376
  • София
Изчетох цялата тема и в крайна сметка съвсем се убедих, че няма нужда да резервирам организирана екскурзия. И без това натам клонях, а вашите съвети го потвърдиха. Grinning
Планирам да посетим Прага за 4 нощувки през почивните дни около 24 май. Още не сме се спряли на хотел, но засега гледам такива, които да са в центъра или поне на прилично пешеходно разстояние от него. В понеделник мисля да потърся и пътеводителя, за който беше писано в началото на темата.

# 377
препоръчвам с две ръце ибис мала страна-чисто, богата закуска, на 30 мин от карловия мост и на пет от метро

# 378
  • София
Може ли линк към сайта му?
Аз досега само в букинг гледах, харесах си един хотел, който има отстъпка в момента и като проверих сайта му се оказа, че ако букна през него ще ми е с около 50 лева по-евтино. Crazy

Това е хотелът - ако може да ме ориентирате приблизително на какво разстояние от центъра се пада. Дали е близо, може ли и пеша да се стигне, ако решим, или ще е голямо бъхтане?

# 379
http://www.ibishotel.com/gb/hotel-5211-ibis-praha-mala-strana/index.shtml
това е ибис мала страна, виждате къде се намира, а хотел севън дейс е от другата страна на моста, на житна
горе долу на еднакво разстояние са от карловия мост и забележителностите
ние лично почти не ползвахме метро
прага е невероятно красива и всяка къща е уникат, така че си струва ходенето пеша

# 380
В самите хотели на рецепцията има купища карти на историческите места и може и да не си купуваш пътеводител. Някъде бях попаднала на един много хубав блог с описание на разходка из Прага + нещата, които задължително трябва да хапнеш. Имаше и снимки и на нас честно това ни послужи като ориентир (разбира се, че си купихме и пътеводителя, но изобщо не го ползвахме - само като информация за самите обекти ), преписахме си от него къде да ходим и си го следвахме.
Задължително на часовниковата кула в центъра да се явите в 8 вечерта да видите уникалното светлинно шоу.
А иначе хотела ми се струва ок - от страни е улица Соколска, по която има разположени доста хотели, ние се озовахме на края на Соколска и пак ни трябваха около 15 минути да стигнем до Вацлавския площад.

# 381
Чета и се чудя: струва ли си Карлови вари? Не зная защо, но съм се хванала за него.. много искам да ида, а не зная какво да очаквам? Самото посещение е доста скъпо и цял ден, а и заради организацията му ще трябва да ползваме агенция

# 382
Чета и се чудя: струва ли си Карлови вари? Не зная защо, но съм се хванала за него.. много искам да ида, а не зная какво да очаквам? Самото посещение е доста скъпо и цял ден, а и заради организацията му ще трябва да ползваме агенция
По думите на постоянно пребиваващи в Прага - не си струва. Но около Прага има други интересни градчета за посещение.

# 383
карлови вари е курортно градче, не знам какво интересно има да се гледа
ние направихме еднодневна до чески крумлов и замъка хлубока-невероятни места
а близо до прага мисля че беше  замъка карлещайн

# 384

а близо до прага мисля че беше  замъка карлещайн

Да. И Кутна Хора също.

# 385
сега чета пътеводителя Чехия и Прага, но така и не разбрах кога е създадена държавата? - не 'новата', основаването ? преди БГ ли е?

# 386

а близо до прага мисля че беше  замъка карлещайн

Да. И Кутна Хора също.

За Кутна Хора подрепям! Много е приятно за разходка, също и катедралата (в списъка на културното наследство на Юнески) и костната църква (леко стряскаща, но впечатлява!). Един малък съвет, ако ходите с влак, проверете задължително кога тръгва влакът на обратно веднага след като пристигнете. Ние си отчакахме на гарата там почти 2 часа, защото пропуснахме да проверим.

# 387
Карлови Вари е приятно за разходка градче. Курортно.

Има хубави сгради, много е зелено, пълно с чешмички с минерална вода ( ужасна на вкус),
хората се разхождат  спокойно и отпиват вода от едни чашки.  Wink

В Прага отседнахме в ето този хотел - http://www.amourresidencesprague.cz/
В Мала страна е и с две деца без проблем си вървяхме до централната част.

# 388
Има ли агенции, които са специализирани в 'чешки' екскурзии? На които е по-добре да се довери човек?

# 389
ние ходихме с бохемия, доволна съм много, освен това че автобуса беше доста раздрънкан
от пловдив-руал, но програмата им е различна

Общи условия

Активация на акаунт