ПРАГА - нова тема

• 108 844
  • 760
  •   1
Отговори
# 585
Здравей djalma,

За Прага няма да ти е нужен пътеводител. Само няколко дена разгледай маршрутите, които си набелязала да видиш през google maps и нямаш никакъв проблем.Градът е лесен за ориентация, все едно си живял в него.Ние бяхме в центъра и ползвахме трамваи и метро, които са на няколко минути.
Еднодневната карта за транспорта струва 110 крони, което е около 8.30 лв., но не се притесняваш да се прикачваш където пожелаеш.
Удобни са и билетите- за 90 минути е 36 крони. Ще си прецените дали ще се разхождате повече пеша или ще наблегнете в рамките на няколко дни да видите повече забележителности и определено еднодневната карта ще ви е по-удобна.
Няма смисъл да си взимате 3-дневна, тя е 330 крони, колкото еждневната умножена по 3, не се спестява.
Ако искате нещо допълнително да питате, пишете.
Прага е много красива. Впечатлена съм.

# 586
  • на път
djalma, пътеводителят само може да бъде от полза - предлага полезна информация, човек предварително се запознава с града и си прави план за задължителните места, които иска да разгледа. Освен това не е достатъчно да видиш нещо, трябва да знаеш и какво точно си видял.

В хотелите на Прага като че ли няма много подробни и безплатни карти на туристическите забележителности, най-често се намират само рекламни брошури на някои музеи. Карти с маршрути на градската мрежа обикновено има в метростанциите, както и в интернет, разбира се:

градски транспорт в Прага
http://www.ropid.cz/info/

туристически портал за Прага
http://www.praguewelcome.cz/en/

А и тук във форума има много полезни съвети...

# 587
  • Поморие
Здравейте, въпросче и от мен Simple Smile Синът ми ще ходи в края на август три дни в Прага, има осигурени храна и хотел, но нямам представа в какъв диапазон са цените на билетчетата по туристическите обекти и разните му там глезотийки. Вие какви джобни бихте отпуснали на 15 г. тийн за три дни??? Благодаря предварително за отзивите   bouquet

# 588
Вие какви джобни бихте отпуснали на 15 г. тийн за три дни??? Благодаря предварително за отзивите   bouquet
120-150 Евро, сигурно ще му останат.

# 589
Тъй като на отиване ще имаме една нощувка и в Будапеща, какво ще ме посъветвате - да обменя ли някой лев за форинти, или може да се пазарува в евро? Все пак, ще си купим някое сувенирче... както и на връщане, ще имаме обиколка и разглеждане и на Братислава...

# 590
В Унгария не може да се пазарува в евро, в Словакия също, по малко по-стари спомени.

На тийна бих дала стотина евро в чешки крони, ако не ползва дебитна/кредитна карта - обменните бюра в Чехия са печално известни из цяла Европа с "курс Магурата" и ще го дръннат яко най-вероятно, ако тръгне да обменя.

# 591
  • Поморие
Благодаря момичета, понеже разбрах, че са вървежни кроните, а през самото пътуване ще имат една нощувка в Унгария и разходка в Австрия ми се искаше да се ориентирам. Не ми се иска да гледа като "гаврошче" останалите, а и нямам възможност да осигуря неограничени джобни. Така, че търся златната среда така да се каже Simple Smile

# 592
  • моята мила родна страна
Привет! От известно време обмислям една Коледна Прага.  Thinking
Някой ходил ли е там по това време? Мнения, впечатления, препоръки?  newsm78

# 593
Ужасяващ студ (нищо, с което сме свикнали в България по Коледа). Мръква се в 3 ч. Хубави коледни украси, базари, ала-бала.

# 594
Аз съм била, не ми се видя ужасяващо студено, но мръква рано - към 17 ч. Базароте са много приятни за разходка и за пийване и хапване, не за пазаруване. Има концерти на открито и ледени пързалки.

# 595
  • Пловдив
Бих искала да попитам дали някой има впечатления от този апартхотел -http://www.booking.com/hotel/cz/mh-apartments-central-prague.bg.html?sid=8fb343edb7eb9797c2d4f9b96f8a99a1;dcid=1;checkin=2013-09-12;checkout=2013-09-15;srfid=a47ea70016dce679d07615871438b01e47f7dc4aX1

Вече сме го резервирали.
Интерисуваме дали едностайният апартамент е с  2, отделени с врата стаи или е общо помещение?

# 596
  • Пловдив
И още нещо да попитам:
Знаете ли дали има някакъв Аутлет извън града (например като в Милано,Париж ... Обикновено са на 40- 50 км извън града)?

# 597
Относно цените на забележителностите(някой питаше по-горе). Преди седмица се върнах от екскурзия в Прага. Сещам се, че взех комбиниран билет (280 крони) за Зоологическата градина+Ботаническата градина+замъка Троя. Билетът купих от входа на Зоологическата. Иначе ако се купят поотделно билети е близо двойна цената. Ходихме и до "Златната уличка". Тя по принцип е платена, но след 18ч там няма никой, който да проверя за билети и влязохме безплатно. Може да се качите и на часовниковата кула - 100 и нещо крони. Иначе близо до Прашна брана(кулата) има някакъв малък музей на восъчните фигури (6 евро)-аз лично не влизах.

# 598
  • Варна
Може ли впечатления от Парка на динозаврите, музея Лего, водния парк в Честлице, Sea world - кое си заслужава, ако няма време за всичките?

# 599
  • Пловдив
Вероятно имате предвид Леголенд в Германия(м/у Щутгарт и Мюнхен)?Видях в сайта,юе е на 3,5-4 часа  с кола от Прага.
В този Леголенд не сме били,но като го разгледах ,е почти като този в Сан Диего.Там бяхме миналото лято и много ни хареса.Имаше едно огромно пространство,отделено специално за Междузвездни войни,друго - за хотелите в Лас Вегас и много,много други интересни фигури,направени от Лего в почти реални размери.
Има и отделно една част с водни атракции (Water Park) и там човек се понамокря. Според мен си струва да се види такава атракция.Макар,че входа беше доста скъп.

Общи условия

Активация на акаунт