ПРАГА - нова тема

• 108 861
  • 760
  •   1
Отговори
# 135
Аз крони обемнях в чейнджа на Графа, срещу пазара  Peace

# 136
http://www.internationalchurchofprague.cz/Guide%20to%20prague/shopping.htm

Споделям този линк. На мен ми се стори полезен.  Simple Smile

Да ви питам, в Чехия кои са най-изгодните бензиностанции (за дизел става дума)? Че нещо цените литнаха нагоре.  Sad

В Унгария или в Чехия са по-добри цените на това гориво, ако изобщо има съществена разлика?

Благодаря много!

# 137
http://www.tank-ono.cz/cz/index.php
това е най -евтината бензиностанция, но много рядко ще ги срещнеш, ако не ги търсиш целенасочено.
Иначе мисля че бензиностанциите който са към търговските вериги са с по евтини цени, най вече Теско бензиностанции

# 138
  • Пловдив
записвам се да ви следя момичета,планувам Прага за май месец  bouquet

# 139
http://www.tank-ono.cz/cz/index.php
това е най -евтината бензиностанция, но много рядко ще ги срещнеш, ако не ги търсиш целенасочено.
Иначе мисля че бензиностанциите който са към търговските вериги са с по евтини цени, най вече Теско бензиностанции

Ели, благодаря ти много! Опитах се обаче да извадя няколко конкретни адреса, които са по нашия маршрут, и виж какво излиза:
Това според мен са лице за контакти и телефон плюс факс?
http://www.tank-ono.cz/cz/index.php?page=pumpcard&pump=16
Виждаш ли някъде конкретен адрес, извинявай, че пак те занимавам.

# 140
Тръвам в събота за Прага! Имах тооолкова много работа, че изобщо не разбрах кога дойде толкова бързо времето. За първи път съм тотално неподготвена - нямам набелязани забележителности, не съм разгледала картата...кошмар! Поръчах си пътеводителя и днес го чакам в офиса, а след малко ще трябва да ида и до чейнж - има ли голяма разлика в курса? - най-близо ми е чейнжа на Графа.

Ще бъда в хотел Тристар, моля те ми кажете до колко часа работи метрото, трамваите; и скъпи ли са такситата? От какво да внимавам да не ме излъжат? И какви ястия да опитам? (препоръчаха ми джолан, но забравих името му на чешки). Препоръчайте ми хубав парк, в който да се разходя...общо взето не обичам църкви и музеи, както и местата с тълпите.

Много благодаря предварително   bouquet

# 141
Долни мехалупи е квартал - в страни горе пише МАПА - карта
като я натиснеш и ти излиза точно местоположение и адрес

# 142
Долни мехалупи е квартал - в страни горе пише МАПА - карта
като я натиснеш и ти излиза точно местоположение и адрес
ooooh!, извинявай, мислех, че ще ме върне на картата на страната. Много благодаря.   Hug

# 143
Джоланчето е вепрове колено  Sunglasses Другото, дето става за ядене по заведенията, е смажени сир.
Метрото работи докъмто 12, трамваи има цяла нощ (но различни номера и по различни маршрути от дневните - означени са на спирките).
От парковете аз харесвам Вишехрад, и там със сигурност няма тълпи...

# 144
търся евтини нощувки за 3-4 дни, може ли да ми препоръчате нещо
хостелите дали са подходящи

# 145
Привет!
Ние от вчера сме в Прага,тук е прекрасно,ветровито,слънчево и очарователно!
В Прага лесно се ориентира и придвижва човек,транспорта е много добре уреден,но и обикаляйки пеш разстоянията не са много големи,забележителности на всяка крачка,страхотни сгради,мостове....пълно е с кафенета и ресторантчета /почти навсякъде,където хапваме /в централната част на стария град/ има сервиз,валута обменяме на курс 2200-2400крони за 100 евро,без комисионна.Хотелът ни Moevenpick е хубав,близо до станция Andel.Какво друго да споделя....всичко е ок,човек бързо се привързва към Прага Heart Eyes
Излизаме на лов за нощни красоти и да отпразнувам рождения си ден..... Grinning

# 146
Аз търсех тема за Сицилия, а какво намерих!
Много хубава тема!

... И какви ястия да опитам? ...
Много благодаря предварително   bouquet

Горещо препоръчвам свичкова с кнедлики.

В този реторант е много вкусно. До Венсеславске намести, а не е с туристически цени.
http://www.allpraha.com/d/30443/Cesky_Raj/

# 147
Здравейте, ето ме вече, върнахме се от Прага.
Направихме голяма разходка с колата. Прекрасно беше в Унгария. Будапеща, която не ни беше непозната, след това райските кътчета по Дунава Сентендере, Вишеград и Естергом. Разгледахме Братислава и Бърно. Бърно е прекрасно! Моравски крас също! Много приятно място за разходка.
И така стигнахме до Прага, където само нас ни нямаше. Много големи тълпи, много туристи, фотоапарати щракат, навалица ужасна. Не съм очаквала друго, но пък не съм очаквала това стълпотворение така бързо да ни изтощи. Съответно посветихме на централна Прага ...... половин ден. След като посетихме U Fleku  Grinning за дегустация на местна бира се прибрахме в хотела, починахме си и се запътихме към един търговски център, където за първи път посетихме ИКЕА.
На следващия ден, беше понеделник, в който муеите не работят, отидохме .... в Дрезден, в който съм влюбена!  Heart Eyes Въпреки че и там за огромно съжаление музеите на работеха, с изключение на Операта никъде не можеше да се влезе. Но този град е невероятен. И за разлика от Прага не ти искат пари за щяло и нещяло.
Просто съм очарована.
Поради ремонтни работи обаче е доста усложенено пътуването от Прага до границата. Но пък се минава по много живописно дефиле.

Бяхме и в Jihlava, ако сте с деца непременно посетете зоопарка.

# 148
Здравейте! Надявам се, че това е най-актуалната тема. Мислим да тръгнем с кола през Будапеща към Прага (района около Прага, Виена) - пътуване за около 10 дена. Питането ми е кой според вас е по-добрият месец - септември или октомври? (откъм температури, валежи, туристи).

# 149
Септември, разбира се.
Прага е доста на север и после става студено, а и мръква по-рано оттук.
И не е хич близо до Виена Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт