ПРАГА - нова тема

• 108 850
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
Билета за градския транспорт дава ли право за превоз на багаж? Куфар, имам предвид. Моля, ако някой знае да ми отговори, че утре сутрин заминаваме

Не. На летището питахме и ни таксуваха с допълнителен, но не помня цял ли беше или с някакво намаление. Питайте на гишето.

# 571
Аглея, ние не сме си таксували багажа.Билетите за транспорта се валидират на машинките в трамвая или на входа на метрото и едва ли ще попаднеш на контрольор.Определено там се държи на лоялността на пътниците.Контрольори и полицаи почти не видях.Начинът на живот е друг.

# 572
  • Варна
Момичета, може ли някой да ми препоръча място за спане в Сърбия, на път за Чехия? Всъщност по пътя от Варна за Прага къде е удачно да се направи почивката за нощувка и на колко части е добре да се вземе разстоянието /с 1 шофьор/?

# 573
  • София
dima1 Здравей, ние бихме го разделили с две нощувки. Щом питаш за Сърбия, значи ще минавате от там, защото ако минете през Румъния е с около 200км. по-малко.
През Сърбия, това е маршрута:

https://maps.google.com/maps?saddr=%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B … s&t=h&z=6

Картата е с едно спиране, последната възможност в Сърбия е Палич,/Palicko jezero/ отбелязано на картата. Прекрасно място с доста хотели на изгодни цени, от 20 до 100 евро, двойна за вечер.
Ето един пример на средна цена, 50-60 евро.
http://en.hotelpalicresort.rs/
Ако решиш можем да го направим с две спирания.......

# 574
  • Варна
Благодаря, Bled,
предполагам, че от София с 1 нощувка е ОК, обаче не знам от Варна как е най-добре...дали да се спи в София и след това с още 1 нощувка или пък от Варна направо към Сърбия и там някъде да се спи по средата на маршрута...Приемам идеи всякакви  Crazy

# 575
  • София
dima1 Това е с две нощувки, разделено по-равно и на двете места се намират изгодни хотели:

https://maps.google.com/maps?saddr=%D0%92%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B … mp;mra=ls&z=6

# 576
Привет, дами!

Това лято ще се прибираме с колата до София и решихме дългото пътуване да го преполовим в Прага. Понеже ще имаме само една неделя - 28 юли - на разположение бихте ли ми препоръчали освен разхода в центъра и с лодка по Вълтава какво друго би било интересно за дребосъци като моите? Ходила съм 3 пъти в Прага, но все сама и сякаш повече наблягах на интересните за мен места..ама едва ли дребсовете ще им се катери по стълбичките на кулата на Св. Вит и прочие...

Та, ако някой знае за други интересности моля да сподели. Wink А аз ще прегледам темата..може и да ми хрумне нещо... Thinking

# 577
Здравейте, ние бяхме в началото на юли в Прага, времето беше прекрасно- около 27 градуса.
Разходката с корабче е много приятна, но Ви съветвам да вземете корабчето от остров Кампа, т.е. в края на Карловия мост, а не в началото, защото в началото напливът е голям, а и са чернокожи, докато на Кампа са местни и много мили и учтиви хора.
Съветът ми е, че щом сте с малки дечица да не се мотаете много в Стария Град, защото е голяма лудница и много туристи. Спокойно отидете в парка Вишехрад. Много е красив и спокоен и ще останете доволни.

# 578
Зоопаркът им е много хубав, но задължително количка за дребното, защото е огромен и тук-таме е хълмист теренът. За Вишехрад подкрепям, има чудесни площадки и т.н. Старият град определено не е подходящ за толкова малки деца.

# 579
Параход, Iki70, благодаря! То за 1 ден няма да има и много време, но ако си направим план на деня може и да успеем да го изпълним. И аз мислих за зоо-то, но след огромното зоо в Антверпен не ми се струва, че биха се впечатлили особено. Thinking По-скоро мислих за някакви водни забавления дали няма в бизост до центъра, защото резервирах хотел там? Thinking

Идеята за парка Вишехрад е чудесна! Благодаря!

# 580
Ще бъда в Прага, в края на август, в "TOP HOTEL PRAGUE". Някой може ли да ми даде актуална информация за него - има ли безжичен интернет; има ли наистина сешоари в банята;
Хотелът, отдалечен ли е от центъра и от историческита забележителности. Прочетох за билетите на градския транспорт, но съвсем се обърках. Какъв билет ще е най-изгодно да се вземе ?
И въобще, ще съм благодаран за всякаква информация  за хотела, бирата, и за Прага въобще.  Simple Smile
Интересни ли са музеят на комунизма и музеят на средновековните инструменти за мъчения? Каква е температурата на въздуха и времето по това време на годината?
Каква сума в крони, ще ми е необходима ориентировъчно да градския транспорт и входни билети за истор.забележителности?

# 581
Съжалявам, че ще те разочаровам, но е в страшно тъп квартал и е много, много далеч от центъра. За щастие, чехите имат прекрасен градски транспорт.
Най-близките спирки са Chodov и Roztyly, на червената линия. С нея слизаш на Музеум и или прекачваш на зелена до стария град, или ходиш 15-20-30 минути пеша. В букинг пише, че пред хотела има автобусна спирка, но автобуси в центъра на Прага не ходят - само метро и трамвай, автобусите обслужват кварталите и крайградските зони.
Хотелът, сигурно си прочела, няма никак добри отзиви, безплатно wi-fi имало в общите помещения, в стаите- платен кабелен нет в някои. Явно, не им е интернет връзката силната страна.

Бирата е страхотна и евтина навсякъде.
Билетите за градски транспорт са по 20-30 крони (не пиша точна сума, щото ги променяха напоследък), позволяват и прекачване. Температурата - обичайно е около 20 градуса максималната за лятото и често вали, но има и горещи дни като тукашния август, на късмет е.

# 582
Всъщност, пътуваме организирано, 40 човека, на фолклорно турне, така че, хотелът не съм го избирала аз  Simple Smile
А какво означават тези "червена" и "зелена линия"? И след като е толкова далеч от центъра, да разбирам, че ще е най-изгодно да се вземе билет , който важи 24 часа, така ли?
Спирките -  Chodov и Roztyly, спирки  на метрото ли са?
Чудех се, гледам, че продават в книжарниците пътеводител за Прага, дали да си го купя от тук, или да разчитаме на някакви листовки от хотелът, например с карта на градския транспорт и истор.забележителности?

# 583
Така си и помислих, че е групово пътуване или по работа, като ми показа хотела.

Спирки на метрото са. Метрото в Прага има три линии - червена, жълта и зелена, не е като тука една-една и половина Simple Smile В Чехия има билети с прекачване - можеш да пътуваш 60 или 90 минути (не помня точно вече) с няколко превозни средства, без да дупчиш втори билет, и това са го решили по-умно от нас Simple Smile Картите за 24 и 72 часа не са много по-изгодни.
Листовки с карти на центъра и на метрото може би ще има в хотела. Но най-добре разгледай в нета, прочети темата за ориентация - такива неща.

# 584
благодаря

Общи условия

Активация на акаунт