ПРАГА - нова тема

• 108 864
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
Определено в Прага е приятно да се движи човек пеша, но да ви кажа, мисля да си купим карти за транспорта и да не се притесняваме с пътувания и прекачвания- трамвай, метро и т.н. Не обичам да се занимавам с билети.Може би първия ден, понеже пристигаме на обед и тогава съм предвидила разходка в Стария град пеша и евентуално с корабче по Вълтава, може би тогава ще си вземем билетчета, но иначе предпочитам с карта.Мисля, че ще ни е по-удобно.

# 556
Не са много на сметка картите за туристи (откак махнаха седмичната, особено, иначе за чехите месечните поименни са много изгодни).
Тридневната е колкото 10 преступни билета, т.е. трябва да правите по 3-4 пътувания с прекачвания на ден, за да е на сметка. Всъщност сега видях, че вие сте за 2 дни сами, една 24-часова и 1-2 билета ще ви оправят за периода, ако държите на картата.

# 557
  • София
Има нещо, което ме притеснява, да ви кажа какво е Laughing. Направихме си резервация за Ибис, виждам си резервацията в сайта, взеха ми парите от кредитната карта, но в самата резервация пише, че ще я потвърдят като получат потвърждение от банката. Та, въпроса ми е, така ли ще си остане, как ще разбера дали ми я потвърждават? Писах им два пъти, никакъв отговор.

# 558
Здравейте,

Доста информация събрах, но бихте ли ми казали на автогара Флоренц продават ли се билети за градския транспорт или някъде в метростанцията? Четох, че на будките за цигари има, но не искам да се лутаме.Тъй като в Прага сме за два дена и половина ще си вземем първия ден само ,,преступни билети,,  а на втория ден 24-часова карта, щото тогава ще се налага прикачване.И в Прага ли билетите и картите се валидират при качване в превозното средство, както е във Виена?

# 559
Да, продават се, най-лесно е от автомат на монети. На всяка спирка на метрото има такива до ескалаторите преди да слезеш долу. Валидираш пред ескалатора, то се вижда, няма как да се обърка човек.  Peace

# 560
имай предвид винаги да имате монети, че автоматите по друг начин не работят. Освен това е възможно в хотела ви, на рецепция да се продават билети и карти, попитайте. Ние 3 дена си обръщахме джобовете да намерим стотинки и все търсихме къде да разваляме пари и накрая се оказа, че в хотела ни продават билети  ooooh!

# 561
Искам да ви питам за парка и Двореца Вишеград- предполагам са в близост до едноименната спирка на метрото. И два часа дали са достатъчни за разходка там преди отпътуването ни? Това съм предвидила за третия ден, но не намерих много публикации.Дали си заслужава да ходим там изобщо?

# 562
На Вишехрад паркът е прекрасен, а като се качите горе, се открива панорамна гледка към реката и града - само за снимки. Но аз в дворците не влизам по принцип - не ме вълнуват Wink

# 563
А този парк нали е до спирката на метрото Вишехрад? Тъй като ни е много близо до хотела, предвидила съм да се разходим сутринта за около два часа преди да си тръгнем ?

# 564
Да, съвсем близо до метрото започва. Колкото разгледате за два часа - толкова Wink

# 565
Iki70 , два часа са твърде малко, за да разгледате Вишехрад!
Парка е голям и има много за обикаляне, не е само гледката.
Препоръчвам да отделите един ден за там!!!
А ако ви остане време задължително да посетите и зоологическата градина Simple Smile)))

Приятно прекарване!

# 566
Утре в Прага ще е затворено метрото, забранено е влизането в градските паркове заради падащи дървета, ще са затворени училищата и детските градини. Тревога за наводнение трета степен.

Снимки
http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?galerie=povodne-3-6-2013

Последна редакция: пн, 03 юни 2013, 14:36 от Deziderata

# 567
  • София
Ужас! Дано да спре да вали скоро. Не мога да си представя какво е, сега някой да дойде и да ми каже, евакуирай се, излез от дома си. Cry

# 568
Нашия хотел е на сп.I.P.Pavlova на метрото и оттам минават и много трамваи. Дали да не вземем трамвай 16 до Вишехрад / сп.Vyton, тъй като парка ми се вижда, че е по-близо оттам, отколкото от спирката на метрото Вишехрад? Така или иначе не разполагаме с повече от няколко часа, за да не се бавим много.После гоним следобедния автобус за Виена и оттам вечерния полет за София.

# 569
  • София
Билета за градския транспорт дава ли право за превоз на багаж? Куфар, имам предвид. Моля, ако някой знае да ми отговори, че утре сутрин заминаваме

Общи условия

Активация на акаунт