ПРАГА - нова тема

• 108 906
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте, включвам се в темата  Hug
планираме екскурзия до Прага и ни предлагат този хотел:
http://www.hotelalta.com/

някой бил ли е да сподели впечатления. а можете ли да ме ориентирате хотелът далече ли е от стария град и местата, които трябва да се разгледат?
тепърва почвам да събирам информация за Прага и ще изчета всичко по темата  Peace

# 511
Не е супер далече от центъра, но не е удобно да се ходи пеша и не е в много хубав квартал.
Иначе Прага има разкошен градски транспорт и изобщо не би ви затруднило придвижването, има съвсем близо спирка на метрото (гара Холешовице е спирката)

# 512
Параход, благодаря   bouquet
резервирахме го, защото хотелите в центъра са естествено по-скъпи. а и без това за началото на май, когато са почивните дни, цените на самолетните билети са по-високи.
Разчитам на добре уредения градски транспорт  Peace

# 513
  • София

някой бил ли е да сподели впечатления. а можете ли да ме ориентирате хотелът далече ли е от стария град и местата, които трябва да се разгледат?
тепърва почвам да събирам информация за Прага и ще изчета всичко по темата  Peace

Прекалено далече, не е добър избор

# 514
 Thinking
Запис, защото мъдрувам един уикенд скоро в Прага..
Какви са вариантите за полети?

# 515
Thinking

Какви са вариантите за полети?
Ако ще се лети от Бг с директен,само България Ер летят в момента,на лято и Уз от Бургас,макар за тях да имам смътен спомен,че полета е само един на седмица,но може и да греша.
Може и с прекачвания,но излиза още по-скъпо.

# 516
С прекачване във Виена излиза по-евтино. Обикновено.

# 517
Дали не ме лъже паметта,но през пролетта миналата година май имаше евтинки дирестни полети-или съм в заблуждение?

# 518

Изобщо не е далече, с трамвай сте в центъра за 10-15мин, а спирката е близо до хотела. С No12 от Ortenovo Náměstí (вашата спирка) сте на Malostranska за 15мин. Нищо му няма на района, това не е лош квартал в никой случай.
Разписания на градския транспорт можеш да намериш тук.
http://www.dpp.cz/en/

# 519
Deziderata, благодаря   bouquet
ще си вкарам написаното от теб във файла с инфо за Прага, който почнах да си правя  Grinning
в интерес на истината ни предложиха хотел в Прага 2, но беше по-скъп и реших, че ще резервирам този и ще ползваме градския транспорт  Peace

# 520
Здравейте, прочетох почти всичко което сте писали за Прага. Ние пътуваме с кола през май. Хотелите ги резервирах, но не мога да намеря къде се намират замъците. Пише че Конопище е на 45 км от Прага, но къде точно? Ако някой е ходил, дайте ми координати за населеното място. Има и още Хлубока,Чески Крумлов, Леднице....  къде се намират? Разбира се, не всички, да са на не повече от 50-60 км от пътя за Будапеща и които си струват да се видят. Много ще съм Ви благодарна за помощта.
Относно хотелите, резервирах нощувки в апартаменти с хол, две спални и кухня за Будапеща, Прага, Берлин и Дрезден и излезе средна цена за 15 дни по 35 Евро на семейство(2 семейства). Съобразявах се да има свободен паркинг наоколо и да се пътува и с градския траснпорт.

# 521
хлубока е страхотен, градчето чески крумлов също-не ги пропускайте
ние бяхме с автобус, но мисля че се намират близо до границата с австрия 
потърси в гугъл  Peace

# 522
  • София
Защо Прага е номерирана така? Като гледам на картата виждам Прага 2, Прага 5, Прага 6? Това как да го приемам като разглеждам  картата?

# 523
Приемаш, че колкото по-голяма е числото, толкова по отдалечен е района от центъра, общо взето това им е разпределението. Но трябва да си видиш централните улици, че ние спахме в Прага 5/6 (не помня), а пак бяхме на 15 минути пеша от центъра.

# 524
  • София
Ох, обърках се. Като организирах екскурзията във Виена май ми беше по-лесно. Имам няколко въпроса. Във Виена бяхме в апартамент, тук не видях някой да е бил в апартамент, по-добре в хотел ли е? На английски ли се комуникира там? И в каква валута? Еврото върви ли или не?
Много станаха въпростие, но сега почвам с организацията Laughing

Общи условия

Активация на акаунт